Tutorial: Jailbreak iOS 5 pe iPhone, iPad si iPod Touch folosind redsn0w 0.9.9 beta 4(Windows, Mac)


In aceasta seara Apple a lansat iOS 5, a cincea versiune a sistemului de operare dedicat iDevice-urilor. Pastrand traditia, versiunea GM a iOS 5 lansata saptamana trecuta de catre Apple este de fapt versiunea finala lansata in aceasta seara in iTunes pentru toti utilizatorii. Avand in vedere ca vorbim despre acelasi build, solutia de jailbreak facuta de Dev Team este in continuare functionala pentru utilizatori dar implementeaza un tethered jailbreak. Daca aveti nevoie de unlock NU FACETI JAILBREAK pentru ca ultrasn0w nu este compatibil cu iOS 5!

redsn0w 0.9.9 beta 3 face jailbreak folosind bootrom exploit-ul din limerain si este compatibil cu :

  • iPhone 3GS;
  • iPhone 4;
  • iPad 1;
  • iPod Touch 3G;
  • iPod Touc 4G.

Pasul 1

Descarcati redsn0w 0.9.9 beta 4 de aici : WindowsMac OS X.

Descarcati iOS 5 pentru iDevice-ul vostru de aici.

Pasul 2

Conectati terminalul la PC/Mac. In Windows mergeti in folderul in care ati descarcat redsn0w, faceti click dreapta pe executabil, selectati Properties iar din meniul nou deschis mergeti la Compatibility si bifati Run this program in compatibility mode for dupa care selectati Windows XP, apasati Apply si apoi ok. Daca nu urmati pasul corect nu veti putea porni terminalul tethered. Pe Mac/Windows redsn0w 0.9.9 beta 4), apasati butonul Extras, apoi Select IPSW si selectati ipsw-ul iOS 5 si apasati Next. redsn0w va implementa exploit-ul si va trece la pasul urmator.

Pasul 3

Dupa selectarea corecta a ipsw-ului apasati butonul Back pentru a reveni la meniul principal.

Pasul 4

Acum trebuie sa introduceti telefonul in DFU MODE. Mai intai inchideti terminalul, apoi apasati Jailbreak si Next iar redsn0w va va arata cum sa introduceti telefonul in DFU Mode.

  • tineti apast butonul power 3 secunde;
  • fara a da drumul butonului power apasati si pe butonul Home 10 secunde;
  • dupa ce trec cele 10 secunde dati drumul butonului Power si telefonul ar trebui sa fie deja in DFU Mode iar redsn0w va incepe sa implementeze exploit-ul.

Daca totul a functionat si jailbreak-ul a fost implementat atunci ar trebui redsn0w ar trebui sa va afiseze butonul Finish.

Pasul 5

Daca totul decurge bine ar trebui sa aveti un iPhone jailbroken insa din pacate “distractia” nu se opreste aici. Terminalul vostru este jailbroken dar aplicatiile nu functioneaza pe el deoarece aveti un tethered jailbreak. Trebuie sa urmati pasii de mai jos pentru a boota in tethered mode si a putea folosi Cydia, Safari si alte aplicatii.

Pasul 6

Reintroduceti terminalul in DFU Mode urmand instructiunile de la Pasul 4.

Pasul 7

Daca nu ati inchis redsn0w atunci apasati butonul Back pentru a reveni la meniul Jailbreak & Extras, adica primul. Daca ati inchis redsn0w atunci reluati a doua parte a pasului 2 pentru a selecta ipsw-ul pentru iOS 5.

Pasul 8

Dupa selectarea ipsw-ului apasati butonul Just Boot din meniul Extras iar redsn0w va porni terminalul tethered si veti putea utiliza dispozitivul fara nici cea mai mica problema.

Dupa ce terminalul porneste ar trebui sa aveti acces la toate aplicatiile fara nici o problema. Acest pas trebuie repetat de absolut fiecare data cand terminalul se reseteaza pentru ca altfel nu va mai porni absolut deloc. Aceasta solutie de jailbreak este temporara asa ca daca nu doriti sa va bateti capul cu un tethered jailbreak mai puteti astepta.

