FBI: Suma URIASA Castigata de catre Hackeri din Ransomware

FBI a participat recent la conferinta RSA, privind securitatea cibernetica, iar acolo agentii federali americani au dezvaluit cam cat de multi bani au castigat hackerii de pe urma atacurilor cibernetice intre 2013 – 2019, 140 de milioane de dolari fiind cifra anuntata de ei.

FBI a calculat aici doar banii care au fost platiti exclusiv hackerilor, in bitcoin, de catre victimele atacurilor de tip ransomware, fara a lua in calcul si banii pierduti de oameni, sau companii, din cauza faptului ca datele lor au fost blocate de catre hackeri.

FBI sustine ca Ryuk s-a dovedit a fi cea mai populara forma de ransomware, hackerii care au dezvoltat software-ul castigand 61.26 milioane de dolari, dec foarte aproape de jumatate din intreaga suma, Crysis/Dharma fiind pe locul al doilea cu 24.48 milioane de dolari.

FBI a prezentat aici o suma estimativa, iar asta pentru ca nu are acces la toate datele privind sumele platite in urma atacurilor de tip ransomware, deci este foarte posibil ca in realitate cifra sa fie chiar mult, mult mai mare, dar e imposibil de estimat.

FBI a ajutat multe companii sa incerce sa-si recupereze datele in urma atacurilor de acest gen, a facut foarte multe anchete in urma plangerilor depuse de catre companii, dar ii este imposibil sa rezolve problema ransomware-ului.