Samsung intrece Apple in vanzarile de smartphone-uri?

    Saptamana trecuta Apple si Nokia au anuntat rezultatele financiare pentru ultimele 3 luni ale acestui an si am descoperit ca Apple cu ale sale 20.3 milioane de terminale iPhone vandute a depasit Nokia si a devenit cel mai mare producator de smartphone-uri din lume. Acest titlu ar putea fi furat rapid de catre Samsung care, conform celor de la Bloomberg, ar fi reusit sa vanda intre 18 si 21 de milioane de smartphone-uri in ultimele luni. Ar fi de ajuns ca Samsung sa vanda 20.4 milioane de smartphone-uri si ar intrece Apple iar atunci competitia dintre cele 2 companii ar deveni si mai acerba.

Samsung Electronics Co., maker of the Galaxy mobile phone, may have surpassed Nokia Oyj and Apple Inc. in smartphone sales for the first time on demand for devices that run on Android software, a research company said.

Samsung is estimated to have sold between 18 million and 21 million smartphones globally in the April-June quarter, compared with 16.7 million for Nokia and 20.3 million iPhones, Neil Mawston, a London-based analyst at Strategy Analytics, a research company based in Boston, said in an e-mailed response to questions on July 22. The data exclude tablet-computer sales.

     Informatiile vin desigur de la un analist american deci trebuie privite cu un mare grad de neincredere insa daca sunt adevarate atunci Apple ar primi o lovitura destul de mare. Apple si Samsung colaboreaza in multe domenii insa sunt si “inclestate” intr-o lupta in instantele americane si daca Samsung i-ar intrece pe cei de la Apple atunci exista sanse mari ca eforturile avocatilor companiei din Cupertino sa fie intensificate. Mie imi vine greu sa cred ca Samsung a vandut mai mult de 20.3 milioane de smartphone-uri in ultimele 3 luni insa Apple a reusit sa doboare previziunile analistilor asa ca orice este posibil.

31 COMENTARII

  1. Ar fi si normal ca Samsung sa intreaca Apple in ceea ce priveste vanzarile de telefoane mobile dintr-un singur motiv : Apple comercializeaza doar iPhone 4 si 3GS … Samsung : “fara numar” :). Nu poti face o comparatie .. parerea mea

  2. @zaone daca samsung galaxy S II, In data de 3 iulie a fost declarat cel mai bine vandut smartphone Android cu 3 milioane de exemplare..

    Cum poate spune analistul, ca samsung a vandut 21 milioane de smartphone-uri. Ce smartphone-uri mai are Samsung sa faca diferenta?

  3. cristi cred ca face referire la zecile sau sutele de modele de smartphone low end si mid end pe care le vinde samsung. sunt atatea modele de samsung de 2 lei cu bada os care sunt tot smartphone-uri

  4. @Cond0r: Mai vinde Galaxy S, are diverse variante ale S II, are Galaxy Mini care tot ca smartphone e catalogat din cate stiu. Nu stiu portofoliul Samsung insa sunt cateva.
    @bindor1: Corect, dar stii prea bine ca termenul telefon mobil acopera toate terminalele care au functie de telefonie si termenul smartphone acopera o alta gama de dispozitive.

  5. smartphone-uri samsung
    -android: galaxy s2; galaxy pro; galaxy gio; nexus s; galaxy fit; galaxy ace; galaxy mini; galaxy europa; galaxy apollo; galaxy s; galaxy portal;
    -bada os: wave 578; wave 723; wave II; wave 533; wave 525; wave I;
    -windows: omnia 7; omnia pro; omnia 2; omnia 1.

    la toate cele de mai sus se adauga variantele de galaxy s facute pt fiecare retea americana in parte: vibrant; epic; captivate; fascinate; mesmerize

    s-ar puea sa mai fi omis cate un smartphone (exemplu: galaxy plus care e vandut doar in rusia)

  6. Inca de la inceput am demarcat treaba : Saptamana trecuta Apple si Nokia au anuntat rezultatele financiare pentru ultimele 3 luni. Trebuie sa scriu in fiecare paragraf ca e vorba de ultimele 3 luni? Credeam ca e usor de inteles.

  7. Si ce jale o sa fie ca Samsung depaseste Apple. Doamne parca voi ati butona vanzarile unei companii.. sau primiti apleuri pe facturile lor!!! Primiti vreo cota parte din acele vanzari???… NU .. dar scade prestigiu…tztztz ce ne face noi cu prestigiul asta scazut…. ei uite de aia nu mai pot eu cand imi pun telefonul la incarcat, seara.

  8. Apple, citeva produse cei drept de top care a reusit sa sparga piata ….si cam atit …daca un produs scos de apple nu prinde ,,adio ….. Samsung in schimb …fabrici .combinate ,metalurgie .echipamente medicale de top ….practic si-n satelitii Americani gasesti tehnologie samsung …..asta e samsung …. are potential enorm …pe cind regii publicitatii si marketingului Apple daca nu merge ipad sai iphone …..FALIMENT GARANTAT …..nu produce nimic altii produc pentru ei /////practic stau la mina altora care dezvolta o camera mai buna un procesor mai bun un modul gps mai tare ….ce fac ei atirna al mina altora sa primeasca tehnologie …..marele si faimosul APPLE …..si la banii patiti pe un produs apple sa nu gasesti ultima tehnologie ???? ……sunt posesor de iphone de 3 ani si pot spune ca iphone 2.si 3g erau practic cuti goale fara nimic ,multitaskingatit si ios stabil atit .. ……GOL nimic preistoric inchis cu appstore de rahat unde nu gaseai macar Mess de igo nu mai vorbim ….tirziu a aparut ……asta e apple ….Acum veneram ….ce ?????? saltul tehnologic poate ,,,,,,,,

  9. Apple, citeva produse cei drept de top care au reusit sa sparga piata ….si cam atit …daca un produs scos de apple nu prinde ,,adio ….. Samsung in schimb …fabrici .combinate ,metalurgie . echipamente medicale de top ….practic si-n satelitii Americani gasesti tehnologie samsung …..asta e samsung …. are potential enorm …pe cind regii publicitatii si marketingului Apple daca nu merge ipad sai iphone …..FALIMENT GARANTAT …..nu produce nimic altii produc pentru ei /////practic stau la mina altora care dezvolta o camera mai buna un procesor mai bun un modul gps mai tare ….ce fac ei atirna al mina altora sa primeasca tehnologie …..marele si faimosul APPLE …..si la banii patiti pe un produs apple sa nu gasesti ultima tehnologie ???? ……sunt posesor de iphone de 3 ani si pot spune ca iphone 2.si 3g erau practic cuti goale fara nimic ,multitasking atit si ios stabil atit .. ……GOL nimic preistoric inchis cu appstore de rahat unde nu gaseai macar Mess de igo nu mai vorbim ….tirziu a aparut ……asta e apple ….Acum veneram ….ce ?????? saltul tehnologic reinventat de apple ….Da cu APPLE s-a dat startul unei noi ere ,respect dar nu veneram ca nu avem pe cine ..platim triplu pe un produs apple ….

  10. @Alex + 1
    Ce e asa de greu de acceptat ca Apple va ajunge cu iOS cam acolo unde este cu MacOS ?
    Cand Android a depasit iOS nu v-a venit sa credeti. Acum Samsung intrece Apple si altii vor urma.
    Nici iOS si nici iDevice-urile nu mai au nici un plus fata de concurenta – doar minusuri.

  11. rasturnari de situatii intotdeauna vor fii,in toamna va fii iar Apple,la anu poate Samsung sau altii si tot asa,pt mine chestiile astea sint irelevante…treaba e ce stie sa faca acel soft si smartphone,atita tot,degeaba vine Samsung cu o armata de smartphone,daca androidul le trage in jos…simplu nu?

  12. Chiar ti se pare ca Androidul le trage in jos ? Mie mi se pare ca Androidul a evoluat in doi ani mult mai mult decat a evoluat iOS in 4.
    Dar tot timpul gasim motive sa ne agatam de ceva – ba materiale, ba sistem . Numai sa acceptam realitatea nu putem.

  13. @zeigeist care realitate ?

    Apple face totul transparent, prezinta toate informatiile dupa fiecare trimestru.
    Singurele informatii oficiale prezentate din tabara android sunt ca, SGS II a fost vandut in 3 milioane de exemplare in 55 zile (veti cate i4-uri au fost vandute in aceasi perioada) si ca sut 550 000 activari zilnice.

    Apple are 220 milioane iphone-uri vandute.
    Android – 130 miloane de telefoane (desi sunt peste 500 de modele).

    Vi se pare ca merg in jos ?

    Nu imi place deloc sa fac astfel de comentarii.
    Apple si Samsung castiga miliarde (impreuna si separat).
    Iar noi rromanii le purtam de grija.

    Mie imi este egal. Sa vanda Samsung 100 milioane.
    Mi s-a parut ciudata suma aia de 21 milioane (atat).
    Eu nu imi aleg astfel smartphone-ul (in functie de vanzari).

  14. realitatea este ca iOS o sa fie depasit cu mult de Android si apoi si de Microsoft. Nu are putere sa se impuna cu doar cate un terminal pe an si un sistem plin de restrictii.
    De fapt este depasit si acum de Android si la terminale si la market share pt sistem de operare.
    Ce are bun iOS va fi apreciat, dar nu o sa mai fie niciodata top.
    Nici iPone 5 nu o sa-l mai salveze.
    Si btw – samsung mai scoate doua telefoane pana la aparitia iPhone 5. Unul cu Nvidia Tegra si un Hercules, cum ii zic ei:
    http://www.androidauthority.com/samsung-4-5-inch-superphone-dubbed-hercules-coming-to-t-mobile-in-august-14441/
    Nu va dati seama ca Apple nu are puterea sa concureze cu asa ceva, cu toti banii lor fictivi ?
    Chiar nu intelegeti ca asa se pierde piata ? Poate sunteti destui care inca asteptati iPhone 5, dar oricum din ce in ce mai putini.

