Microsoft Surface cu Windows 8 si Windows RT au fost prezentate de Microsoft impreuna cu Touch Cover(Video)

[youtube]http://youtu.be/dpzu3HM2CIo[/youtube]

  In concordanta cu zvonurile publicate in acest weekend, compania Microsoft a anuntat aseara lansarea a doua tablete proprii denumite Surface care vor rula Windows 8 Pro si Windows RT. Tabletele au ClearType HD Display de 10.6 inch, rezolutie 1366 x 768, microSD, USB 2.0, Micro HD Video, 2×2 MIMO antennae, cea facuta pentru Windows RT ruleaza in baza platformei Nvidia Tegra 3 deci are un procesor quad-core, iar cea facuta pentru Windows 8 ruleaza in baza unui procesor Intel Ivy Bridge, deci va fi mult mai puternica. In ceea ce priveste spatiul de stocare, tabletele vor putea fi echipate cu 32 – 128 GB, in functie de preferintele utilizatorilor, deci aici avem un mare “plus” fata de tableta iPad a celor de la Apple. La final va spun ca intreaga tableta are doar 9.3 mm grosime si are o carcasa fabricata dintr-un aliaj de magneziu, deci un material usor diferit fata de ce erati obisnuiti pana acum in iPad, de exemplu.

[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=TRU4QhedkD0[/youtube]

  Desi tabletele in sine sunt interesante, ele sunt “complimentate” de doua huse care ar trebui sa imbunatateasca experienta de utilizare. Cele doua huse se numesc Touch Cover si Type Cover, iar in esenta vorbesc despre o husa care se ataseaza tabletei, care o protejeaza atat in partea din fata, cat si in partea din spate, insa principala functionalitate a sa este data de tastatura si touchpad. Avand in vedere ca vorbim despre tablete ce ruleaza Windows OS, era nevoie de un accesoriu care sa ofere o tastatura si un touchpad, iar aceste huse isi indeplinesc fara probleme functiile. Principala diferenta dintre ele sta in faptul ca Touch Cover are o suprafata capacitiva si Type Cover are taste fizice, deci la a doua veti simti efectiv tastele cand le apasati. Ambele Huse vor fi disponibile pentru ambele tablete, deci utilizatorii vor putea alege cea mai buna optiune pentru ei.

 

  Acestea sunt magnificele tablete ale Microsoft care fragmenteaza si mai mult piata tabletelor cu Windows OS, insa care ofera o optiune in plus pentru cei indecisi. Tabletele vor fi disponibil in curand in magazine la un pret care urmeaza sa fie anuntat de catre cei de la Microsoft.

[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=xwrDMYtELAM[/youtube]

Surface for Windows RT

  • Processor: NVIDIA-made ARM chip
  • Weight: 676 grams
  • Thickness: 9.3 millimeters
  • Display: 10.6-inch ClearType HD capactive touchpanel
  • Battery: 31.5Wh
  • I/O: microSD, USB 2.0, Micro HD Video, 2×2 MIMO antennae
  • Software: Windows RT + Office Home & Student 2013 RT
  • Accessories: Touch Cover, Type Cover, VaporMg Case & Stand
  • Capacity: 32GB / 64GB
  • Availability: “Around” the Windows 8 launch (fall 2012)
  • Pricing: To be determined; competitive with most tablets

Surface for Windows 8 Pro

  • Processor: Intel Core i5 (Ivy Bridge)
  • Weight: 903 grams
  • Thickness: 13.5 millimeters
  • Display: 10.6-inch ClearType Full HD (1080p) capacitive touchpanel
  • Battery: 42Wh
  • I/O: microSDXC, USB 3.0, Mini DisplayPort, 2×2 MIMO antennae
  • Software: Windows 8 Pro
  • Accessories: Touch Cover, Type Cover, VaporMg Case & Stand, Pen with Palm Block
  • Capacity: 64GB / 128GB
  • Availability: “Three months after” the Windows 8 launch this fall
  • Pricing: To be determined; competitive with ultrabooks

 

74 COMENTARII

  1. Cea cu Intel au zis ca va fi la pret de ultrabook , deci undeva pe la 1000 euro . Va avea clienti ca telefoanele cu WP7 : 2% din piata .