Tethered jailbreak-ul va obliga practic sa refaceti jailbreak terminalului vostru de fiecare data cand il inchideti sau il resetati. Daca nu faceti jailbreak dupa o inchidere sau resetare atunci nu veti mai putea utiliza browserul Safari ori aplicatia Cydia iar daca aveti tweak-uri cu mobilesubstrate terminalul nu va mai porni.

183 COMENTARII

  1. daca este la fel cu ios 5 GM inseamna ca merge si snowbreeze 2.8 beta8? pentru activarea telefonului si pentru pastrarea baseband-ului

  2. Se poate face downgrade de la iOS 5 (jailbroken sau nu) la iOS 4.3.3 sau 4.3.1 (evident cu shsh-urile salvate)? Asta pentru cei care se enerveaza la un moment dat de tethered jailbreak? Cred ca sunt multi care vor sa incerce iOS 5 dar nu se risca.

  3. O informatie ar fi de pe un site … ca o sa apara RedSnow 0.9.9b5_p1 … si ca ar fi untethered … NU gasesc info daca e si pentru iPad 2… mai cautam

  4. Nu apare nimic untethered pana cand iPhone 4S nu ajunge la Dev Team, puteti sa stati linistiti.
    @Serban: Nu se poate direct pentru oricine, e nevoie de downgrade la 4.3.5 si apoi cu un custom ipsw downgrade la 4.3.3.

  5. Informatia asta mai detaliata de downgrade iOS 5 > iOS 4.3.5 > iOS 4.3.3 e pe site mai detaliata, la tutoriale? Daca nu, poti da cateva detalii (cel putin pentru Mac)?

  6. Salut. Am un 3gs .Ce ma sfatuiti? Sa fac update la IOS 5, sau sa raman la 4.3.5, in speranta ca o sa iasa un unthetered jailbreak ? Cand va iesi pt asta unthetered , credeti ca o sa fie valabil si pt ios 5 , sau o sa ramanem la thetered? Multumesc anticipat

  7. Daca ai 3GS-ul la 4.3.3 cu jailbreak untethered ramai acolo momentan daca nu foloseste metoda asta de update si respectiv jailbreak… parerea mea

  8. Nu am reusit sa trec de pasul 4.
    Redsn0w nu imi afiseaza “Finish” ci “Cancel” 🙁
    Am incercat pe Win7 64 bit, cu compatibility mode setat pentru redsn0w la Win XP SP3.
    🙁

  9. @Zaone Ce ma sfatuiesti sa fac daca dupa ce i-am dat jailbreak si dupa ce mi-a spus in redsnow ca a terminat, a facut reboot dar acum e in recovery mode(imi apare logo-ul itunes)? Am incercat sa ies din recovery mode tinand apasat home si power dar dupa cateva secunde iar se restarteaza si intra in recovery mode. Mersi

  10. There is no way in hell to downgrade 4.3.5 to 4.3.3 fara shsh salvat. In momentul de fata as da orice sa fac downgrade la 4.3.5 sau jailbreak. Tethered or untethered. De 3,4 saptamani caut si nu gasesc nimic! !

  11. Lia…daca ai 3gs merge sa downgradezi la 4.1…direct din itunes…apple inca semneaza 4.1(verificat pe 3gs-ul meu)… si folosesti ultimul tyny umbrela sa il scoti din recovery..

  12. imi da eroare in timpu` jailbreakului “don`t send ….. ” la uploading firs stage..are cienva idee ce pot face? win xp iphone 3gs neverlocked

  13. la fel imi face si mie… am incercat de cateva ori sa ii dau jailbreak si la fel de fiecare data. am selectat si manual ipsw-ul corespunzator… win xp, iphone 4 neverlocked.

