Video: Prezentare Opera Mini pentru iPhone/iPad si primele mele impresii

[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=CD0IwRSpMSs[/youtube]

V-am spus aseara ca Opera a lansat o noua versiune a aplicatiei pentru iOS facand-o compatibila cu iPhone 4 si tableta iPad. A trecut doar 1 an de cand avem iPhone 4 insa iata ca Opera si-a adunat fortele si a reusit sa faca o versiune compatibila cu Retina Display. Opera Mini are un singur punct forte: sistemul pre-incarcare a paginilor care este foarte util pentru momentele in care nu avem la dispozitie o conexiune rapida. In restul timpului Opera Mini nu merita folosita pentru ca : nu afiseaza corect layout-ul site-urilor, incarca paginile mai greu decat Safari(daca setam conexiunea pe HTTP) si nu functioneaza corect cu versiunile mobile ale site-urilor. Practic browserul arata exact la fel, are implementat doar pinch to zoom si posibilitatea de a deschide paginile noi in background. Cred ca multi se asteptau la un altfel de browser insa Opera ramane o dezamagire.

Folosind Opera Mini in socket mode veti incarca paginile mai repede insa acestea vor fi afisate total diferit decat in Safari si din punctul meu de vedere nu merita bataia de cap. Din punctul meu de vedere cel mai mare dezavantaj al Opera Mini este modul in care afiseaza layout-ul site-urilor indiferent de modalitatea de navigare selectata.

Pretul initial:
Numele:
Opera Mini Web browser

Gratuit





Developer: Opera Software ASA
Universala
Categoria: Productivity


Descriere: Do you experience slow Internet browsing Get the fastest, most cost-efficient web-browsing experience for your iOS device today.

Keep Opera Mini handy on your iOS device, especially for those unavoidabl…


Dimensiunea aplicatiei este: 3.4 Mb