iOS 5.1 are o problema de securitate in ceea ce priveste aplicatia Camera deschisa din LockScreen(Video)

[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=wMd4gSYYGPE[/youtube]

  In iOS 5 Apple a introdus un buton pentru accesarea rapida a aplicatiei Camera direct din LockScreen. Daca un iDevice avea setat un cod de siguranta, la inchiderea aplicatiei acesta revenea la LockScreen si nu oferea acces la intregul sistem de operare al terminalului. Cand aplicatia era deschisa din LockScreen nu aveam acces la intreaga librarie foto ci doar la pozele facute de noi de la deschiderea camerei, Apple protejand libraria utilizatorilor de ochii curiosilor. In iOS 5.1 pare sa exista o mica problema cu acest sistem, conform celor de la 9to5mac, deoarece la deschiderea aplicatiei Camera din LockScreen, pe un terminal cu un cod de siguranta setat, avem acces la intreaga librarie foto si de indata ce aplicatia este inchisa ajungem la HomeScreen si nu la LockScreen-ul cu codul de siguranta.

Now, when using the Camera app, you can also click the lower left icon or swipe to the right to see all the pictures you’ve taken in the current session. The problem is, Apple has implemented this in a way that has introduced a major security risk allowing anyone to get access to your locked device without any effort. Upon reaching this image gallery view, one could simply hit the home button and get straight to the home screen, gaining full access to your locked device. Making matters worse, this image gallery view displays all the pictures in your camera roll.

  Se pare ca in iOS 5.1 masurile de securitate sunt scoase in loc sa fie intarite si asta nu prea este o miscare caracteristica unei companii atat de mari precum este Apple. Daca aveti iOS 5.1 instalat va rog sa confirmati/infirmati teoria prezentata de mine printr-un comentariu.

UPDATE: Se pare ca problema nu apare la toti utilizatorii.