Netflix: Cat de BUNA e Decizia SURPRIZA Luata Zilele Trecute

Netflix a luat decizia de a face o schimbare mare pentru abonatii din toata lumea, ea luand multi clienti prin surprindere, dar oare cat de buna este ?

Netflix topuri

Netflix a anuntat saptamana aceasta o schimbare foarte importanta pentru toti abonatii sai, compania americana aratand mult mai multa deschidere decat pana in momentul de fata, totul in mod surprinzator. Mai exact, cei de la Netflix au decis sa afiseze pentru abonati cate top 10 cu cele mai populare filme si seriale din platforma sa, plus un top 10 general care aduna tot continutul intr-o singura sectiune pentru a vedea ceea ce urmareste luna.

Netflix a luat aceasta decizie fara ca vreun zvon sa anunte in prealabil ceea ce urmeaza sa se intample, si desigur ca toata lumea a fost luata prin surprindere, mai ales ca pana acum totul a fost tinut ascuns. Cei de la Netflix au decis dintr-odata sa fie mult mai deschisi cu succesul anumitor filme si seriale publicate in platforma lor, iar creatorii lor cu siguranta se bucura de decizie, dar aceasta ar putea da nastere si la anumite abuzuri pentru platforma.

Netflix: Cat de BUNA e Decizia SURPRIZA Luata Zilele Trecute

Netflix afiseaza statisticile cu cele mai populare filme si seriale in baza unor algoritmi care masoara timpii de vizualizare ai acestora, cel mai probabil, asa cum fac si multe alte platforme. In mod normal, filmele si serialele care sunt vazute de cat mai multi oameni pentru perioade cat mai lungi de timp, ar trebui sa aiba parte de pozitionare cat mai buna in topurile celor de la Netflix, iar de aici ar putea incepe un abuz al lor, asa cum se intampla pe orice platforma, de la Facebook la Google.

Netflix a luat decizia de a afisa aceste topuri si ca o alterantiva la recomandarile pe care le aveau pentru filme si seriale, unele dintre ele nefiind chiar atat de “in ton” cu preferintele abonatilor sai. Cat de buna, sa nu, este decizia de a aduce aceste topuri in platforma vom vedea in timp, dupa ce vor fi analizate si modificarile de acolo, iar Netflix are acum o alta bataie de cap, cu modificare algoritmilor pentru a afisa statistici cat mai exacte pentru abonati.

Netflix a facut aceasta modificare pentru intrega planeta, astfel ca inclusiv in Romania veti vedea topurile cu cele mai populare filme si seriale din platforma, deci va puteti orienta dupa ce ar fi popular.