Aplicatiile trimit datele tale INTIME la Facebook FARA sa Stii

Aplicatiile trimit datele tale INTIME la Facebook FARA sa Stii

Aplicatiile pentru iOS si Android sunt gandite pentru a genera profit, iar pentru asta, dezvoltatorii recurg uneori la metode nu foarte corecte pentru a face asta. Un studiu recent facut in SUA dezvaluie ceva ce nimeni nu credea posibil, ca unele aplicatii populare trimit date despre noi la Facebook in mod constant, chiar si daca nu avem cont in reteaua de socializare.

UNele dintre aplicatiile respective trimiteau la Facebook inclusiv date despre momentele cand oamenii faceau fitness, costurile camerelor de hotel in care stateau, greutatea, tensiunea arteriala, sau chiar ciclul menstrual. Totul se intampla fara ca utilizatorii sa stie ca acele date sunt transmise catre compania Facebok, ea platind pentru a le primi, uneori imediat ce erau inregistrate in aplciatii.

Aplicatiile trimit datele tale INTIME la Facebook FARA sa Stii

aplicatii date intime facebook

Desigur ca pentru niciuna dintre aceste aplicatii nu exista metode de a impiedica trimiterea acestor date la Facebook, cei de la Apple si Google nedorind sa afle unde ajung informatiile. De la aplicatii pentru imobiliare, si pana la aplicatii pentru fitness, sau monitorizarea sarcinii, aplicatii cu milioane peste milioane de descarcari fac bani cu datele intime ale oamenilor.

Millions of smartphone users confess their most intimate secrets to apps, including when they want to work on their belly fat or the price of the house they checked out last weekend. Other apps know users’ body weight, blood pressure, menstrual cycles or pregnancy status. The social-media giant collects intensely personal information from many popular smartphone apps just seconds after users enter it, even if the user has no connection to Facebook, according to testing done by The Wall Street Journal. The apps often send the data without any prominent or specific disclosure, the testing showed.

Facebook foloseste aceste date pentru a afisa reclame mai exacte catre utilizatorii din reteaua de socializare, iar oamenii de la care sunt colectate datele nu primesc absolut nimic. Avand in vedere ca de la dezvoltatori nu te poti astepta sa se opreasca, Apple si Google trebuie sa intervina pentru a opri practicile de acest gen, dar probabil ca nu o vor face.

9 COMENTARII

  1. Bai , dar cum e atunci cand iti apar pe tel reclame la obiectul X, tu vorbind pe langa tel despre obiectul X ? Mi s-a intamplat de cateva ori mie si mi-au mai povestit prieteni ingamplari similare … this is really fkd up ??

  2. Depinde şi ce cauți pe net . De exemplu eu mă uitam pe Emag la niste căsti wireless . Când am intrat într-un joc mi-a apărut o reclamă cu niste căsti . Mai era o fază cu un controller de ps4 .Chestia asta se întâmplă când accepți ca reclamele pe care le vezi să fie prezentate pe baza căutărilor tale recente , activitatea ta , etc . Mai este şi o posibilitate prin jocuri . Depinde ce joc te joci ca reclama să-ți recomande jocurii de genul pe care îl joci , pe transmiterea datelor care le trimite jocul/aplicația , etc .