Google Chat Vine cu o Problema MARE pe Android

Chat este o noua aplicatie de mesagerie pe care compania Google o va lansa pentru Android in locul celei native, insa ea are o problema importanta.

Google Chat Problema MARE Android

Chat este denumirea aplicatiei pe care compania Google o va lansa pentru a o inlocui pe cea nativa pentru mesaje din sistemul de operare Android, intr-o incercare de a aduce un iMessage, insa nu toata lumea este chiar atat de multumita de aceasta schimbare. Cei de la Google incearca sa promoveze sistemul RCS, Rich Communication Services, acesta permitand trimiterea de SMS-uri si de mesaje prin internet folosind un singur tip de aplicatie, insa el vine cu o problema majora, din pacate.

Chat nu are criptare la trimiterea si primirea de mesaje, astfel ca toate comunicatiile facute de catre utilizatorii Android ai celor de la Google pot avea mesajele interceptate de catre oricine cand poarta conversatii. Conform informatiilor recente, foarte multi operatori de telefonie mobila si producatori Android si-au dat acceptul pentru ca aplicatia Chat a celor de la Google sa o inlocuiasca pe cea nativa Mesaje din telefoanele cu acest sistem de operare.

Google Chat vine cu o problema mare pe Android

Chat este un pas in directia buna facut de catre compania Google pentru a aduce in Android un sistem similar iMessage, insa toata lumea a “sarit in capul” companiei americane pentru faptul ca nu exista criptare in ea. In forma actuala, Chat nu este la fel de bine securizata precum iMessage, WhatsApp, Signal, sau alte aplicatii de mesagerie importante, insa cred ca maoritatea acestor critici vor conving Google sa o securizeze mai bine.

“In a sign of its strategic importance to Google, the company has spearheaded development on the new standard, so that every carrier’s Chat services will be interoperable. But, like SMS, Chat won’t be end-to-end encrypted, and it will follow the same legal intercept standards.In other words: it won’t be as secure as iMessage or Signal.”

Chat va putea avea mesajele interceptate de catre oricine doreste, iar operatorii au fost cel mai probabil bucurosi sa accepte standardul RCS pe care Google il promoveaza, dar cred ca exista o surpriza neplacuta pentru ei in viitor. Google stie cat de importanta e securizarea datelor, a fortat securizarea website-urilor, asa sunt destul de sigur ca are o metoda de a securiza aplicatia Chat, mai ales ca o impune ca inlocuitor pentru cea standard de mesagerie din Android.

3 COMENTARII