Microsoft “reinventeaza” conceptul de tableta

  Desi comica, imaginea de mai sus este adevarata deoarece Microsoft Surface plus husa Type Cover genereaza exact efectul pe care il vedeti in imaginea de mai sus. Laptop-urile au baza mai groasa si ecranul subtire, insa in cazul Microsoft Surface lucrurile se inverseaza.

via.

31 COMENTARII

  1. Eu cred k e doar un mod subtil de a spune ca microsoft surface e ca un latop spre depsebire de ipad care nu se vrea a fi unul :))

  2. Am vazut si reclama. Arata bine produsul. Sper sa nu il nenoroceasca cu software-ul. Asta este singura chestie care o sa faca diferenta. Daca nu o sa poti sa ai acces la Office atunci nu cred ca o sa fie mare nebunie cu Surface…
    Sincer am vazut filmul de prezentare… Internet Explorer nu face nimic, i se blocheaza device-ul in plina prezentare si trebuie sa ia unul nou, dar cel mai mult ma asteptam la: ” And it’s available today “… Nu inainte de craciun si varianta PRO cine mai stie cand.
    Oricum ne jucam pe unul cand apare si mai vorbim atunci 😀

  3. Tablete cu sistem de operare Windows 8- adio laptopuri :D…de geaba faceti voi comparatie cu ipad,nu se compara ,va fi net supererior datorita posibilitatii de a rula programe pe platforma windowsc,programe ce le uitilizati si pe pc…si in plus microsoft a introdus conceptul de tableta inca din 2003 doar ca pe atunci era mult prea costisitor

  4. Stai linistit :))))) tableta aia nu va inlocui laptop-ul, nici macar un ultrabook. Cel putin asta vad eu acum. Ce a introdus microsoft in 2003 e fix pis, conteaza ce e acum, nu ce era in urma cu un deceniu.

  5. oooo ba da… cu siguranta va inlocuii un laptop…pt ca pe un laptop nu vei pouta niciodata sa faci ope un pc…. si ce ramane? filme muzica joculete ofiice etc…., iar astea le vei putea face pe surface… care e mult mia portabil mult mai elegant si cu siguranta bateria va tine mai mult decat cea a unui laptop… si chiar de nu va fi asa tot vei face pe ea lucruri la care un utilizator infocat de ipad sau android nici nu pot sa viseze 😉

  6. zaone zici cai pis da tu nu te gandesti ca pt anul 2003 conceptul de tableta era ceva extraordinar,tehnologia touch screen era inca in dezvoltare…peste 9 ani ipad1,2,3 vor ajunge si ele sa fie tot “pis” 😉

  7. Ooo ba nu. Stai calm, stai sa apara, laudati tableta asta, insa acum nu vad de ce vreo persoana ar lasa iPad 3 in favoarea ei. Daca preturile vor fi de 800 – 1000$ pentru versiunea Wi-fi, atunci e clar.

  8. 1.000 $ as da fara probleme pe surface pro. Atat costa un ipad, care este net inferior dpdv hardware, dar mai ales software.

    Pentru mine, este exact upgradeul potrivit pentru laptop. La birou/acasa pot sa lucrez de pe tastatura, apoi o iau din dock, pot sa fac o prezentare, pot sa arat si altora niste documente, sa vad un film in masina, seara sa citesc o carte, … mi se pare conceptul perfect.

    Intradevar, lucrurile astea poti sa le faci si pe un ultrabook, dar trebuie sa recunosti ca este mai simplu, mai confortabil, mai elegant pe o tableta (care are hw si sw adecvat).

    Daca acum 5 ani am renuntat cu totul la desktop, pentru ca pe un laptop puteam sa fac exact aceleasi lucruri dar mult mai usor si mai elegant, ba chiar oferea posibilitati noi, acum a aparut o alternativa foarte buna pentru a renunta si la laptop. Si cred ca in situatia mea sunt multi.

    Eu vad lucrul asta ca pe o progresie naturala, era absolut normal sa se ajunga aici.
    Daca stau un pic sa-mi imaginez lumea peste 10 ani nu mai vad pe nimeni cu ultrabookuri. Chiar nu ai de ce.

  9. O tableta iPad Wi-Fi costa 500$. Da, CONCEPTUL Microsoft Surface este interesant, DAR PRODUSUL in sine nu se stie cum va fi. Lasati deoparte frazele de genul “renunt la iPad” sau “iPad moare” sau alte prostii de genul asta, mai vorbim in toamna sau iarna cand apare Surface-ul. Windows RT e muci, ruleaza doar aplicatii speciale, iar cea cu Windows 8 Pro va fi foarte scumpa. 1000$ in SUA inseamna vreo 1300 euro in ROmania, sa nu-mi spui ca merita ca nu te cred.

