Personal HotSpot functioneaza pe iPad 3 in Romania si iata cum il poti activa fara jailbreak pe orice iPhone cu o cartela RDS

  Apple a anuntat lumea intreaga ca tableta iPad 3 va permite utilizatorilor sa utilizeze functia Personal HotSpot pentru a partaja o conexiune de internet cu alte iDevice-uri, Mac-uri, PC-uri, etc. V-am spus zilele trecute ca functia este deocamdata indisponibila la operatorii de telefonie mobila din Romania insa iata ca unul dintre ei ne permite sa o activam fara prea mult efort. RCS RDS este acel operator si activarea functiei se face prin simpla introducere a unui cuvant in meniul de setari al iOS. Pentru a activa functia Personal HotSpot pe tableta iPad 3 trebuie sa mergeti in Settings>Cellular Data>APN Settings si sa introduceti cuvantul internet in primul camp al categoriilor Cellular Data si Internet Tethering.

  Dupa ce introduceti cuvantul internet acolo mergeti in General>Network si asteptati cateva secunde iar un meniu numit Personal HotSpot ar trebui sa apara automat acolo. Pentru a activa hotspot-ul pur si simplu accesati acel meniu, sau pe cel din partea stanga sus, apasati pe butonul Off pentru a il seta pe On si HotSpot-ul este facut. Wi-Fi Password este parola care trebuie introdusa de cei care se vor conecta la el iar pentru a o schimba pur si simplu selectati categoria cu un tap apoi introduceti noul cuvant pentru logare.

  Pe iPhone lucrurile sunt la fel de simple in cazul operatorului RCS RDS deoarece trebuie doar sa mergeti in Settings>General>Network>Cellular Data si sa introduceti textul internet in campurile APN ale Cellular Data si Internet Tethering. Dupa ce ati introdus textul iesiti din meniul Cellular Data si veti vedea ca Personal HotSpot-ul se va activa automat. Aceasta metoda functioneaza doar pe Digi Mobil deci nu cred ca veti avea succes in a o utiliza cu alti operatori de telefonie mobila dar toti ofera gratuit Personal HotSpot.