LUNA: Descoperiri UIMITOARE cu marea Premiera pentru Omenire

LUNA are o serie de descoperiri importante anuntate in premiera pentru intreaga omenire, iata ce nu a mai fost posibil pana acum si cat de important este.

luna straturi

LUNA are o serie de descoperiri uimitoare facute in premiera pentru omenire de catre o sonda care a fost trimisa acum aproximativ un an de zile pe partea sa indepartata, cea care nu a fost explorata pana acum. Vorbim despre o zona care este mereu opusa Pamantului, si in care China a ajuns in premiera cu o sonda, care la inceput de ianuarie 2019 a aselenizat intr-un crater de pe LUNA, si a trimis in mod constant imagini cu descoperirile pe care le-a facut.

LUNA are zile care dureaza doua saptamani, si nopti care dureaza la fel de mult, iar cercetatorii chinezi s-au chinuit in aceste perioade sa descopere cat mai ult au putut de pe partea indepartata a satelitului natural al Pamantului. Sonda care a fost trimisa pe LUNA de catre chinezi avea si un radar special, care a reusit discearna trei straturi distincte sub solul gri pe care l-am vazut cu totii in atatea poze, aceasta fiind o descoperire in premiera pentru acea zona.

LUNA: descoperiri UIMITOARE cu marea Premiera pentru Omenire

LUNA are un prim strat adanc de aproximativ 12 metri, care este format din regolit, si un al doilea strat adanc de pana la 24 de metri, care e compus dintr-un material mult mai “aspru”, si un numar mare de roci de dimensiuni mari. Al treilea de le LUNA strat coboara pana la adancimi de minim 40 de metri, distanta maxima de penetrare a radarului cu citiri sigure, iar acolo exista o combinatie de materiale fine si aspre, impreuna cu si mai multe alte roci.

“Cercetătorii au discernat trei straturi distincte sub secțiunea lui Yutu 2 din podea Von Kármán. Stratul superior, care se întinde cu aproximativ 12 metri în jos, este format din regulit lunar relativ uniform (sol), cu câteva roci mari amestecate aici și acolo. Cel de-al doilea strat, care se întinde de la aproximativ 39 de metri până la 24 de metri adâncime, adăpostește materiale cu granulație grosieră și un număr mai mare de roci înglobate. Cel de-al treilea strat, care coboară la cel puțin 130 m (40 m) – radarul nu putea pătrunde în mod fiabil nici mai adânc – prezintă benzi alternante de material grosier și cu granulație fină, precum și roci încorporate.”

LUNA are practic in zona de analiza solul format din materiale foarte proase, de granularitate mare, printre care exista si foarte multe roci, deci nu e ceva ce nu am mai vazut pe Pamant. Cercetatorii chinezi care au publicat datele despre LUNA sustin ca toate cele trei straturi sunt compuse de regolit care acopera resturi de materiale aruncate in urma unor impactului unor roci din univers, aceste acoperind o structura de bazat din zona in care sonda chinezilor a aselenizat.

LUNA are in premiera furnizate aceste date, chinezii fiind primii care au trimis un radar atat de performant acolo pentru a analiza indeaproape ceea ce se ascunde sub suprafata de pe satelitul natural al Pamantului.