Compania Microsoft este neincrezatoare in succesul tabletelor

Desi Apple vinde tablete mai repede decat le poate produce si multi alti producatori se chinuie sa fabrice produse asemanatoare, pentru microsoft piata tabletelor nu e chiar atat de atractiva. Asta reiese dintr-un interviu dat de Craig Mundie, conducatorul diviziei de cercetare si strategie din cadrul companiei Microsoft. In viziunea sa smartphone-urile sunt dispozitivele care vor inlocui PC-urile si nu tabletele, asta desi in ultimul an iPad a doborat toate recordurile posibile in materie de vanzari si a “furat” o buna parte din vanzarile producatorilor de PC-uri.

Mobile is something that you want to use while you’re moving, and portable is something that you move and then use. These are going to bump into one another a little bit and so today you can see tablets and pads and other things that are starting to live in the space in between. I don’t know whether the big screen tablet pad category is going to remain with us or not.

E interesanta strategia celor de la Microsoft care in loc sa se orienteze spre produse cautate se orienteaza spre smartphone-uri si laptop-uri desi trendul sugereaza altceva. Microsoft a ramas mult in urma in ceea ce priveste tabletele insa in vara este anuntata lansarea catorva modele noi care desigur ca vor rula Windows 7 in loc de Windows Phone 7. Cu toate acestea Microsoft are incasari importante si profit mai mare decat Apple, noroc de Windows.