  2. din ce am citit, Tegra 3 nu e confirmat. este doar o supozitie pana cand vor fi anuntate specs oficiale. la fel si rezolutia insa acolo e mai safe de presupus ca avem de-a face cu 1366×768. ceea ce nu au vrut sa spuna si ar fi fost chiar interesant este durata de viata a tabletei. cifrele alea nu incalzesc pe nimeni daca nu stim exact ce inseamna in ore de folosire. oricum, mie imi place foarte mult si pot sa spun ca acum chiar am un motiv sa renunt la iPad 2 (si cu asta definitiv la Apple pentru ca am deja WP 7.5).

  3. Arata foarte bine si promite mult. Touch cover-ul este extraordinar.Abia astept sa pot pune mana sa vad cum se misca (sunt curios cum se misca windows 8 pe un touchscreen)

  4. It has begun!

    Wow, din poze arata mult mai profi decat ce exista acum pe piata, atat la constructie, cat si binenteles datorita unui sistem de operare adevarat. Windows complet cu toate aplicatiile care sunt acum pe piata compatibile? Nu ai cum sa ceri mai mult.
    Acum se poate spune cu adevarat ca ipadul si celelalte tablete pe android sunt doar jucarele pentru copii.
    Poate tocmai de asta o sa fie interesant de vazut cum isi vor gasi tabletele M$ locul pe piata, desi eu chiar nu vad de si-ar mai cumpara cineva o alta tableta… Poate doar tabletele sub 200 $ sa mai reziste dar la >400 $ M$ is the only choice.

  5. In sfarsit ceva original, necopiat dupa iPad! O schimbare majora pentru Microsoft! Windows RT-ul arata fantastic pe tableta! In aceasta Post-PC Era, care abia a inceput, tabletele vor detine controlul suprem, iar Microsoft si Apple vor imparti piata! Tabletele cu Android nu prea mai au vreo sansa, decat daca vin cu un design si o alta interfata originala!

  6. o tabletă ca asta cu tastatură și un monitor 24′ full hd și ai de toate… nu mai comparați iOS cu Windows că nu are legătură sistemele mobile cu cele de desktop [câte poți face pe windows, inclusiv development, iar pe iOS e doar de uz general]

  7. Windows 8 RT o sa fie big fail, ca si WP 7 sau Zune. Este un sistem limitat si care nu intereseaza pe nimeni. Daca la apple folosind jailbreak ai acces la niste functii care sunt acolo, dar nu vrea apple sa iti permita acces, la RT acestea nu exista.
    Windows 8 Pro intr-o tableta si cu forta unui Ivy Bridge, va fi un succes. Cel putin va elimina orice laptop folosit pentru real mobility, bine nu si cele folosite ca desktop replacement ca mai trebuie si forta bruta. In lupta cu ipad, sa vedem cu ce baterie vine, cand o sa avem optiune pentru ecran mat, etc. Practic este un Macbook Air fara tastatura si nu un iphone mai mare ca Ipad-ul.

  8. e cam patratoasa .. dar pare misto. poate asta o sa preseze apple sa nu scoata si ipad 4 asemanator cu 2 si 3 doar cu cateva upgradeuri + poate ios 7 n-o sa mai fie un 5 cu adaugiri

  9. Abia astept sa imi iau versiunea cu Windows 8 pro. Nu o sa mai am dureri de cap cu sincronizari idioate, cu blocarea Itunes-ului. Acelasi sistem de operare pe laptop si pe tableta in sfarsit.
    Sper sa o tina si bateria cat Ipad-ul care il apreciez de altfel si asta tine de optimizare.
    @zaone: cred ca e cea mai buna solutie o tastatura fizica, nu capacitiva. Cand vrei sa scrii repede ceva, e mult mai ok sa simti denivelarea sub degete si nu ocupa din ecran ca la Ipad. Stiu ca poti lua accesorii si pentru Ipad, dar aici e ceva in-house. Sunt curios de finisaj, cum e la atingere, cum rezista la zgarieturi.
    Am citit ca Surface va avea Gorilla Glass 2, deci poate sa sufere si ceva socuri, cea ce este peste Ipad, care fara husa, e cam ca un bibelou care trebuie mutat cu grija dintr-o parte in alta.
    Si cu asta Apple e fortata sa faca pe viitor ceva cu adevarat mai bun, nu sa umble un pic doar la hardware si rezolutie.

