iPhone OS 4.0 beta 2 disponibil pentru developeri!

Acum cateva minute Apple a lansat iPhone OS 4.0 beta 2 pentru developeri, pe site-ul Apple este disponibil atat SDK-ul pentru iPhone OS 4.0 dar si versiuni de firmware pentru fiecare device in parte, ramane de vazut ce aduce nou beta 2, ramaneti aproape, toate noutatile vor fi postate aici.

Daca sunteti developer/aveti UDID-ul telefonului trecut in contul unui developer si ati instalat iPhone OS 4.0 beta 2 va rog sa lasati un comentariu cu ce modificari ati gasit.

Iata noutatile :

1. Au fost rezolvate foarte multe buguri, un lucru extrem de imbucurator deoarece iPhone OS 4.0 beta 1 avea unele probleme grave.

2. Multitasking-ul a fost updatat, acum puteti tine o aplicatie deschisa pentru 10 minute in loc de 5 cat era initial.

3. Au fost rezolvate unele buguri privind display-ul informatiilor din Game Center.

4. A fost modificata metoda de selectare a background-ului.

5. Un bug descoperit(pentru cei cu iPhone 3G momentan) : atunci cand se face un screenshot telefonul se blocheaza cateva secunde dupa care isi revine dar nu salveaza poza.

6. A fost reactivata pe iPhone 3G optiunea pentru controlarea muzicii din iPod atunci cand apasati de 2 ori butonul Home(in beta 1 nu era disponibila).

7. Bugul referitor la nesalvarea screenshot-urilor a fost confirmat de mai multa lume asa ca daca sunteti developer si aveti nevoie de functia asta nu faceti update.

8. Animatiile pentru multitasking au fost modificate, acum cand deschideti o aplicatie ce se afla deja in background pagina celeilalte se va roti in spatele primei imagini.

[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=khXslM9xU-M[/youtube]

9. Se pare ca touch-ul are probleme, unii au raportat ca apasarea pe o aplicatie nu o selecteaza/deschide.

10. Beta 2 este putin mai incet decat beta 1 cand vine vorba de deschis aplicatii sau trecut de la o aplicatie deschisa la una din background.

11. Casuta de mailuri are acum cate o iconita in dreptul fiecarui cont corespunzand cu serviciul folosit. Din pacate Google nu are nici o iconita, oare de ce..


12. Exista un bug care afecteaza conexiunile prin WiFi, astfel ca uneori cand incercati sa downloadati o aplicatie din AppStore este posibil ca telefonul sa va ceara sa va conectati la o reteal WiFi desi sunteti conectat deja.

13. A fost modificata metoda de auto-corectare a cuvintelor, se pare ca Apple a decis sa revina la functionalitatea din iPhone OS 4.0.

Cam atat despre noul iPhone OS 4.0 beta 2, daca apar si alte noutati va voi anunta. Totusi cei care l-au instlat recomanda prudenta deoarece versiunea beta 1 era mai stabila si mergea mai bine decat aceasta.