  14. ma poate lamuri cineva in legatua cu problema aceasta pentru ca am cautat peste tot si nu am gasit nici o rezolvare. am incercat de zeci de ori sa ii fac jailbreak si nu merge. de fiecare data imi da eroare la pusul ”uploading first stage”.

  15. Care stie dc imi arata ”Instalare esuata” dupa ce incerc sa instalez diferite aplicatii din calculator….Mentionez ca am facut jailbreak pe ios5 cu beta 4…cel putin asa cred…merge cydia, safari, youtube. Pls nu-mi dau seama ce poate sa fie ?

  16. am facut jailbreak … totu bun si frumos … am vrut sa instalez 5 incon dock am apasar reboot device…si nu mi se mai deschide telefonu …
    ce fac ?

  17. Sal ”The Dog”…zici ca ai reusit…dar atunci cand instalezi un joc din calc. nu-ti da eroarea aceasta : ”Aplicatia X a esuat” ????ca mie tot imi daa aceasta eroare…si nu stiu de la ce o fi !!!

  18. Pe mine ma facut cu nervii! Raman blocat in iTunes si cablul respectiv! Si cum zicea si colegi de Mai sus nu-mi arata finish ci doar cancel! Am interact n snowuri , n umbrella , I boot , limera…. Ce naiba gresesc? Ca mai am putin si dau cu el de pamant!

    App am inceract si pe Mac si pe xp sa urmez Toti pasii respectivi
    Versiunea pe care vreau sa o urc pe telefon e 4.3.5 , nu am ssh salvat , doar ce l-am cumparat pt soatza:(
    La celalalt i 4 mi-a reusit din prima , bine aveam 4.3.3 pe el! Am salvat cu ocazia asta si ssh ul !

    Sugestii ceva!?
    Multumesc tuturor! Seara faina

  19. Ce pot face daca nu reusesc sa trec de pasul 4, sau de ce mi se opreste si ramane cu txt: ….si in continuare …si incarcarea e oprita la jumatate?
    Mersi

  20. Imi apare : Please wait while your buit is being processed.
    Iar putin mai jos in fereastra scrie: Exploiting with limera 1n…
    Si procesarea nu se termina, nu-mi apare niciun finish, ramane asa ..parca blocata.
    Pot face ceva sa nu se mai intample asta? Si da am urmat toti pasii:)

  21. Hmm, repeta procesul pana merge. redsn0w e un program prost facut care din pacate pe Windows mai da erori. Daca stii cum sa setezi “afinitatea” procesoarelor ai putea face lucrul asta si ai putea seta afinitatea pe CPU0 sau 1, depinde care e primul marcat de Windows.

  22. Daca am Intel Core i3 CPU , pe care sa-l setez redsn0w sa-l foloseasca? Cum recunosc care e primul marcat de Windows..adica foloseste pt toate celelalte nu?
    Mersi mult pt ajutor.

  23. dupa ce fac jailbreak la ios 5 nu pot accesa unele aplicatii in special cydia. cand ating aplicatia nu se deschide si asa face la multe chestii. de la ce poate fi?

  24. salut zaone. vreau să-mi fac update la ios 5, dar nu vreau jb tetherd. O să fac azi update-ul şi o să stau ne jb-uit, ceea ce n-am mai făcut de mult (de la primu iphone până azi). Cam cât crezi că o să dureze până o să apară untetherd? 😀

    mersi.

  25. Sunt in ceata rau!!! nu trebuie custom ipsw la versiunea de redsn0w pentru windows, pentru ca la cea de mac trebuie facut custom ipsw. pe mac nu reusesc sa fac jailbreak si incerc pe windows poate reusesc, dar vad ca nu are optiune de custom ipsw!!! e bine asa?

  26. Salut zaone.Am un iphone 4 neverlocked cu iOS 5 si as vrea sa ii fac JB,dar nu stiu care din cele doua metode (snowbreeze sau redsnow) ar fi mai sigura si mai simpla.Care din ele o recomanzi?