  10. Razvan, pur si simplu faptul ca urmaresti acest blog ma face sa cred asta! In momentul de fata Apple are parte de multa popularitate si resursele necesare ca sa faca fata competitiei! Depinde de ei cum vor evolua! Dar eu cred ca se vor descurca! 🙂

  11. @Orly: pentru tine ce ar fi trebuit ca sa aiba ca sa nu fie “limitat”? Poate rula orice aplicatie de pe Windows 7 plus cele Metro style. Poti lega pana la 4 monitoare, ruleaza pe orice hardware care duce un Win7. Intr-adevar e ft limitat mai ales daca compari cu iPad:)

  12. @ Lucian. Apple nu are in competitia cu M$ pentru tablete un lucru foarte important: un sistem de operare adevarat. Un lucru… asa… foarte important!

    Let’s face it, ios and android are a gimmick!

  13. Adevarat ca au resurse dar avand in vedere ca nu aveau competitor real pe linia de tablete s-au culcat pe o ureche.Daca iese o tableta cu win 8 + i5 si o baterie decenta (practic un ultrabook mai fancy ) apple trebuie sa scoata ceva asi din maneca sa ramana un competitor.

  14. Ion, cred ca Apple lucreaza intens la uniunea dintre iOS si OS X si poate in viitor vom avea acel sistem de operare “adevarat” si pe iPad, insa cred ca e prea devreme sa ne pronuntam… Nu se stie cat de mult va conta Windows 8 Pro pe tableta de 10,6 inchi fata de versiunea limitata Windows RT care cred ca e mult mai potrivita la ora actuala! Pentru profesionisti tot un laptop de 15 inchi va fi mai bun, deocamdata!

  15. Era nevoie de ceva serios ca si concurenta pentru Ipad 3. Aia cu procesor Ivy bridge si usb 3.0 e perfecta. Cand au nevoie de tastatura ai laptop, cand nu un OS gandit din start pentru touch.

  16. Razvan cred ca nu ai vazut noul iPad cu Retina display si nu ai incercat iOS 6 beta, care da de inteles ca mult mai multe vor veni, in afara de clasica poveste cu “interfata obosita”, care mie mi se pare foarte bine pusa la punct in acest moment! Pe viitor mai vedem ce va fii!

  17. Pentru necesitatile mele un iOS sau Mac nu va egala niciodata un windows.
    Si sa compari iOS 6 cu Win 8 iarasi e extrem de deplasat.Nu se compara dar exista utilizatori care nu au nevoie de mai mult decat iOS 6 ,eu nu am tableta pentru ca nu-i gasesc rostul fara Win pe ea…Intotdeauna laptopul imi rezolva treburile sau iphonu’. Tableta = iphone mai mare.

  18. Comparati un sistem de operare pentru telefon cu sisteme de operare pentru pc …e penibil.
    Sa puna OS X Lion pe ipad si atunci e drept sa faceti aceste comparatii.

  19. Am un ton de apel de 1 an de zile pentru ca mi-e groaza sa-mi fac altul + ca imi ia o vesnicie si 7 programe sa trimit niste fisiere prin wifi….e enervant si vreau sa acord o sansa si androidului.

  20. Razvan, e o vorba “cati oameni, atatea posibilitati”. E corect ce spui, insa nu comparam iOS 6 cu Windows 8 pentru desktop sau chiar cu Windows 8 Pro pentru tableta ci cu Windows RT, care este varianta Windows 8 pentru tableta cu procesor ARM, asemanator cu cel al iPad-ului! Si inca o chestie sau doua pe un Mac poti folosii aplicatii de Windows insa invers nu se poate! Te asigur ca pe tableta faci unele lucruri care pe iPhone nu poti sa le faci asa de bine, in special prelucrarile foto/video sau mixajele audio/video si de jocuri nu mai zic, ai total o altfel de experienta pe iPad! Inca nu e la nivel profesional, dar acolo se incearca sa se ajunga, odata cu evolutia tehnologica!

