Rusia Anunta Retragerea unor Trupe din Teritoriile Ocupate in Ucraina

Rusia Anunta Retragerea Trupe Teritoriile Ocupate Ucraina

Rusia a anuntat in mod oficial retragerea unor trupe din unele teritorii ocupate ale Ucrainei pentru a se concentra pe altele, mai exact, armata rusa s-a retras din anumite zone ale regiunii Harkov pentru a-i fi concentrate eforturile in alte zone din regiunea Donetsk, iar ucrainienii nu au asteptat si au intrat in acele teritorii.

ARmata rusa afirma ca retragerea are drept scop indeplinirea obiectivului invaziei Ucrainei, adica ocuparea intregii zone Donbas, insa desigur ca obiectivul initial era mult mai complex, viza mai multe zone, insa ele nu au putut fi ocupate, asa ca acum contraofensiva ucrainiana forteaza retragerea unor trupe ruse.

“Rusia susține că s-a retras dintr-o parte a regiunii Harkov pentru a-și intensifica eforturile în regiunea Donețk. Igor Konașenkov, un purtător de cuvânt al Ministerului rus al Apărării, a declarat pe 10 septembrie că Rusia a transferat trupe de la Balakliya și Izium din regiunea Harkov în regiunea Donețk.

El a susținut că scopul retragerii a fost atingerea scopului principal al așa-numitei „operațiuni militare speciale” a Rusiei – capturarea întregului Donbas. Declarația a venit după ce forțele ucrainene au recăpătat controlul asupra Balakliya, Izyum și Kupiansk.”