Raed Arafat: Anunt Privind Testarea Medicilor care Nu se Vaccineaza

Raed Arafat Anunt Privind Testarea Medicilor care Nu se Vaccineaza

Raed Arafat a vorbit despre medicii care nu se vaccineaza impotriva Coronavirus si modificarile propuse in ceea ce priveste testarea lor gratuita, seful DSU afirmand ca nu este normal ca medicii sa nu plateasca testarile din moment ce au posibilitatea de a se vaccina gratuit.

Raed Arafat vine cu aceste afirmatii in contextul in care Guvernul Romaniei se gandeste serios sa renunte la testarea gratuita a cadrelor medicale care nu se vaccineaza, iar asta desigur ca a generat multe controverse, in special in randul celor care profeseaza.

“La acest moment nu se discută de obligativitate în sensul în care eşti obligat să te vaccinezi. Da, se poate discuta şi încă e discuţia în sectorul sanitar, nu eşti vaccinat, te testezi, asta este normal. Adică nu eşti vaccinat, ok, nu vrei să te vaccinezi, testează-te. Nu e normal să ceri testarea pe banii statului din momentul în care ai alternativă pe gratis şi să te protejezi. Orice situaţie se analizează şi se iau măsuri în final ca să împăcăm partea de sănătate publică cu partea de economie.”