Politica \”anticompetitiva\” si brevetele de inventie au stat la baza achizitionarii companiei Motorola

    In ultimele luni Apple a pornit una devarat atac impotriva producatorilor de terminale Android, atac pe care cei de la Google incearca acum sa il opreasca ajutand unii producatori in procesele impotriva Apple. Totusi pentru a ramane competitivi cei de la Google au decis ca achizitionarea companiei Motorola ar aduce un portofoliu de brevete foarte important pentru supravietuirea sistemului de operare Android OS. CEO-ul Google, Larry Page, a declarat ca actiunile celor de la Apple au constituit unul dintre principalele motive care au “fortat” Google sa ia decizia de a achizitiona Motorola si de a intari portofoliul de brevete al companiei, portofoliu care va ajuta la blocarea tentativelor companiei Apple de a bloca ascensiunea Android OS.

The U.S. Department of Justice had to intervene in the results of one recent patent auction to ‘protect competition and innovation in the open source software community’ and it is currently looking into the results of the Nortel auction. Our acquisition of Motorola will increase competition by strengthening Google’s patent portfolio, which will enable us to better protect Android from anti-competitive threats from Microsoft, Apple and other companies.

     Desigur ca Apple nu este singurul “lup mare si rau” care ataca Android-ul pentru ca si Microsoft a dorit sa ia o “bucata” din veniturile producatorilor de terminale care ruleaza acest sistem de operare iar HTC plateste deja catre Microsoft cate 5$ per unitate pentru vanzarea unor anumite modele de smartphone-uri. Pe scurt Google s-a vazut pusa la colt de 2 dintre cele mai mari companii din lume si se apara prin achizitionarea companiei Motorola care ii ofera infrastructura necesara construirii unor terminale proprii poate mai bune decat cele existente acum pe piata.