Coronavirus: Imaginile NASA care au Surprins Toata Lumea

Coronavirus poluare china

Coronavirus a afectat foarte mult China, dar recent si Europa, foarte multa lume fiind speriata din cauza sa, insa NASA vine si cu o veste buna in legatura cu virusul care inca se extinde la nivel global, iar anuntul e unul foarte surprinzator.

Coronavirus a reusit sa reduca substantial nivelul de poluare din China in zonele in care au fost inchise fabricile, iar schimbarile sunt dramatice, si extrem de benefice pentru planeta noastra, deoarece un mare poluator e oprit de mai bine de o luna.

Coronavirus a reusit ceea ce absolut nimeni nu a reusit sa faca pana acum, sa opreasca poluarea masiva facuta de catre fabricile chinezesti, imaginile din satelit ale celor de la NASA aratandu-ne ca situatia este una fara precedent, cel putin pentru China.

Cercetatorii de la NASA spuna ca pana acum n-au mai vazut o scadere atat de dramatica a nivelului de poluare din China, carantina impusa de catre Coronavirus pentru milioane de oameni fiind combinata cu Noul An Chinezesc, iar asa poluarea a scazut substantial.

Coronavirus poluare china
Imagine din satelit cu evolutia poluarii din China facuta de satelitii NASA si ESA.

“Este prima dată când am văzut o reducere atât de dramatică pe o zonă atât de largă pentru un anumit eveniment. În acest an, rata de reducere este mai semnificativă decât în anii trecuți și a durat mai mult. Nu sunt surprins, deoarece multe orașe la nivel național au luat măsuri pentru a minimiza răspândirea virusului.”

Coronavirus scadere poluare china
Evolutia poluarii din China facuta de NASA si ESA.

Coronavirus ar trebui sa aiba un efect similar inclusiv in zona din nordul Italiei, acolo unde exista fabrici inchise, sau care functioneaza la capacitate redusa in urma numarului tot mai mare de infectari, iar asa Pamantul “respira” in timp ce unii pamanteni sufera.