  21. Eu vad tableta de la Microsoft un pic bulky insa pare a fi finisata destul de bine. Mi-as achizitiona asa ceva doar ca alternativa pt laptop dar avand in vedere ca exista Macbook Air, better luck next time!

  22. @Razvan: Poti compara tabletele. Daca Microsoft Surface cu Windows RT/8 functioneaza ca tabletele Android, atunci … e muci si iPad cu iOS va fi la fel de puternica precum pana acum.

  23. lucian de ce le place celor de la apple sa complice lucrurile simple ?de nu pot da click >set as ringtone? …asta e ideea ,solutii au aparut mii dar cea mai simpla nu.

  24. Razvan, dar e foarte simplu sa-ti cumperi ringtonurile de la Apple! Sau te-ai obisnuit sa ai totul moka!? Daca nu stiai Apple interzice piratarea (ceea ce e corect), deaia nu poti sa copiezi orice de oriunde, chiar asa usor! In curand asa va fi si pe Windows, daca sunt seriosi!

  25. Pe piata e loc doar pt ipad si tablete ieftine gen kindle fire
    Sigur microsoft o sa vina cu niste preturi mari, asa cum au facut sj cu telefoanele

  26. @ Lucian. Gasim in tot ce face Apple ceva bun. Ce interzicere a piratarii? Vreau sa imi pun o melodie ca apel si cu asta basta. Nu e vorba de cumparat, e vorba de usurinta operarii. Nokia face asta nu din 2008, din 2002. Si vine Apple si ne face pe toti la fel, cu telefoanele setate la fel si ne mai dam si mari cunoscatori. Pe WIndow poti sa instalezi ce vrei, cand vrei, de ce sa nu recunoastem ca asa e mai bine, ca asa ne place mai mult?
    @ Zaone. Mai intai sa vedem primele teste cu Surface, sa o testam si dupa sa dam calificative. Pare sa nu fie muci deloc, parerea mea! In special versiunea cu W8, cu procesor Intel care va fi folosit la maxim ( Windows a stiut tot timpul sa faca acest lucru, spre deosebire de Android) cu ecran full hd si subliniez WIDE, nu formatul de toata jena si invechit de la Ipad de 4:3, unde se vad filmele ca pe o tableta de 7. Wide is better!
    BTW: cred ca s-a omis un lucru f important. Conectivitatea cu noua consola XBOX. Pe Surface vei putea juca cele mai tari jocuri, fiind un monitor pentru consola. Poate sa vina Ipad-ul cu cea mai tare placa video, tot mobila va fi, la fel si nvidia pentru tabletele Android. Nu se compara cu cele 6 procesoare, placa video dedicata, hard-disk 10k si multe altele care le va avea XBOX-ul.
    Si probabil ca vei putea juca de oriunde daca ai conexiune internet wi-fi. Ar fi ceva, nu?
    Tableta asta va desfiinta tabletele Android cu cele 15000 de rezolutii si problemele de compatibilitate, Ipad-ul va avea de suferit, dar mult mai putin.

  27. Windows phone se misca extraordinar, e stabil, problema lui sunt aplicatiile. Daca tableta Windows cu procesor ivy bridge apare in Romania la 4000 de lei, Ipad-ul va intra puternic in umbra. Pentru cand ai nevoie sa muncesti ai un laptop cu Windows, pentru cand folosesti doar Faceboook, brosing sau ceva jocuri idioate ai tableta performanta. Eu daca sunt pe plaja si am nevoie sa verific un server, sa dau niste drepturi sau un restart pentru serviciu la momentul de fata ma car cu un ultraportabil ca ipad-ul cu remote desktop pe PC e groaznic la aplicatii web care ar rula doar in IE, putty sau ceva aplicatii pentru X screen in Linux/Unix (Xming,etc), salvatul fisierelor din remote desktop pe Ipad e o gluma buna iar daca iti da cineva un stick cu documentatie iar te uiti ca prostul la el cu ipad-ul in mana.
    Cu ce au anuntat acum, Windows va aduce tableta in mediul corporate si foarte multa lume o va folosi ca laptop replacement, mai ales in conditiile in care Microsoft trage tare pe desktop virtualization.

