Compania Microsoft este neincrezatoare in succesul tabletelor

Desi Apple vinde tablete mai repede decat le poate produce si multi alti producatori se chinuie sa fabrice produse asemanatoare, pentru microsoft piata tabletelor nu e chiar atat de atractiva. Asta reiese dintr-un interviu dat de Craig Mundie, conducatorul diviziei de cercetare si strategie din cadrul companiei Microsoft. In viziunea sa smartphone-urile sunt dispozitivele care vor inlocui PC-urile si nu tabletele, asta desi in ultimul an iPad a doborat toate recordurile posibile in materie de vanzari si a “furat” o buna parte din vanzarile producatorilor de PC-uri.

Mobile is something that you want to use while you’re moving, and portable is something that you move and then use. These are going to bump into one another a little bit and so today you can see tablets and pads and other things that are starting to live in the space in between. I don’t know whether the big screen tablet pad category is going to remain with us or not.

E interesanta strategia celor de la Microsoft care in loc sa se orienteze spre produse cautate se orienteaza spre smartphone-uri si laptop-uri desi trendul sugereaza altceva. Microsoft a ramas mult in urma in ceea ce priveste tabletele insa in vara este anuntata lansarea catorva modele noi care desigur ca vor rula Windows 7 in loc de Windows Phone 7. Cu toate acestea Microsoft are incasari importante si profit mai mare decat Apple, noroc de Windows.

17 COMENTARII

  1. NU poti compara un PC cu o tableta , asta este exclus ! Imi este imposibil sa vad un viitor in tablete , pentru a lucra in photoshop , pentru a mixa melodii in programe profesionale , chiar si gestionarea folderelor , etc.
    viitorul deocamdata sunt laptopurile ultra-thin si foarte potente.
    Tabletele sunt bune pentru game , experienta e placuta , insa nu vad un viitor foarte celebru. Am avut si eu iPad si sincer daca apple nu dezvolta un soft special pentru ipad , nu are sanse cu iOS. M-am plictisit de el dupa o luna , ma jucam aprox 4-5 ore pe zi , stateam pe web si vorbeam pe mess 😕 , cam atat mi se parea util pentru ca alte programe nu erau portate pentru ipad.(pana si messu nu e portat pe ipad)
    O seara buna !

  2. @zaone: compari ere cu prune, apple este producator de hardware in principal, iar microsoft produce software, apoi pe piata tabletelor in acest moment apple are o cota foarte mare de piata fata de competitori, iar apple au propriul sistem de operare, deci mi se pare normal sa nu fie foarte interesati de piata tabletelor

  3. Voi cred ca ati citit crucis, sincer. Ce comparatii am facut eu? Am spus ca Microsoft vede smartphone-urile ca inlocuitoarele PC-urilor si nu tabletele. Ati citit altceva sau imi scapa mie ceva?

  4. in ultimii ani strategiile de piata ale lu’ microsoft nu prea au fost unele foarte stralucite… parerea mea e ca pc ul va ramane si peste 10 ani… dar cota de piata a laptop urilor va fi asimilata de tablete…

  5. Da, are incasari importante si profit putin mai mare decat Apple. Totusi nu vad unde e comparatia aia dintre mere si pere, nu sunt companii bazate pe tech? Nu vand software si hardware?

  6. cam larga categoria in care le-ai introdus, toata industria moderna e bazata pe tech, in industria IT sunt doua mari categorii producatori de software si producatori de hardware, vorbesc de activitatea principala a companiei

  7. Bill Gates zicea idata ca 512 kbytes de RAM ar trebui sa fie de ajuns pentru oricine. Cine a prins DOS-ul isi aminteste 🙂
    Inca mai sunt glume pe seama lui pe tema asta.

  8. Apple nu e producator HARDWARE ci software. Foxconn-ul si alte firme produc hardware pt. Apple cu toate instructiunile de cod masina implementate de ei (hardware). Dup-aia Apple construieste sistemul aferent pt. acel hardware. De ex. Intel e Intel nu? 🙂

  9. MS n-au fost niciodată vizionari, doar imitatori și negustori abili, iar după ce s-a pensionat Bill Gates, nici măcar negustori abili nu mai sunt. E jale …

    Iar calculatoarele clasice (desktop & laptop) vor rămâne doar pentru producția profesională de soft, editare, audio-video, CAD, precum și pentru servere, deci acolo unde va fi necesară puterea mare de calcul, iar restul vor fi tablete. În afară de profesioniștii din acele domenii, pentru ceilalți nu se va mai justifica achiziția unui calculator clasic.

