Austria ii cere Suediei, prin Karl Nehammer, Noi Masuri URGENTE pentru Schengen si Romania

Austria cere Suediei Karl Nehammer Noi Masuri URGENTE Schengen Romania

Austria ii cere in mod oficial Suediei, prin cancelarul Karl Nehammer, implementarea unor masuri urgente ca parte a presidintiei Consiliului Uniunii Europene, acestea fiind necesare in momentul de fata din cauza problemelor majore care exista cu migratia in Uniunea Europeana, cererea venind in cadrul unei intalniri avute la Stockholm intre premierii celor doua tari ale UE.

Austria cere protejarea mai buna a granitelor, dar si schimbarea fundamentala a sistemului de azil in Uniunea Europeana pentru ca aderarea Romaniei la Schengen, dar si a Bulgariei, iar Suedia este in masura sa initieze aceste procese, insa pentru finalizarea lor e nevoie si ca Spanisa sa se implice din iunie, dupa ce va prelua presidintia Consiliului Uniunii Europene.

Austria a incercat in repetate randuri sa convinga nu doar Suedia, ci si Spania, sau alte tari din Uniunea Europeana ca este important sa o ajute in planurile sale de reformanre a Spatiului Schengen pentru a se reduce migratia ilegala, dar si numarul cererilor de azil inregistrate in toata Europa, insa ramane de vazut in ce masura ajutorul pe care il cere ii va si fi oferit acum.

“Suedia este un partener important pentru noi în lupta împotriva migrației ilegale, in special in perioada in care detine presidintia Consiliului UE. Am luat măsuri la nivel european și am pus mai multă presiune asupra frânei de azil. Acești pași trebuie acum implementați rapid.

Pe lângă migrație, una dintre prioritățile președinției suedeze a Consiliului UE este consolidarea competitivității Europei. Cercetarea, inovarea și know-how-ul sunt punctele forte europene în competiția globală. Susținem președinția Consiliului pe această cale. Pe lângă relațiile bilaterale excelente, Suedia și Austria au multe interese comune în UE.: