Video: Sony prezinta Sony Tablet P cu 2 ecrane si un design ciudat

[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=j5bebabznME[/youtube]

    Zilele acestea la Berlin are loc IFA 2011, una dintre cele mai mari conferinte tehnologice din lume, iar cei de la Sony au profitat de ocazie pentru a prezenta Sony Tablet P, un nou dispozitiv cu care compania japoneza spera sa castige o parte din cota de piata pierduta in fata concurentei. Sony Tablet P este o poseta tableta cu 2 ecrane de doar 5.5 inch care combinate ar trebui sa ofere o experienta multimentia de indeajuns de buna incat sa convinga un utilizator sa renunte la achizitionarea Samsung Galaxy Tab sau poate chiar a unei tabletei iPad 2. Practic Sony Tablet P reprezinta comuniunea dintre 2 Samsung Galaxy S II-uri canadiene insa cu mult mai putina putere de procesare si cu un design nu chiar atat de reusit.

     Din punct de vedere al hardware-ului tableta este “la zi”, putand concura linistita cu oricare alta disponibila acum pe piata insa marea problema este design-ul. Inteleg ca Sony a dorit sa faca un dispozitiv compact care sa incapa in poseta unei doamne, sau mai bine sa tina rolul unei posete dar ceea ce a iesit nu este demn de anul 2011. Intr-o perioada in care tabletele cu ecrane de 10 inch domina piata si utilizatorii vor o experienta cat se poate de fluida, Sony vine cu un hybrid ce are 2 ecrane si nu ar fi capabil sa genereze mai multe vanzari nici decat HP TouchPad fara reducere de pret. Sony are o tableta numita S cu care spea sa concureze pe piata tabletelor insa cred ca ar fi avut mult mai multe de castigat daca ar fi facut o singura tableta competitiva decat un hybrid si o alta pe langa el. Si pentru a incheia totul cum se cuvine va spun ca tableta va costa 600€, un pret care o recomanda fara nici un fel de ezitare, nu?

     Nu stiu cum gandesc producatorii de tablete in ziua de astazi insa toti ar trebui sa cumpere tableta iPad 2, sa o analizeze in detaliu si sa se gandeasca, cum pot imbunatatit conceptul respectiv. iPad 2 este standardul in industrie, iPad 2 este device-ul care trebuie depasit iar Sony Tablet P este, din punctul meu de vedere, o gluma pe care Sony nu trebuia sa o faca acum. Vazand asemenea tablete nici nu ma mai mir de ce unii producatori le ofera cadou la achizitionarea unui televizor.