  27. am facut toti pasi, a mers ok, am instalat chiar si winterboard .. si acum si a dat reset sg .. e doar marul pe ecran si atat .. am tinu apasat si pe power but si pe home si aman2 .. nu stiu ce sa fac .. sta asa ..ms

  28. asdf: incearca sa tii apasate butoanele Lock+Home timp de 15 secunde (o sa se inchida, apoi il pornesti iarasi(la mine a mers (iPod 3) )

  29. cand incerc sa fac update la iPhone 4 imi de o eroare in itunes cu nr 3194 si zice (The iPhone could not be restored. eror bla bla.
    cand am facut update la 4.3.5, am facut direct din itunesc facand direct update, fara restore fara nimic, dar vad ca nu merge, si nici cu restore cu telefonu un dfu mode nu merge. vreo idee ceva?

  30. @Anonim
    Eu nu reusesc, ma gandesc ca e din cauza win 7 sau? Pasii i-am facut dar se blocheaza dupa ce intra in DFU mode.
    Ce ai ales la compatibility mode…Windows XP service pack 2 sau 3?

  31. Salut Zaone.
    Am si eu un iphone 4 cu COD DE TASTATURA,nu stiu daca a fost jailbreak-uit,intrebarea mea este …pot sa-i scriu Custom Firmware la ios 5 pentru a-i pastra modem firmware si a-i face decodare cu turbosim,si daca da ,cum s-ar face?asta in cazul in care nu are deja ios 5 cu modem firmware updatat.
    Eu pana la versiunea de soft 5 la iphone 4 cu cod de tastatura restore curat ,jailbreack .si apoi vedeam la ce versiune de soft are SHSH salvat..asta pentru ca stiam ca le pot decoda cu turbosim…acum cu ios 5 ..s-a schimbat smecheria!:)
    Astept un raspuns de la tine.
    O zi buna

  32. @zaone, mai am o nelamurire, in legatura cu eroarea 3194, nu exista posibilitatea sa faci update din iTunes doar restore nu? am observat ca iti pastreaza toate aplicatiile si crackuite cand dai update dar la restore nu ti le salveaza. sau daca exista o posibilitate sa le salvez. Astept raspuns, mersi

  33. la un iphone neverlock cu ios 5 pe el se intalnesc aceleasi probleme cand faci Jb,sa mai astept dupa varianta finala oare?merci

  34. salut, am un iphone 4 neverlocked, ios 5 si am facut jailbreak cu redsnow, dar nu mai are semnal.
    are cineva vreo idee???
    mersi

  35. sa inteleg ca nu se poate face jailbreak.
    este neverlocked.
    am reinstalat veriunea oficiala si merge fara probleme. eu vroiam sa-i fac jailbreak

  36. scuze, poate nu m-am exprimat corect.
    am facut jailbreak cu redsnow si snowbreeze, si dupa amandoua incercariile nu aveam semnal.
    am urmat intocmai tutorialele si a fost totul ok, dar in loc de bara de semnal apare niciun serviciu.

  37. Buna,am si eu o problema….instalez totul ok…apoi just boot…etc imi apare mesajul cu “112” si modul avion…stau si acolo pina apare mesajul cu SIM…trec inapoi pe mod normal dar nu-mi ia reteaua…pe IOS 5 .Ma poate ajuta cineva cu detalii?Caci restul functioneaza perfect…doar ca nu-mi mai incarca reteaua…imi scrie doar “niciun serviciu” .Astept un raspuns.

  38. @Anonim am tot incercat…dar am obosit, am incercat toate variantele cu run as administrator, ba am incercat si pe alte laptopuri! Nu stiu ce sa-i mai fac. Mersi oricum.

  39. @ina
    Încearcă mai multe variante de red , eu ASA am făcut am luat 5 6 variante si mi-a ieșit! Nu mă intreba de ce dar numai ASA a mers pe toate 4 telefoane ce le-am făcut jailbreak !