  10. “MS n-au fost niciodată vizionari, doar imitatori și negustori abili” zise neica-nimeni din romania, sora cu lumea a trei-a. Asa tara, asa oameni, asa concluzii desuete si ilogice…
    Totusi, putin bun simt si realism ar trebui sa existe.

  11. @Dan B.: Nu este așa, ci exact pe dos. Foxconn, Pegatron și ceilalți asamblează hardware la cererea Apple, după design-ul și specificațiile Apple, cu piesele procurate de Apple (uneori chiar concepute de Apple, de ex. Apple A4 și A5, dock connector, etc.), sub supravegherea Apple – practic reprezintă doar forța de muncă externalizată de Apple pentru asamblare, în timp ce partea de creație, cercetare, procurare de piese, supravegherea producției, controlul calității și toate etapele de distribuție de după finalizarea producției țin de Apple.

    Și nu de puține ori Apple a conceput hardware specializat pentru device-urile sale (vezi de ex. cum arată un MacBook Air sau un iPhone în interior, unde placa de bază, bateria ș.a. au fost special concepute de Apple pentru a se realiza aspectul exterior uimitor, n-au fost cumpărate de-a gata de la un producător care să le fi conceput înainte), spre deosebire de alți producători hardware care asamblează ce se găsește pe piață în acel moment, adaugă Windows sau Android și gata produsul.

    Dacă ducem mai departe raționamentul tău – că produsele sunt realizate de cei care fac lucrul manual, și nu de cei care organizează afacerea / mijloacele de producție – înseamnă că nici măcar Foxconn nu este producătorul, ci muncitorimea “exploatată” de Foxconn, cum eram învățați pe alte vremuri. În acest caz, poate ar trebui înlăturați exploatatorii și hai să vedem dacă produsele care se vor realiza după aceea vor mai fi la fel de inovative ca acelea produse de Apple. Doar compară calculatoarele românești din anii ’80 cu calculatoarele Apple din aceeași perioadă și ai să vezi diferența.

  12. @glm: Mă cunoști așa de bine încât să faci aceste afirmații despre mine? Mai bine ți-ai vedea tu lungul nasului! Iar calificările tale la adresa României te descalifică.

    Nu știu ce părere are @zaone, dar eu am cam obosit de atacurile tale la persoană, întotdeauna off-topic și jignitoare. Dacă nu ai niciun contraargument la ce se discută, mai bine te abții (și-ți muști buzele de ciudă, după caz).

  13. eu faceam apel la putin bun-simt si realism. tie iti cam lipsesc. romania celor peste 50% cu wc-ul in curte si a gropilor de gunoi la tot pasul nu prea are cu ce se mandri, asa ca… patriotard ca tine… mai bine lipsa.
    si, daca tot “ma spui” lui zaone, “spune-ma si lui mama si lui tata”, paraste-ma, dar sa sti ca mai off-topic decat tine nu-i nimeni.
    nu te mai supara cand cineva iti spune ca bati campii, asuma-ti si revino-ti la logica fiindca ai potential, nu te mai ofusca si-ti musca buzele.

  14. @Glm: Ce legătură au problemele sociale ale României cu subiectul în discuție?!? Aici nu discutăm despre latrine, nici despre gunoaie, nici despre celelalte persoane care postează, ci despre noua dovadă a miopismului caracteristic pentru MS, care, zic eu, s-a accentuat după plecarea lui Bill Gates de la cârma companiei.

    Dacă vrei să discuți alte subiecte, comentează te rog știrile de pe alte site-uri – și ia-ți și latrinele și gunoaiele cu tine! 😛

  15. Vai cat trolling poate fi pe acest site incredibil. Cel putin majoritatea din comentariile de mai sus sunt de toata jena. M-am saturat de acesti “specialisti”, spalatori de creiere care numai cu replici de genul. Apple e tare, Microsoft si Google nu e,sau invers. Folosesc produse de la toate cele trei companii si sunt foarte multumit de ele. Aici vorbesc atat de iOS cat si de android cat si de windows sau office. Si legat de declaratie…nu inteleg ce sar unii ca arsi ma refer aici atat la Tigris Regalis cat si la glm. Este doar o declaratie, care se poate schimba in timp. Microsoft face windows 8 pentru procesoare ARM(ce ruleaza pe majoritatea tabletelor) deci chiar nu vad de ce trebuie sa va intreceti amandoi in replici penibile.