Huawei: Anuntul INCREDIBIL, Noua PROBLEMA pentru Telefoane

Huawei este in centrul unui nou anunt incredibil la care nimeni nu s-ar fi asteptat, si care aduce o noua si foarte mare problema pentru telefoanele viitoare.

Huawei extinsa

Huawei este vizata de catre o noua masura extrem de importanta care urmeaza sa fie anuntata in perioada imediat urmatoare, si care vine ca o noua lovitura extrem de puternica aplicata de catre Donald Trump. Mai exact, presedintele SUA intentioneaza sa aplice sanctiuni si pentru cateva dintre companiile cu care Huawei colaboreaza in momentul de fata, una dintre ele fiind SMIC, un producator de semiconductori vazut ca inlocuitor al Qualcomm si TSMC.

Huawei s-a concentrat pe SMIC pentru a gasi un inlocuitor pentru TSMC in ceea ce priveste cumpararea de procesoare pentru telefoane si echipamente de telecomunicatii, guvernul chinez invenstind masiv in aceasta companie. Acum Donald Trump o priveste ca o amenintare la adresa ambitiilor economice globale ale SUA, si vrea sa o includa pe lista de companii sanctionate, pe care se afla si Huawei, dar pe care vor mai ajunge si alte peste 10 companii chinezesti.

Huawei: Anuntul INCREDIBIL, Noua PROBLEMA pentru Telefoane

Huawei nu va mai putea, deci, sa cumpere produse de la aceasta companie, si sa le foloseasca in produsele sale, dar nici Qualcomm si Broadcom nu vor mai putea face asta, desi se bazeaza pe unele produse fabricate de catre ea. Pentru Huawei aceasta ar fi o lovitura foarte serioasa deoarece compania spera ca SMIC o va ajuta sa-si faca procesoare de ultima generatie in anii urmatori, dar iata ca asta nu se va intampla in masura in care isi doreste compania chinezeasca.

“SUA se pregătește să introducă pe lista neagră Semiconductor Manufacturing International Corp și alte zeci de companii chinezești. Președintele Donald Trump urmează să adauge în jur de 80 de companii și filialele acestora pe lista entităților departamentului de comerț. Se vor alătura celor de la Huawei Technologies Co. pe o listă care le refuză accesul la tehnologia SUA de la software la circuite. Compania cu sediul în Shanghai, furnizor al Qualcomm Inc. și Broadcom Inc., se află în centrul intenției Beijingului de a construi o industrie a semiconductoarelor de clasă mondială și de a se dezlipi de dependența de tehnologia americană.”

Huawei spera ca Joe Biden sa revina la sentimente mai bune vis-a-vis de China si companiile locale, insa e greu de spus in acest moment daca autoritatile de acolo vor vedea lucrurile asa cum isi imagineaza compania. In ciuda nesigurantei, e clar ca Donald Trump vrea sa faca cat mai multa distrugere posibila inainte de a pleca din functia de presedinte al SUA, insa poate ca Huawei va scapa de toate aceste probleme incepand cu luna ianuarie a anului viitor.

Huawei are, intre timp, componente cumparate de la TSMC pentru a fabrica o buna parte dintre telefoanele si echipamentele de telecomunicatii de care are nevoie, dar stocurile sunt foarte limitate pentru ei.