Google: AVERTISMENTUL Directorului Companiei Americane

Google face un avertisment foarte important printr-unul dintre directorii companiei americane, el trebuind sa fie in atentia tuturor utilizatorilor globali.

Google AVERTISMENTUL Directorului Companiei 351093

Google este compania care detine cel mai mare si mai folosit motor de cautare de pe planeta, ea tinand lumea informata in legatura cu tot ceea ce se intampla in lumea intreaga in fiecare zi, multi oameni devenind dependenti de el. Desi Google a transformat motorul sau de cautare intr-o sursa informatii pentru lumea intreaga, un director numit Danny Sullivan spune ca Google Search nu este un “motor de cautare al adevarului”, ci doar pentru informatii.

Google aduna informatii de pe intregul internet pentru a incerca sa le arate oamenilor doar pe cele mai relevante si mai bune dintre ele, insa uneori lucrurile nu merg chiar asa cum si-ar dori compania. S-a intampalt in unele cazuri ca Google sa afiseze informatii false cu privire la anumite subiecte de interes pentru utilizatorii care doreau sa afle anumite date, insa compania americana a actionat intotdeauna foarte rapid pentru a rezolva problemele de acest gen.

Google: AVERTISMENTUL Directorului Companiei Americane

Google nu poate fi un motor de cautare al adevarului chiar totdeauna pentru ca foarte multa lume incearca sa profite de interesul foarte mare pe care-l au oamenii vis-a-vis de el si uneori reusesc sa manipuleze rezultatele. Google lupta in mod constant cu aceasta problema, anul trecut stirile false fiind in centrul atentiei, insa compania a facut schimbari majore pentru modul in care afiseaza informatii pentru a elimina publicatiile care informeaza, in mod intentionat, gresit utilizatorii.

“We’re not a truth engine. One of the big issues that we’re pondering is how to explain that our role is to get you authoritative, good information, but that ultimately people have to process that information themselves. We can give you information, but we can’t tell you the truth of a thing.”

Google, prin directorul sau, incearca sa ne atentioneze cu privire la faptul ca trebuie sa fim foarte atenti in legatura cu informatiile pe care le vedem in cadrul motorului de cautare, iar uneori sa ne informam din mai multe surse. Google are suficiente rezultate pentru foarte multe cautari de care oamenii sunt interesati, asa ca in functie de ceea ce dorim sa aflam, Google Search este cea mai buna sursa de informare, dar cu multa atentie.