Nvidia Tegra 4 vs Apple A6X vs Samsung Exynoss 5 Octa si o mica dezamagire

  La CES 2013, Nvidia Tegra 4 a fost oficial prezentat, iar imediat dupa el am vazut si Samsung Exynoss 5 Octa, doua chip-uri extrem de interesante care vor ajunge in smartphone-urile si tabletele anului 2013 si poate 2014. Cei de la Anandtech au analizat cele doua chip-uri impreuna cu A6X-ul din iPad 4, iar in tabelul de mai sus le-au comparat. Desi nu vorbim despre puterea procesorului, la partea grafica avem parte de o surpriza, placuta pentru Apple, neplacuta pentru concurenta.

  Nvidia Tegra 4 este cu doar putin mai performant decat procesorul grafic din chip-ul A6X(lansat toamna trecuta), iar procesorul grafic din Samsung Exynoss 5 Octa este net inferior ambelor, el fiind cu o generatie mai veche decat cel din A6X. Exista posibilitatea ca Samsung sa foloseasca un chip grafic mai nou si rezultatele s-ar schimba, puterea sa putand sa o egaleze pe cea oferita de Apple si Nvidia. Toate aceste cifre sunt teoretice, deoarece Nvidia si Samsung nu au oferit specificatii detaliate ale procesoarelor, insa daca ele raman valide in terminalele mobile, atunci pe partea grafica Apple va depasi usor Nvidia Tegra 4 cu un chip A7.

  Diferenta dintre A6X si Tegra 4 este atat de mica incat Apple nici nu ar avea nevoie de un procesor grafic nou, insa cei din Cupertino il vor implementa, cel mai probabil in ideea de a isi mentine superioritatea.

21 COMENTARII

  1. La care, mai exact? La iPad 3 sunt probleme de la procesor, la iPad 4 esti primul care spune ca exista probleme. Daca erau intr-adevar probleme, ar fi fost documentate cu siguranta, dar asa… seems to be just a small rant.

  2. no si? Ce mare bucurie pentru apple e asta? Se intampla pe piata placilor video de ani de zile. Nvidia scoate cea mai rapida placa video. Peste 6 luni Amd scoate una cu 10% mai rapida, si apoi Nvidia scoate alta. Nu vad unde e bucuria. De parca A7 nu se stia ca va fi mai rapid decat a6. Anul viitor bag pariu pe orice ca tegra 5 va fi un pic mai rapid decat A7. Nu iti trebuie mult cap sa realizezi asta.

  3. Sa nu uitam ca A6X e dual core , plasticãria e octa core .

    Apple ar putea face o “aroganta” vorba oii , si sa isi branduiasca noul A7X : 16 core , iar in realitate sa il lase tot 2core .

    Iar fabulosul Tegra4 cu 72 de core GPU , LOL e doar cu 6% mai bun ca A6X ? LOL!
    Șoc si groază 🙂

  4. oricum viitoarea generatie de soc apple va fi si mai buna daca vor folosi noile procesoare de la imagination tech. chiar au facut treaba buna aia

  5. Pai mie pe iPad mini , imi merge asphat 7 , infiniti blade 2 , real racing 2 , avengers , modern combat 3si4 gta vice city si alte jocuri fara niciun lag dar pe ipad 4 :))

  6. nucleele virtuale nu sunt aceias mancare de peste cu cele fizice… am mai spus-o de 1000X indiferent de cat de “mare ” e procesorul apple acesta va merge foarte bine mereu! pt ca este facut sppecial pt ios si este extrem de bine optimizat… spre comparatie cu androdiul care este un os idiot care nu stie sa profite de procesoare bune…. asa ca eu nu voi compara niciodata tegra 4 pe andriod cu ios-u… poate daca se pune pe wp atunci sa fie o mare batalie 😉

  7. Fratiilor nu va mai certati atât si luati-va ipat4 eu l-am luat si merge beton se merita…este de 32gb celular la 769€

  8. Samsung nu a implementat 8 nuclee pentru viteza oameni buni ci pentru economia bateriei.
    Mai vedeti si voi keynoteul. A15 le ajunge… cel outin acum

  9. E normal ca la ipad 3 sa sacadeze. De asta sau si grabit sa scoata ipad 4. Ipad 3 sta ma prost ca ipad 2 la rularea de aplicatii datorita rezolutiei. Plus ca in benchmark ipad 3 -770 puncte. Ipad4 -1850. De aici trage fiecare concluziile. Ce imi place mie este ca de la jocurile cu bilute se munceste din greu pentru a ajunge din urma jocurile de pc si consola ceea ce se si reuseste pe alocuri.

  10. Daca comparam o consola de jocuri mobila cu un ipad spre exemplu ipad ul este net superior. Sa luam ps vita ca exemplu. De fapt ps vita nu ar trebui comparata cu ipad 4 ci cu iphone 4. Si va reiesi ca si iphone 4 este superior la specificatii. Plus ca la apple dam 1’2 euro pe joc la ps vita jocurile sunt 40,50 euro. Singurul lucru ok la ps vita este controllerul. S ar putea face si pt apple un controler destept sau o solutie sa folosesti controller de xbox.