HP TouchPad vinovata pentru intarzierea lansarii aplicatiei FaceBook pentru iPad

     Desi s-a anuntat ca luni sau pe 4 octombrie s-ar putea sa avem disponibila in App Store aplicatia FaceBook pentru iPad, iata ca acum aflam un posibil motiv pentru intarzierea lansarii aplicatiei. Se pare ca aplicatia Facebook pentru TouchPad ar fi motivul pentru care aplicatia dedicata tablete iPad inca nu a fost lansata. La inceputul verii Steve Jobs a participat la o discutie cu Mark Zuckerberg, CEO al FaceBook, in legatura cu lansarea aplicatiei pentru iPad insa la aflarea vestii ca HP va lansa o aplicatie asemanatoare Steve Jobs a intrerupt negocierile desi Zuckerberg a promis ca HP nu isi va lansa aplicatia. Relatiile si asa fragile ale celor 2 companii au suferit o noua lovitura atunci insa in toamna s-ar putea sa vedem aplicatia disponibila in App Store si pentru asta trebuie sa le multumim celor de la Google care a devenit “inamicul” comun al celor doua companii.

Roughly three months ago, Steve Jobs — then the Apple CEO — paid a visit to Facebook to discuss a Facebook for iPad application with CEO Mark Zuckerberg.  Zuckerberg promised Jobs that the social network would release its first ever tablet application for iPad. Jobs, however, learned during his visit that HP was about to release a native webOS Facebook application for the TouchPad.  When Jobs learned of the webOS Facebook app during his summer visit to Facebook, he was livid. Zuckerberg vowed to get the app pulled. But Jon Rubinstein, the former CEO of Palm and then the GM of HP’s webOS division, refused to halt the release of the app.

      Totusi aceasta nu este prima oara cand cele 2 companii au avut puncte divergente cu privire la o colaborare deoarece anul trecut au existat discutii cu privire la integrarea Facebook in iOS 4. Problemele dintre cele 2 companii au aparut in momentul in care au fost discutate API-urile care trebuiau implementate in iOS asa ca discutiile au fost intrerupte si nici mcar in iOS 5 nu avem reteaua sociala integrata. Probabil in viitor Apple va integra si Facebook in sistemul de operare pentru iDevice-uri dar pana atunci asteptam aplicatia Facebook pentru iPad pe 4 octombrie, cel tarziu.