Huawei: Decizia MAJORA ce Ridica Multe Semne de INTREBARE

Huawei a luat o decizie foarte importanta care ridica si foarte multe semne de intrebare pentru multi dintre fanii care-i cumpara telefoanele.

huawei cadru

Huawei este unul dintre cei mai mari producatori de telefoane din intreaga lume, si recent a anuntat o decizie extrem de importanta care a bucurat multi oameni, care a surprins pe altii, dar care pana la urma ridica si multe semne de intrebare. Huawei a anuntat ca Harmony OS, sistemul sau de operare pentru telefoanele mobile proprii, si nu numai, urmeaza sa fie pus in distributie pentru o gama variata de dispozitive chiar incepand de anul acesta.

Huawei a lansat prima versiune beta a Harmony OS 2.0 pentru telefoane, iar asta a insemnat si ca sistemul de operare a fost analizat cu extrem de mare atentie pentru a se vedea ce anume se ascunde in “interiorul” sau. Ei bine, se pare ca Huawei a facut Harmony OS tot in baza Android-ului pe care vrea sa il inlocuiasca, dar in baza unei versiuni open source, care e lipsita de serviciile si aplicatiile celor de la Google, modificand denumirile sistemului de operare, si probabil alte functii.

Huawei: Decizia MAJORA ce Ridica Multe Semne de INTREBARE

huawei cadru android
Telefon Huawei cu Android, in stanga, si Harmony OS 2.0 beta, in dreapta, afisand acelasi mesaj de eroare.

Huawei nu a facut altceva decat sa ia o versiune mai veche a Android, si sa o modifice, cei care au analizat Harmony OS 2.0 descoperind ca aplicatiile pentru Android pot fi rulate, afisand mesaje de eroare doar cand versiunea pe care sunt rulate e prea veche. In imaginea de mai sus aveti o aplicatie pentru Android 4.4.4 care afiseaza acelasi mesaj de eroare pe doua telefoane ale Huawei, in stanga cel cu Android, in dreapta cel cu Harmony OS, fereastra alertei fiind identica.

Huawei a folosint framework-ul Android pentru Harmony OS 2.0, iar asta a fost descoperit dupa ce fisierele de sistem au fost accesate folosind aplicatia ADB, pentru Android, dezvoltatorii descoperind fisierele sistemului de operare al Google. Practic, Harmony OS este un Android modificat de catre Huawei, adica fix ceea ce face in mod normal, doar ca acum a ales si alta denumire pentru el, aplicand-o inclusiv in mesajele de eroare, si nu doar atat.

Huawei va oferi Harmony OS ca un Android cu nume diferit, poate pentru a face tranzitia mai usoara catre un sistem de operare propriu, sau poate pentru ca altceva nu poate face acum, dar e clar ca acel sistem de operare diferit pe care credeam ca-l va lansa, nu prea exista.