  10. Pai va costa mult pentru ca va rivaliza cu laptopurile nu cu ipad-ul, oricum or sa apara si produse de la alte firme care probabil vor avea preturi mai mici, in the end e vb de un sistem de operare adevarat cu multitasking adevarat fata de ios care pare un copil in scutece.Probabil ca se va fragmenta piata si mai mult si vom avea tablete simple si tablete pro, dar la sfarsit e imp sa avem cat mai multe optiuni.

  11. Pe scurt ca vad ca folosesc cuvinte interzise si e abia ora 10.

    Ipad 3 64 gb wifi ~ 900 $.

    Probabil vor aparea si alte tablete cu w8 pro de la alti producatoei, mai ieftine.

    Tabletele de acum nu vor disparea, ele fiind gandite penteu divertisment, unde sunt foarte bune.
    Vor disparea laptopurile.

  12. Stai asa putin, cel mai scump model al iPad 4G e 830$, La Windows 8 pro cel mai ieftin model cu Wi-Fi Only va fi 800 – 1000$. Parca nu e aceeasi chestie.

  13. Interesante argumentele voastre, dar ca orice roman, tind sa cred ca tot iPadul o sa fie sus, eu unul am un netbook si vreau sa imi iau o tableta, si m-as uitat spre IPad 3 4g , dat acum dupa posibilitati, o sa ma multumesc si cu un iPad 2 3g si nu mi as lua unSurface

  14. Modul in care este gandit produsul si pana si tastatura, pare foarte interesant si promitator. iOS pe iPad este un sistem de operare foarte bun dupa mine, dar Surface avand Windows 8 mi se pare mult mai “libertin” decat iPad-ul. Nu isi au rostul comentariile rele si sunt de acord cu faptul ca Microsoft sunt cei carora avem tablete. Atata tot ca atunci cand Apple a venit cu iPad-ul, lumea a vazut totul ca ceva revolutionar. Apple a perfectionat doar ideea celor de la Microsoft. Sa fim seriosi, Apple, Microsoft sau Google, toate produsele sunt bune. Fiecare alege ce ii place. Nu poti contrazice pe cineva ca ceva e mai bun sau mai “frumos” daca lui nu i se pare.

  15. cred ca viitorul tabletei (pt. mine echivalentul in acest moment fiind iPad – exista un trick aici: fara AppStore, iTunes, iCloud, alte “i”-uri, etc, tableta in sine pierde enorm din utilitate) se va defini in momentul in care Microsoft va publica Office pt. iOS (sper sa si mearga!:)) este singurul lucru important care sa “mute” utilizatorii de pe desktop-uri / laptopuri (cei normali, cu activitati de tip office) pe tablete.

  16. @eugen: tu gandesti ce spui acolo? Adica coata 1300 de dolari doar ca sa concureze cu laptopurile?e penibil ce spui tu acolo, hai sa scumpeasca si apple ipad-ul cu 500 de dolari ca sa concureze cu laptopurile. De ce sa se rivalizeze cu laptopurile cand iei vor sa scada cota de piata a ipad.
    Nu mai comentati si ridicati in slavi surface-ul pentru ca nici nu a fost lansat.

  17. @Alain
    pai, Apple are deja un Office (Pages & Co), insa nu am vazut inca nici-un PC sa ruleze aceste apps. ceea ce voiam sa spun este ca migratia (majora) de la desktop & laptop pe tablete se va intampla cand tot omu’ muritor (si cu bani putini) va putea rula MS Office pe iOS. si daca sunt baieti destepti, cei de la Apple si / sau MS vor trebui sa se gandeasca la mai mult (sql servere si cleinti, DB si altele de genu’ asta, da’ la bani mai putini).

    oricum, migrarea este inevitabila, din toate punctele de vedere.

    si ar mai fi ceva: progresul si inovatia in HardWare (HW) este mult mai rapida de cat cea in SoftWare (SW); ce ma deranjeaza, este de la fiecare an trebuie sa-mi schimb iPhone-ul (sau tableta, sau MacAir-ul, etc) daca chiar vreau sa am cea mai performanta platforma cand producatorii s-ar putea concentra mult mai mult pe dezvoltarea SW pentru platforme valabile 2~4 ani. pasii de dezvoltare HW are trebui sa fie mut mai mari si cu adevarat revolutionari / inovatori.