Marcel Bolos: Romanii Vizati de Anunturi de ULTIMA ORA, Deciziile Luate pentru Oameni

Marcel Bolos Romanii Vizati Anunturi ULTIMA ORA Deciziile Luate Oameni

Marcel Bolos vorbeste in mod oficial despre deciziile care au fost luate de catre Guvernul Romaniei, in ultima perioada, pentru a le asigura o viata mai buna, iar asta deoarece banii oferiti prin PNRR au permis realizarea unei serii de investitii importante pentru proiecte care erau asteptate de ani de zile in tara.

Marcel Bolos explica mai jos ce pasi foarte importanti a facut Romania in diverse domenii in ultimii ani, dar si ceea ce vrea sa faca Guvernul Romaniei in continuare pentru a se asigura de faptul ca banii care au fost deja promisi prin PNRR Romaniei de catre Comisia Europeana, vor ajunge efectiv la tara noastra.

“Guvernul României este angajat pe un drum al reformelor, iar Ministerul Investitiilor si Proiectelor Europene, prin intermediul #PNRR reușește să direcționeze un volum de #investiții fără precedent, care vor însemna accesul pentru fiecare român la o viață mai bună. România a facut pași importanți în ceea ce privește reforma decarbonizării prin adoptarea unui calendar asumat în acest sens.

Dar și prin investițiile mobilizate deja în scopul tranziției verzi, atât în sectorul energetic, cât și cel de transport. Iar în continuare este vital să realizăm pachetul de măsuri care vizează consolidarea profilului fiscal-bugetar al României. Mă refer aici la reforma pensiilor speciale, reforma sistemului public de pensii, reforma privind guvernanța companiilor de stat și reforma salarizării bugetare. Doar așa vom face din societatea românească una mai pregătită pentru viitoarele șocuri de natură economică.

Am avut astăzi o discuție foarte productivă cu Excelența Sa Kathleen Ann Kavalec, ambasadoare a Statelor Unite în România, care ne-a încurajat să ducem la capăt toate aceste demersuri. Ne-a felicitat pentru investițiile în orașe precum Oradea, Iasi și Ciugud, punctând cât de important este să ne catalizăm forțele pentru ca marile proiecte de infrastructură în autostrăzi, energie verde și spitale să își găsească finalitatea.

România a finalizat o nouă etapă a dialogului cu Comisia Europeană privind plata celei de-a doua tranșe de plată din PNRR, în valoare totală netă de 2,81 miliarde euro. Cererea de plată vizează 51 de jaloane și ținte. În acest fel, alături de prefinanțare și prima tranșă din PNRR, țara noastră va beneficia cumulat de plăți de aproape zece miliarde de euro din cadrul acestei importante resurse de finanțare europeană.

De la debutul implementării planului, au fost deja semnate peste 8.500 de contracte cu beneficiarii PNRR, în valoare de 11 miliarde de euro. România este printre primele șapte state a nivelul UE care au depus cererea II de plată. Acest fapt în condițiile în care are al doilea cel mai complex plan, cu peste 500 ținte și jaloane.”