Costul de fabricatie al iPad 2? Peste 300$ pentru versiunea 3G.

Dupa lansarea fiecarui produs Apple diferite firme care se ocupa cu service-ul acestui gen de produse incep sa le dezasambleze pentru a afla ce anume se ascunde in interiorul lor. iSuppli, iFixit si alte mari firme au dezasamblat iPad 2 si avem o prima estimare a pretului de fabricatie pentru o tableta iPad 2 3G de 32 GB. Costul de productie pentru versiunea GSM este de 326$ iar cel pentru versiunea CDMA este de 323$. Pretul de achizitie a acestui model al tabletei? 729$ in Apple Store, deci Apple castiga 400$ la fiecare unitate vanduta, deci profit mai mare de 100%.

In this case the estimates are for the 32-gigabyte, 3G version of the iPad which sells for $729, and there are two estimates, one for the AT&T version — $326.60, and one for the Verizon Wireless version — $323.35. Some of the wireless chips used in the AT&T version are a little more expensive or require an extra part.

Pentru versiunile Wi-Fi costurile de productie scad dar odata cu ele scad si preturile de vanzare insa Apple castiga probabil la fel de multi bani din vanzarea tabletelor. Dintre componentlee interne ale tablete, cel mai scump este display-ul care costa 127$ adica aproape jumatate din intregul cost de productie. Desigur ca acestea sunt doar estimari si Apple ar putea plati mai putin pentru producerea tabletelor insa un lucru este cat se poate de clar, Apple castiga enorm de multi bani la fiecare vanzare.