  40. salut zaone, eu cand dau click dreapta pe executabil,propietes,compatibility,run this program bla bla nu am windows xp am doar win 95, win 98/me , win nt (service pack 5 ), win 2000….mentionez ca am xp sp2…nu am incercat sa-i fac jailbreak fara sa dau chestia asta cu run ca mi-a fost ca nu o sa mearga 😀

  41. Problema mai grava este ca eu am ramas intre versiuni…am Baseband 4.11.08 si firmware 4.3.5 si nu mai pot nici sa fac update la IOS 5 ! Ma ajuta cineva cu sfaturi???

  42. Pai eu am facut deja o data update la IOS 5…iar acum cand incerc din nou sa fac update din itunes imi da erroare 3194 si imi scrie “The Iphone could not be restored” .Deci?Ce problema poate sa fie…sau nu mai este necesar sa fac update doar sa-l pornesc cu jailbreak cumva ca sa-mi porneasca direct pe IOS 5 ?

  43. Zaone multumesc frumos pentru ajutor,am reusit sa revin la IOS 5,dar tot nu am semnal la telefon.Sunt pe reteaua Vodafone,si sunt curios daca Bogdy a reusit doar Jailbreak sau ii si merg cele patru telefoane sa se conecteze la retea.Multumesc si astept pareri si raspunsuri…mentionez la mine nu se conecteaza la retea.

  44. @adorian, pe toate telefoanele folosesc gevey , Mai am doua cu 4.3.3 unul cu 4.3.5 ( 04.11.08) – asta e buba n-am reusit inca sa-l conectez decat in simple mobile ( USA ) late cartele nu vrea , o sa incer sa-i fac update la ios5, respectiv o sa-l tin pt teste!
    Astept cu nerabdare Jaibrake Pt 4s 😀

  45. Salut, mi-am cumparat de curand un Ipod Touch 4G, apoi i-am facut update la IOS 5, insa acum as vrea sa imi pun jailbreak…
    Eu inainte nu prea stiam exact ce inseama jailbreak, insa m-am mai documentat si as vrea sa-mi pun si eu pe Ipod.
    Ma gandeam sa dau restore din Itunes in speranta ca va revenii la versiunea din fabrica.
    As vrea sa stiu ce pot sa fac.

  46. Are cineva idee cam cat avem de asteptat cei cu IOS 5 pina va functiona Iphone-ul si cu functia de tel?Adica sa incarce reteaua(semnalul)?Eu am auzit ca in jur de o luna…daca are cineva mai multe informatii,rog sa posteze aici.Multumesc.

  47. Am o problema, am instalat jailbreak, cydia, totul a mers bine, iar cand am instalat din cydia snowboard, am dat install, apoi la sfarsit am vazut ca a aparut un buton reboot device pe care am apasat (cred ca am facut o porcarie fiindca am apasat sau nu stiu…), apoi a inceput sa-mi apara semnul apple pe ecranul negru, atat, nu face nimic altceva.
    Eu am mai apasat si pe butonul power incercand sa-l inchid dar nimic si am apasat si pe power+butonul principal.
    Daca puteti sa-mi spuneti ce sa fac sa revina…

  48. @mihai.andrei urneaza aceeasi pasi ca la jailbreak dar in loc sa-I dai jailbrake ii dai just boot sau boot now am un mare lapsus acum! Tethered now! Vezi din toata list ce ai Mai exact!
    Nu-I Mai dai instal cydia etc, iar daca ai redsn0w versiune Mai noua intrii la extras!
    Sper ca te-am lamurit! Stiu ca si pe aici s-a discutat

  49. @zaone .
    Intrebare de baraj! Am facut o nefacuta cu testele mele, am pierdut certificatele Pt notificari:| si nu gasesc nicaieri oricat de mult am cautat se pare ca nu sunt diaponibile nicaieri !
    Ceva sfaturi?

  50. Am reusit pana la urma sa dau restore, oricum aveam backup facut asa ca nu am pierdut nimic, decat ca trebuie sa fac din nou jailbreak.
    Totusi vreau sa stiu, atunci cand voi termina de instalat jailbreak, vreau sa instalez winterboard si as vrea sa stiu daca dupa instalarea winterboard-ului dau reboot device, as vrea sa stiu daca trebuie sa dureze mai mult pana imi reapare ecranul de start?

  51. daca am o cartela universala de activare, se poate face activarea?

    am inteles ca au blocat de la versiunea 4.3 faza cu universal sim

  52. deci, dacă am un iphone 3GS,cartela de la operator pentru activare, bootroom vechi cu versiunea 3.1.3 pot sa trec la 5, pastrand același baseband, pot sa fac si jailbreak si unlock.

  53. Sal, am observat o problema la ecran, inainte sa-i fac update la ios 5( cam o saptamana inainte) a aparut o pata galbena pe ecran, initial am zis ca este folia si nu i-am dat importanta si am facut updateul la ios5, jb si ca prin minune pata a disparut dar dupa cateva zile problema a revenit. Azi am decis sa-i dau folia jos pentru ca nu vroiam sa cred ca ecranul are ceva, evident nu era folia si am cautat pe net problema dar acolo spun ca petele apar datorita unui adeziv care nu este uscat bine si apare doar la terminalele noi iar tel meu are aproape un an (problema cu adezivul ar trebui sa dispara dupa ce se usuca complet). Nu am gasit nimic in legatura cu pata si ios asa ca am dat restart telefonului si l-am bootat tethered, problema a disparut dar doar pentru cateva minute pentru ca pata a reaparut treptat. Nu am cu ce sa-i fac poza, sunt la munca dar o sa revin si cu poza, zilele astea o sa incerc un restore cu itunes sa vad daca este din cauza jb. Acum pentru orice eventualitate stie cineva un service ok? Merci si scuze pentru cartea scrisa mai sus.

  54. buna ziua,am si eu o intrebare,am un iphone 4 cu ios 5.0,daca ii fac jailbreak si totusi nu imi place faza cu repornitul la pc,se mai poate face restore la 5.0 ca inainte? sau imi schimba baseband ul si restul de acum inainte o sa il repornesc doar de la pc?

  55. deci pana la urma se poate face jailbreak la iPhone 4 iOS 5 cumparat de la orange, blocat orange, si sa functioneze reteaua?

  56. @zaone, zi-mi te rog.. unde pot gasii niste certificate penteu push notification … caut ca disperatul si nu gasesc nici sa ma bati…

  57. zaone am i4 si am facut jb cu redsnow b4 si am bifat si multitasking gestures si imi apare butonul on of in settings->general pt multitasking gestures si e pe on dar nu merg …. sti dc?

  58. am incercat si asta, e posibil sa nu functioneze pe ios 5? pentru iphone 4?pe 4.3.3 imi mergea.Acum butonul e pe ON si degeaba…

  59. Buna ziua
    Am si eu o intrebare… daca am un iphone 4 pe ios 4.3.5(jailbr.) unlocked cu gevey as putea sa fac un update la ios 5 si sa mearga gevey-ul, adica se va schimba cumva basebandul.
    Multumesc

  60. Din pacate am facut update la ios 5 si mi s-a schimbat basebandul de la 4.10.1 la 4.11.8 si nici gevey simul nu mai merge.Daca va rog imi spuneti sau ce optiuni as avea pt ca am salvat shsh blobs.Va multumesc

  61. Salut Za1.Spune-mi si mie te rog cum pot instala Install0us.Am bagat repoul in Cydia dar dupa ce il instalez imi da Reboot Device.Ce fac in cazul asta?Multumesc anticipat.

  62. Scz de intrebarea anterioara.Altceva daca ma poti ajuta.Am dat restart si mi-a ramas blocat cu logoul Apple pe display.Cum pot face sa il inchid pentru ca am incercat sa ii fac jailbreak iarasi fara sa il inchid ca nu am reusit,am urmat intocmai pasii ca si data anterioara dar la un moment dat acum imi da o eroare:
    Mounting rootfs as read only…
    ERROR
    AppleBCMWLANCore: :hanleIOKitBusyWatchdogTimeout(): Error,sucessful firmware download after 60000ms!!Giving up…
    Aici se blocheaza si nu mai stiu ce sa ii fac.Te rog daca ma poti ajuta in vreun fel ca m-a omorat.

    Multumesc anticipat

  63. Salut Zaone,
    Am facut jailbreak cu redsnow si nu mai pot sa-l bag in tethered mode , ramane blocat cu marul de la apple, sau logo de la redsnow, Am incercat sa-l rejailbreak-uiesc si dupa aceea sa-l bag in tethered mode si la fel ramane blocat,
    Da-mi o idee te rog

  64. Da , are a mere bine , pana am instlat cateva app din cydia si pe urma dupa refresh intra in safemode si nu mai puteam sa-l scot , si am crezut ca n-am facut jailbreak-ul correct si l-am refacut de cateva ori

  65. Tot respectul pt. autor, dar tutorialul este incomplet, in caz ca va ramane blocat cu log-ul apple, urmati instructiunile din video-ul acesta ca sa butati in tethered mode:

  66. zaone, nu te-ai uitat la filmuletul de l-am pus in link, acolo arata cu totul altceva, nici nu poate fi vorba doar de aceeasi combinatie de taste pt. DFU mode. Nu ai explicat ca tre’ sa inchizi telefonul cu home+power, apoi dupa ce se deschide din nou il inchizi iar tot cu home+ power, dar de data asta ti apasat inca 5 secunde dupa ce se inchide, dupa care eliberezi butonul power si ti apasat doar pe HOME. Mie nu-mi seamana deloc cu instructiunile pe care le-ai lasat, poate lasi totusi link-ul, sigur vor mai avea nevoie si altii de el: http://www.youtube.com/watch?v=rSH89i3RNGQ 5:07

  67. da, dar trebuia precizat ca odata ce telefonul e blocat pe logo apple, nu prea mai ai cum sa-l bagi in DFU mode prin pasii descrisi la “Pasul 4” pt. ca telefonul nu mai sta inchis, se redeschide singur

  68. zaone, nu m-ia mers jailbreak-ul si am problema si pe tabel jaibreak dar trebuia intai sa ii fac update din itunes la softul original (5.0.0) si apoi sa ii fac jailbreak? sau sa trec la iOS 5.0.1? sau sa mai stau la 4.3.3?

  69. ZAONE SPUNEMI SI MIE TEROG CE IMI SUGEREZI SA FAC CUM SAMI FAC TEL IPHONE4 SA MEARGA CU GEWEY IPHONE4 501 WE 04 11 08 MERSI MULT

  70. salut am si eu o intrebare . am un iphone 4 care nu este neverloked si accidental s-a instalat pe el ios 5 cu basebandul 4.11.8 ce este de facut ?trebuie sa cumpar altul ???

  71. @Andreirosculet in acest caz trebuie facut unlock permanent,alta solutie nu exista momentan.gevey sim nu deblocheaza deocamdata bb 4.11.08

  72. Salut, am avut aceeasi problema ca si WILL, dupa jb m-a sunat un amic , ecranul s-a facut negru si a vibrat tel pana cand a inchis amicul ( ca nu raspundeam) tel a pornit cu logo apple si atat, nu mergea dfu, nimic, pana la urma a aparut connect to itunes si direct restore.

  73. Multumim pentru tutorial. Am un iphone4 cu 4.3.3 si Jailbreak.Nu folosesc Unlock. (Nu am nevoie). Recomanzi sa trec la iOS5 sau sa mai astept? Merci.

  74. Nu ma deranjeaza tethered jailbreak. Ai idee de alte dezavantaje? Oricum, banuiesc ca pentru transferarea iOS5 pe iphone am nevoie de iTunes 10.5, restore cu SHIFT+Restore. Mai am nevoie de TinyUmbrella? Si intra in Recovery loop la fel ca celelalte? IPSW asta e bun pentru a-l folosi ca restore? Merci 🙂

  75. Hmmm…. nu as vrea sa fac update la iOS 5.0.1 pentru ca voi fi blocat cu tethered sau cel putin asa am inteles. Pana acum de cate ori am trecut la o veriune superioara de iOS am folosit mereu metoda cu restore. Este posibil sa fac asa si acum? Ideea este ca vreau sa inteleg procesul cap-coada, asadar scuze pentru multiplele intrebari.

  76. Ok, dar in cazul asta este adevarat ce se spune? Ca nu mai pot avea niciodata untethered? Chiar daca stau sa-mi pun tot din cidya pe tel inapoi, este mai bine decat alternativa, adica sa raman pe viata cu tethered.

  77. Ati facut update la iOS 5.0.1? Cum vi se pare? Merita pasul datorita noilaor functii? Apropo, sunt diverse modalitati de portare a lui Siri pe iPhone 4? Folositi in prezent vreuna? Astept raspunsul vostru ca sa pot trece la treaba. Repet, in prezent am iOS 4.3.3.

    Merci.

  78. Salut Zaone, acest Neo al comunitatii Apple din Romania! 🙂

    Am o intrebare legata de tabelul tau de jailbreak. La iOS 5.0 pentru 3GS ai mentionat acolo: “Tethered/Untethered – terminalele cu bootrom vechi au untethered jailbreak.”

    Ce inseamna bootrom vechi? Este acelasi ca de pe vremea lui iOS 3.1.3? .. Pentru ca atunci, 3GS-ul meu avea bootrom nou si nu as avea sanse de untethered..

  79. se schimba baseband-ul daca se face jailbreak-ul asta………..am ios 5.01 cu bb 4.10.01 si nu as vrea sa se schimbe in 04.11.08. mersi

  80. Am achizionat si un iphone 4 cu ios 5.0.1 pe el si nu reusesc sa trec de pasul 1 .(mentionez ca este codat pe franta) s-a aleg limba ,servicii de localizare ,reteaua wi-fi si mai incolo nu pot trece.Aveti sugesti ceva pentru mine ?

  81. •Am achizionat si un iphone 4 cu ios 5.0.1 pe el si nu reusesc sa trec de pasul 1 .(mentionez ca este codat pe franta) s-a aleg limba ,servicii de localizare ,reteaua wi-fi si mai incolo nu pot trece. ce pasi trebuie sa mai urmez? multumesc.

  82. MULTUMESC EUGEN,UINCERC SA URMEZ PASII CONFORM TUTORIAL DAR NU GASESC WINDOWS XP LA COMPATIBILITY(PASUL 2) ESTE WIN 95 PANA LA WIN2000!!!!!

  83. …nu stiu ce sa-i mai fac…am facut update din itunes la iphone 4,telefonul am inteles ca este blocat pe orange franta ,folosesc gevey sim,cum pot sa-l fac functional,sa gaseasca reteaua?multumesc

  84. Salut.Am un i4 ios 4.3.3 decodat cu gevey . exista posibilitatea sa fac update la 5.0 si sa salvez baseband`u pt a putea folosi in continuare gevey ?

  85. Salut, stiu ca e cam tarziu pt. asemenea intrebare, dar sper sa mi se raspunda ! Am un iphone 4 ios 5 si nu reusesc sa trec la ios 5.0.1 sa-i pot face jailbreack untethered. In Cydia am salvat doar shsh 6.0.1 si nu inteleg de ce nu si de 5.01…s.a.m.d. Am vreo solutie sa pot trece pe ios 5.01 ?

  86. Fi mai explicid , ai ios 5 pe iphone …? Daca da poti trece pe ios 5.0.1 sau pe un ios mai superior , daca ai ios 6 nu mai poti fara ssh salvat