Netflix a Luat cea mai PROASTA Decizie pentru Filme si Seriale

Netflix a luat cea mai proasta decizie pentru crearea de filme si seriale pentru clientii din lumea intreaga, iata ce vor face americanii in perioada urmatoare.

Netflix investitii filme seriale

Netflix a luat cea mai proasta decizie pentru filme si seriale, compania americana ajungand in punctul in care a trebui sa recunoasca intr-un final faptul ca nu poate sa le ofere clientilor ceea ce isi doresc in realitate. Mai exact, compania Netflix a anuntat in mod oficial faptul ca urmeaza sa reduca substantial investitiile in filme si seriale de productie proprie, ceea ce ar urma sa aduca mai putine creatii de calitate foarte buna pentru clienti.

Netflix a afirmat, prin vocea CCO-ului Ted Sarandos ca va analiza mult mai atent proiectele pentru filme si seriale, luand mult mai serios in calcul costurile de productie in comparatie cu beneficiile pe care le aduce creatia. Un exemplu negativ este filmul Triple Frontier, a carui productie a costat 115 milioane de dolari, care a dus foarte multa atentie pentru Netflix, dar care nu a adus atat de multi clienti noi pentru a acoperi costurile de productie.

Netflix a Luat cea mai PROASTA Decizie pentru Filme si Seriale

Netflix va investi 15 miliarde de dolari in productia de filme si seriale in 2019, de 15 ori mai mult decat compania Apple, si va inregistra pierderi de 380 de milioane de dolari la final de an, ramanand in continuare fara profit. Ceea ce spune in companie CCO-ul celor de la Netflix este complet diferit fata de pozitia publica a companiei, aceasta afirmand in repetate randuri ca nu va reduce investitiile in noi filme si seriale pentru platforma.

Netflix este cel mai mare si mai popular serviciu de streaming audio de pe planeta, cu peste 100 de milioane de abonati in lumea intreaga, si incasari de proape 15 miliarde de dolari, adica atat cat si investeste. Netflix a mers intotdeauna pe pierdere, facand intotdeauna investitii pentru a-si creste numarul de abonati, insa iata ca intr-un final va trebui sa devina profitabila pentru ca investitorii sa-si recupereze banii.

Netflix va anunta cu siguranta la un moment dat ca va reduce investitiile in crearea de filme si seriale pentru distributie proprie, dar probabil ca acum nu este chiar momentul potrivit pentru asta.