  15. mie imi este egal si treaba asta cu aparitia lui iphone 5,daca asta este problema,ios 5 ma intereseaza in primul rind,si asa cind o sa apara iphone 5 citi au posibilitatea dintre noi astia de aici sa il cumparam?foarte putini si eu nu ma numar printre ei si de una si de alta,cit despre android prietene la cit incepi sa-l slavesti ca va fi peste ios,eu zic sa mai citesti si sa vezi in primul rind cite gauri are in a fi protejat(troieni),crash-ruri de soft si aplicatii…si atunci la ce sa il folosesc?aaa,sa am batai de cap cu el..aia da,daca nu ai ceva mai bun de facut in timpul liber,la ios ultima instalare am facuto acum 2 luni si nu am probleme nici de crash-uri de sistem,aplicatii si alte cele…tu daca ai si android(?)cite probleme de genu are?….

  16. Sunt posesor de Android device (uri). De aproape un an. Pe deviceuri am stat cu ROM-ul stock; la telefonul actual am facut upgrade de kernel (doar pentru a avea rootarea = jailbreake de pe ideviceuri — desi nu chiar).
    Nu am avut niciodata vreun crash de la nici una din aplicatiile instalate, nu am avut nici vreo alta “problema” cu deviceurile sau cu Androidul. Bateria este absolut multumitoare la un nivel de medium use.
    Partile cele mai triste in articolele despre ideviceuri sau other-deviceuri:
    1. Cand subiectul nu este despre un idevice… intotdeauna se vor gasi trolli care sa se bage peste topic… proslavindu-si i-god-device-ul … desi clar nu e nimeni interesat de slujba religioasa facuta online
    2. Daca vreodata vreun idevice nu va fi competitiv/interesant (putem spune chiar total failure) compania nu va da faliment deoarece trolli sunt omniprezenti si isi vor apara cu o ferocitate inimaginabila celalalte ideviceuri (altfel le cade nasu … boala e de asemenea contagioasa)
    3. Android este peste IOS din puncte de vedere al aplicatabilitatii si al puterii/libertatii de customizare ………………….. (loc pentru trolii de a ma contrazice).
    4. IOS este peste android la stabilitate si viteza …. ce bine ca nu toti avem probleme cu androidele noastre…si deci nu suntem de acord cu punctul 4 (hihihi….eat your heart out itroll)
    5. Apple va vinde intotdeauna mai bine si mai mult si mai scump decat ceilalti … si trolii vor avea grija sa caute intens toate articolele de pe net care vor confirma acest lucru …. noi restu butonam fericiti other-deviceurile, in timp ce trolii se uita pe raportarile financiare ale Apple.

    PS. Sunt incurajat sa am aceasta atitudine de catre appleangryfans …. care, una e sa nu admiti adevarul… dar alta e sa mai ai putin si sa dai si in cap la altii pentru ca nu sunt deacord cu tine. Nu aveti decat de pierdut nene ….dar noi other-device owners ….don’t give a crap about your stubbornes

  17. In targ la vitan se vand niste chinezarii dual sim cu android pe ele. Daca e sa punem botul la orice stire… hai sa punem botul si la informatia asta 😛 … sa ne imaginam ca alea 30-40% sunt niste chinezarii noname vandute prin magazine noname din RO .. stiti voi de care… alea care se cam termina cu gsm in coada.
    Ce n-ar face un troll sa-si apare ideviceul …. oscilez in a spune ca e trist sau amuzant cum va agatati efectiv de orice stire care ar da intr-un android.
    Mai mult … pentru mine la telefoane nu exista altceva mai bun ca samsung … si sunt de parere ca lg-ul mai bine si-ar vedea de aere conditionate decat sa scoata telefoane, iar HTC scoate intr-adevar telefoane cu probleme fizice… Deci hai sa nu punem in aceeasi oala producatori de salata.. scuze, telefoane cu android pe langa gigantii telefoanelor.

  18. Sunt sigur ca TechCrunch fix de Vitan vorbea. Stiu ca e greu de crezut ca un “idol” ca SGS 2 e praf la ecrane si se returneaza in prostie dar cu timpul te vei obisnui cu ideea.

  19. Pentru a spune ca SG2 e praf la ecrane ar trebui sa cunosti numarul de returnari cauzate de problemele cu ecrane.
    Majoritatea returnarilor care se fac totusi, sunt aceleasi ca si cele de la ipad2 … light bleeding. Personal mi se pare o tampenie, dar e unu din motive.
    Banuiesc ca e totusi mai usor sa spui ca un produs e praf… fara de fapt sa nu ai habar de nimic 😛
    Aprp.. daca SG2 era paleta de pingpong … i5 cu ecran de 4 ce o sa fie? … evantai!??

  20. Ti se pare o tampenie dar habar nu ai de rata de returnari, interesant. E foarte bine ca ai SGS 2, vad ca iti place foarte mult, sa il stapanesti sanatos si pace.