Adrian Streinu-Cercel: de Craciun mancat pe rand la masa, sau cu masca pe nas

Coronavirus Romania Noile Cazuri Vindecari 20 Decembrie

Adrian Streinu-Cercel, celebrul doctor care in starea de urgenta a fost in centrul unor controverse care au generat un scandal mare, vine acum cu o recomandare pe care putini se asteptau sa o auda, dar care e facuta pentru a ne proteja.

Adrian Streinu-Cercel spune ca la masa de Craciun romanii ar trebui sa manance pe rand la masa, sau sa stea cu masca pe nas in timp ce fac asta, aceasta fiind cea mai neobisnuita recomandare care a venit de la vreun doctor, sau de la autoritati, pana acum.

“Sfatul meu e să stea fiecare la casa lui, să se viziteze virtual, pe Skype, pe Zoom, pe Facebook, dar să nu fie împreună. Dacă sunt totuși împreună am un sfat: la masă să nu mănânce împreună, să mănânce pe rând. Iar dacă totuși se așează la masă împreună, să țină o mască în dreptul nasului și doar gura să fie eliberată. E o măsură suplimentară, pentru că noi nu știm dacă persoana din fața noastră este sau nu infectată, dacă este sau nu în perioada de incubație, chiar dacă și-a făcut un test rapid și a ieșit negativ.” a declarat la DIGI 24.