Sorin Grindeanu: Anunturi de ULTIMA ORA ale Ministrului privind Autostrazile in Romania

Sorin Grindeanu Anunturi ULTIMA ORA Ministrului Autostrazile Romania

Sorin Grindeanu, ministrul Transporturilor, a facut o serie de foarte importante anunturi de ultima ora cu privire la constructia autostrazilor in Romania, iar asta pentru ca dezvaluie mai jos vizita pe care a facut-o pe Autostrada A7, mai exact la Lotul 2 intre localitatile Mizil si Pietroasele, cu o lungime de 28.35 km.

Sorin Grindeanu vorbeste deasemenea si despre un nou contract semnat de catre CFR pentru bani disponibili in cadrul PNRR, el fiind semnat pentru sucursala din Craiova, deci este important faptul ca se vor face investitii pentru imbunatatirea inrastructurii feroviare in aceasta zona din tara noastra.

“Am verificat astăzi stadiul lucrărilor pe unul dintre Loturile de pe Autostrada A7. Mai exact, pe Lotul 2 dintre Mizil și Pietroasele, ce va avea o lungime de 28,35 km. Asocierea de constructori româno-bulgari a întâmpinat o serie de probleme, însă mă aștept, ca în perioada imediat următoare, acestea să fie soluționate, iar ritmul lucrărilor -finanțate prin PNRR- să crească.

Este doar una dintr-o serie de verificări pe care le voi desfășura pe șantiere. CNAIR și MTI vor fi aproape de constructori cu tot ce ține de competența și atribuțiile noastre, astfel încât ritmul de lucru să fie alert de acum înainte.

CFR SA a semnat astăzi primul contract de reînnoire a suprastructurii feroviare, finanțat din PNRR! Contractul semnat de Sucursala Regională CF Craiova are o valoare de 82,13 milioane lei (fără TVA) și vizează reînnoirea a 21 de km de cale ferată între stațiile Călinești – Golești – Pitești.

În cadrul contractului, antreprenorul va executa lucrări de înlocuire la rând a elementelor suprastructurii căii pe intervalul Călinești-Golești între km 95 și km 107,57, inclusiv pe liniile 1a, 1b, 5 și 6 din stația CF Golești:  șină, aparate de cale, piese pentru aparate de cale, cupoane de tranziție, traverse normale si speciale din lemn (pentru aparate de cale si poduri).

Contrașine pod, platelaj metalic, ambutisat și neambutisat pentru poduri, traverse de beton complet echipate, dale elastice pentru treceri la nivel, material mărunt, piatră spartă, realizarea căii fără joante. Lucrările de reînnoire se vor executa și pe intervalul CF Chitila-Golești, pe o lungime totală de 196,7 km, în cadrul celor 2 loturi licitate de SRCF București, cu o valoare totală estimată de 663,6 milioane de lei (fără TVA). În prezent procedurile se află în etapa de evaluare a celor 4 oferte depuse.”