LUNA: Anuntul ULUITOR, Impactul URIAS pentru TOATA Omenirea

LUNA este in centrul unui nou anunt uluitor al oamenilor de stiinta, iata ce impact urias pentru toata omenirea aduce aceasta descoperire importanta.

luna impactul

LUNA este satelitul natural al Pamantului, si dupa cum multi dintre voi stiti deja, ea nu s-a format intr-un mod chiar atat de simplu, ci a fost rezultatul unei ciocniri foarte violente intre planeta noastra, si un obiect de dimensiunile planetei Marte, numit Theia. Conform oamenilor de stiinta, luna s-a format in urma acestui impact, dar dupa ce o bucati din Pamant au fost aruncate in apropierea planetei, si a rocii care a ramas, si care a format satelitul natural pe care-l stim.

LUNA a prins forma actuala in miliarde de ani de existenta, insa atunci era doar o roca cu o forma diferita, si foarte multe bucati din Pamant si Theia din jurul sau, dar asta a ajutat planeta noastra sa ajunga la ceea ce e acum. Desi impactul a rupt intre 10% – 60% din atmosfera pe care Pamantul a avut-o, se pare totusi ca atat luna, cat si resturile dintre ciocnirile celor doua corpuri cosmice au ajutat la pastrarea atmosferei care ne sustine viata.

LUNA: Anuntul ULUITOR, Impactul URIAS pentru TOATA Omenirea

LUNA a protejat Pamantul, cu al sau camp magnetic de la acea vreme, de vanturile solare si eruptiile solare pe care steaua, mult mai tanara acum 4.5 miliarde de ani, le arunca in sistemul solar cu o violenta uriasa. Oamenii de stiinta au ajuns, dupa multe analize, la concluzia ca luna a ajutat Pamantul sa supravietuiasca pana acum in fata bombardamentelor venite atat de la soare, cat si de la diversii meteoriti care in acea vreme treceau prin sistemul solar.

“Luna pare să fi prezentat o barieră substanțială de protecție împotriva vântului solar pentru Pământ, care a fost esențială pentru capacitatea Pământului de a-și menține atmosfera în acest timp. Înțelegerea istoriei câmpului magnetic al Lunii ne ajută să înțelegem nu numai posibilele atmosfere timpurii, ci și modul în care a evoluat interiorul lunar.”

LUNA a avut un camp magnetic la un moment dat, iar acela combinat cu cel pe care-l avea Pamantul, au reusit sa-i asigure planetei noastre suficienta protectie impotriva soarelui pentru a-si pastra o buna parte din atmosfera intacta. Asta a contribuit la existenta omenirii, asa cum o stim astazi, si asta pentru ca fara luna, atmosfera probabil n-ar fi existat, si fara ea noi nu am fi avut cum sa traim pe planeta noastra, sau cel putin asa sta teoria.

LUNA va fi explorata cu si mai mare intensitate in urmatoarii ani de catre agentiile spatiale care vor trimite cateva nave pentru a vedea ce se mai ascunde acolo, asa ca mai avem inca foarte multe de aflat despre satelitul natural al Pamantului.