Samsung PIERDE in fata Huawei in Runda 1 din Razboiul Pliabilelor

Samsung pierde in fata Huawei in runda intai din razboiul pliabilelor, coreenii aducand pe piata un smartphone care nu este la fel de bine gandit pentru clienti.

Samsung PIERDE in fata Huawei in Runda 1 din Razboiul Pliabilelor

Samsung si Huawei au fost singurele companii care au avut curajul pana acum sa prezinte in mod public si in conferinte de mare anvergura telefoane plaibile, pe care sa le anunte ca fiind si pregatite pentru lansare, cu preturi substantiale. Intre Samsung GALAXY FOLD si Huawei MATE X, eu as da castig de cauza celui din urma, chiar daca are un pret mai mare, si prototipurile par sa aiba un ecran cu o cuta pe mijloc, e posibil ca in versiunea finala problema sa nu existe.

Samsung a facut un telefon care nu arata mai bine decat Huawei MATE X, poate pare putin mai premium, dar e mai gros, are o gaura in zona de pliere, are un ecran urat si mai mic, plus un ecran secundar mai mic, si aproape inutil. Niciunul dintre cele doua telefoane pliabile ale Samsung si Huawei nu pare sa aiba software-ul 100% pregatit pentru lansare, si asta e cel mai probabil unul dintre motivele pentru care presa nu a avut acces la telefoane dupa prezentari.

Samsung se grabeste si pierde in fata Huawei

Huawei a reusit totusi sa prezinte un telefon care nu pare sa fie la o prima iteratie, asa cum e telefonul Samsung, adica nu are gauri care n-ar trebui sa existe, nu are un decupaj stupid, si are tehnologii mai avansate, a se vedea incarcarea rapida, de exemplu. Niciunul dintre cele doua telefoane nu merita preturile pe care le cer Huawei si Samsung, dar dintre ele, telefonul chinezilor merita diferenta de 300 de euro, pentru ca pare a fi ceva mai avansat in procesul de dezvoltare.

Samsung s-a chinuit mult cu telefonul pliabil, se vede asta, si cred ca lansarea a fost grabita pentru ca Huawei avea ceva mai aproape de un produs final, dar nu cred ca au lucrat singuri la el, din moment ce si Oppo are un telefon identic. E posibil ca Samsung sa fi fost intrecuta in inovatii de un grup format din Huawei, Oppo, si alti producatori, carora nu el poate tine piept singura, asa ca face iar greselile din trecut, si aduce pe piata telefoane care ar trebui sa mai stea prin laboratoare.

Samsung si Huawei se lupta singure acum cu telefoanele pliabile, insa sunt foarte curios sa vad ce va face Apple in acest segment, daca va avea vreodata un iPhone care sa fie pliabil, si sa poata fi folosit normal.