Presupusa componenta pentru iPhone 5 prezinta chip-ul A5 integrat

   Prezentarea terminalului iPhone 5 se apropie si pe internet incep sa apara din ce in ce mai multe imagini care se presupune ca prezinta design-ul sau chiar viitoarele functii ale dispozitivului celor de la Apple. Astazi am pentru voi o imagine in care ni se prezinta ceea ce pare a fi placa de baza a terminalului iPhone 4S/5 care are un chip A5 instalat. Acest chip A5 este implementat in tableta iPad 2 si are un procesor dual-core de 1 GHz care se zvonea ca va fi implementat in iPhone 5 iar imaginea de mai sus ar trebui sa dovedeasca acest lucru.

    Imaginea a fost publicata pe site-ul Weibo, fratele Twitter-ului din China, insa deocamdata nimeni nu a putut confirma ca ea este veridica. Respectiva imagine nu are o rezolutie foarte buna, scrisul de pe chip este putin cam ciudat deci nu se poate spune ca avem o dovada clara a faptului ca iPhone 5 va avea un chip A5. Langa placa de baza exista o baterie care ar putea fi pentru iPhone 5 insa pe ea este marcata o parte din capacitatea acesteia, mai exact apare marcajul x430 mAh. iPhone 4 are o baterie de 1420 mAh desi Apple nu spune oficial acest lucru iar aceasta baterie ar putea fi pentru iPhone 4 ori poate un prototip pentru iPod Touch.

    Chiar daca imaginea de mai sus nu confirma 100% sigur ca iPhone 5 are un chip A5, teoretic dispozitivul ar trebui sa aiba aceeasi configuratie hardware precum iPad 2.

15 COMENTARII

  1. Nu stiu, ar fi ciudat daca va avea A6? A5 a fost folosit la iPAD 2 acum 5-6luni, deci eu cred ca s-ar putea sari la A6 linistit ca acum sunt un pic cam in urma in privinta la smartphoneuri si ar trebui deja sa domina piata cu noul smartphone dual-core sau chiar quad core ( cine stie de ce au pus lansarea mai tarziu, pe mine m-ar surprinde foarte placut daca ar aparea cu un smartphone quad-core, am citit undeva o stire ca in sfarsitul acestui an s-ar putea sa avem smartphoneuri cu quad-core deci acesta stiind si Apple, ar fi cam nasol daca ei lanseaza un dual-core in Octombrie si in Decembrie cineva lanseaza un quad-core….. )

  2. Apoi iarasi va fi trecut in cateva luni de Samsung, HTC sau LG ( la hardware ) daca vor putea scoate smartphone cu procesor quad-core si cardul grafic va fi mai mare si performant decat la noul iPhone

  3. cu ce te incalzeste ca are nu stiu ce hardware? ca oricum utilizatorul interactioneaza cu iOS, care oricum o sa fie optimizat pe iPhone …

  4. @Cosmin Razvan: Pai poti sa iti iei un 3GS atunci si te descurci cu el pe iOS 5 sa faci un telefon si o poza, daca nu conteaza hardware-ul pentru tine. Daca vrei sa joci un joc, sa folosesti o aplicatie, sa nu stai 10 secunde sa ti se deschida aplicatia Settings, atunci vrei A5.

  5. Zaone trebuie sa recunosti ca cei care cumpara iPhone,cumpara doar pentru ca le plac designul,nu pentru putere.Orice model de iPhone e mediocru,in fata celorlalte modele de smartphonuri scoase pe piata,asa ca nu aveti ce sa laudati la noul venit.Se to discuta despre noile upgradeuri de procesoare-Samsung etc de 1.5ghz Samsung Galaxy 3 2.0ghz,pana si memoria ram a acestor smartphonuri depaseste cea de 1gb pe viitor,insa iPhone se misca greoi,nu cred ca se face vreo concurenta,insa la design sa stii ca se face,da doar la design,atat.

  6. Orice iPhone nou e la fel de puternic precum Android-urile, ba chiar mai puternic din unele puncte de vedere. Acum iPhone 4 e varza pe langa androizii dual-core. Pe de alta parte, iOS-ul este atat de bine optimizat incat nu are nevoie de procesor extrem de puternic pentru a functiona. Android-ul in schimb are nevoie de hardware pe masura.

  7. Mie conteaza si interiorul ( hardware-ul ) si nu doar cum arata! E ok, ca daca platesc 7-800Euro sa fie din material de calitate si sa arate bine, dar nicicum nu pentru design il cumpar ca daca as cumpara doar pentru design as cumpara replika pentru 250ron si nu 2500! Mie nu trebuie sa fie neaparat quad-core, numai am spus ca ar fi bine ca sa nu ramana in urma, ca daca va lansa urmatorul model peste un an si smartphoneuri cu quad-core vor fi lansate din Ianuarie-Februarie va situatia cum este acuma i4 vs sgs2 si eu nu cred ca iPhoneurile au fost mediocrii, doar la camera poate dar in rest nu!

  8. eu nu am auzit pe cineva ca ar dori sa treaca de la iOS la Android pt ram sau procesor, poate mai degraba pt lipsa usb/hdmi, pt accesorii prea scumpe, pt itunes si necesitatea jailbreak etc

    sper sa vina mai repede 5-ul pt ca m-am cam saturat de 3GS de 2 ani si am strans puncte suficiente:)

    bafta all!

  9. Uite, ma auzi pe mine astazi ca vreau sa trec de la iOS la Android. N-am mai folosit iphone-ul de aproximativ 3 saptamani. Am un Sony Ericsson care face fata cu brio necesitatilor mele. iPhone-ul nu l-am cumparat, asa ca nu sariti pe mine cu texte de genul “daca nu-ti place de ce l-ai luat”.
    Peace.

  10. hai sa nu o dam in altceva, chiar sunt curios de ce ai alege sony, pt mine ar fi pe locul3 sau 4, cred; dar ma intereseaza mai mult ce NU iti place la Iphone

    Bafta!