Ministerul Sanatatii: avertizare pentru romani, si o veste buna

Ministerul Sanatatii, prin ministrul Nelu Tataru, a declarat ca exista probleme foarte mari in toate statiunile de pe litoral in momentul de fata, situatia fiind una in care nu se respecta regulile de protectie impotriva Coronavirus de catre turisti, sau de catre detinatorii de spatii de agrement de pe litoral.

Ministerul Sanatatii spune deasemenea ca situatia pandemiei de Coronavirus in Romania incepe sa se stabilizeze, astazi fiind un numar mai redus de cazuri in tara noastra, insa situatia ramane in continuare foarte problematica, ceea ce ridica foarte multe semne de intrebare.

“În toate stațiunile în care am fost am văzut nereguli. Populația vrea relaxare, însă trebuie să se desfășoare în anumite condiții. Suntem pe o stabilizare a numărului de cazuri, să lăsăm să se stabilizeze, ca să putem trece pe o pantă descendentă. Nu putem face asta dacă avem o transmitere comunitară. Pandemia se tranșează în prespital. (…) Avem 504 de pacienți la Terapie Intensivă, putem să adaptăm numărul de paturi, dar nu vă lăsați în baza spitalelor.”