  28. Doar aplicatiile de iPhone si iPad le cumpar! pe restul le am piratate si eu ca si majoritatea, ca astea sunt conditiile in Romania din pacate, ca de am avea si noi salarii de mii de euro, nu as mai pirata nimik! Insa ma descurc foarte usor sa ma folosesc de ele si sa nu ma plang ca nu mi le da Apple moka sau macar sa ma ajute sa le copiez mai usor, ca defapt asta cam vreti majoritatea! Dar nu ar fi corect pentru cei care isi dau silinta sa faca ceva bun pentru noi! Eu imi doresc doar salariu mai mare si in Romania sa putem cumpara ce ne trebuie, fara a fi nevoiti sa ne complicam! Dar probabil o sa imbatranesc pana o sa se intample asta! :))))

  29. Apropo, mi-am instalat acum cateva saptamani windows 8 rp si nu are nevoie de antivirus, windows defender se ocupa in totalitate de protectie. De rapiditate e mult de vorbit, lucreaza peste wndows 7, si e foarte stabil, inca din stadiul beta. Astept sa vad niste reviewuri, ma intereseaza cat lucreaza bateria si vizibilitatea in soare, in rest, probabil, mi-o voi lua pe cea cu i7.

    Spunea cineva ca rezolutia e mica: versiunea pro are ecran full hd.

  30. Tocmai am vizionat inregistrarea lansarii! Imi place, mi-as dori sa o testez, dar nu zic nimik de baterie, ceea ce ma face sa ma gandesc la o anumita problema! In prezentari vii cu punctele forte ale produsului, Surface are suficiente, insa cred ca durata bateriei nu e printre acestea!? Poate ma insel!

  31. Sa vii cu o mare realizare drept 1366×768 la sfarsitul anului 2012 (cand va fi lansata) e penibil , in timp ce altii pe care vreisa ii bati au 2048X…..

  32. The show has just begun!!! Acum a devenit serioasa toata treaba. Cum s-a mai scris in diverse comentarii sunt curios daca Apple o sa fie la fel de incapatanata ca si pana acum; si daca da din partea mea pot sa nu mai scoaa nimic

  33. Intradevar rezolutia pentru Surface “standard edition” este standard, dar probabil au vrut sa scoata un pret mai bun si sa concureze cu iPad 2 si restul!

  34. Rezolutia nu e totul, pun pariu ca sunt mult mai utile ca un ipad mai ales cea cu procesor intel, plus ca asta e doar inceputul, stai sa scota si altii tablete cu Win 8 atunci va avea apple concurenta serioasa si va fi obligata sa se adapteze si sa ofere o tablete cu addvarat functionala.

  35. Apple trebuie să pună OS X care vor ei pe tabletă, nu mai merge cu iOS pe tabletă, iOS pe ipad e deja e glumă, încearcă ei să spună că wow sunt diferențe intre ios de pe iPad și iphone/ipod touch dar diferentele sunt atat de minore incat abia le observi; singurul avantaj pe care-l are ipad fata de iphone\ipod touch e marimea ecranului care face o mare diferenta in aplicatii, jocuri, internet browsing; dar sistemul de operare e la fel! Deci ipadul e un ipod touch de 9,7 inch +4G în timp ce MS surface nu e un Nokia lumia 900 (de exemplu) de 10,6 inch

  36. Interesanta tastatura si suportul integrat, chiar dragut, defapt mie mi se pare mai mult a un ultrabook.
    De bun ce este windowsul a schimbat ala tableta ca nu mai raspundea la comanda :-)))

  37. @KFF: Tu n-ai decat sa iti cumperi tableta in functie de rezolutia ecranului. Sunt alte persoane care vor sa poata face ceva *productiv* cu un asemena device, nu doar sa se uite cu lupa dupa pixeli si sa-si ude pantalonii de fericire ca nu-i poate distinge. Vrei sa iti zic eu ce e penibil? Faptul ca “smart cover-ul” e prost ca noaptea, a.k.a. nu face absolut nimic, spre deosebire de touch/type cover-uri 🙂

  38. @Lucian D poate ca omul are melodia cumparata din alta parte si vrea sa o puna ca ringtone …. de ce presupuneti voi ca orice vrei sa copiezi pe ios e obligatoriu piratat ??? nu inteleg