Google Nexus 7 si marea problema a iPad Mini

  Ieri Google a lansat oficial tableta Google Nexus 7 si din start toata lumea a fost uimita de ecranul sau de 7 inch care are rezolutia 1920 x 1200 si putin peste 320 pixeli per inch. Facand o comparatie cu iPad Mini, care are ecran de 7.9 inch, vorbim despre o rezolutie de 1024 x 768 si de doar 163 pixeli per inch. Practic Google Nexus 7 are o rezolutie mult mai buna, insa are si de doua ori mai multi pixeli per inch decat tableta celor de la Apple si aici este marea problema a celor din Cupertino, dar si a utilizatorilor.

  Deci Apple are pe piata un produs net inferior Google Nexus 7, din punct de vedere al specificatiilor, insa il vinde la un pret superior si va pierde extrem de multi bani din cauza acestui lucru. Apple nu poate lansa iPad Mini 2 cu Retina Display deoarece partenerii sai n-au reusit sa dezvolte un proces de productie suficient de bun pentru a satisface, cerintele Apple, un domeniu in care Google nu are probleme. Cei de la Google nu vand la fel de multe tablete si nu au nevoie de milioane de ecrane in fiecare luna, insa in cazul Apple lucrurile sunt diferite.

  Google Nexus 7 va afecta serios vanzarile de tablete iPad Mini, iar ecranul va fi unul dintre principalele motive pentru a nu cumpara tableta celor de la Apple.

22 COMENTARII

  1. Of topic.
    Zaone,’
    Incerc sa reinstalez ios 6,1,3 pe un iphone 4s si nu reusesc, imi da eroare (-1). Mentionez ca nu am jailbreak si nici nu imi trebuie.
    Care ar fi problema? Ms

  2. Ce comentariu… Hai sa punem altfel problema… Ce dracu faci cu o rezolutie atat de mare pe un ecran atat de mic? huh? O fi iPad mini mai scump, dar nu mergi in service cu el la fiecare 6 luni

  3. Ba da, asa zic si eu ca va fii. Androidul a prins foarte mult, Sincer cu regret spun ca iOS-ul nu mai este la fel de popular cum era acum 2 ani.

  4. Zaone.
    Am schimbat si portu usb si de pe alt laptop am incercat unul cu windows 7 altu cu windows 8 bagat in DFU cu iReb.
    Mai ai vreo vrianta ceva?
    Scuze pt stres. Ms

  5. Nexus 7 se vinde pentru pretul mic, iPad mini se vinde pentru design si calitatea produsului! Si eu astept iPad mini cu Retina Display, dar sunt multi care nici nu-si dau seama de diferenta ecranelor… 😛

  6. @slab verifica dock connectorul sa nu fie rupt incearca sa cureti connector-ul cu o subtire si daca ai alcol tehnic (izopropil nu spirt ) pui pe un pic de vata si cureti si contactele …

  7. @slab inca 2 chestii verifica sa ai ultima varianta de itunes instalata si pune-l in dfu mode prin combinatia de butoane fara ireb sau alte soft-uri (vezi pe youtube) .In general eroarea -1 este data de imposibilitatea de a scrie baseband-ul telefonului in timpul update-ului . De asemenea vezi sa ai cablul de date original si nu o copie chinezeasca .

  8. @chatagra
    Salut.Am ultima versinue itunes cablu e original si introducuera in dfu am facut-o si cu ireb si normal prin combinatia de butoane.
    Mai ramane sa fac ceea ce ai spus tu in primul post. revin cu rezultatul dupa.
    Ms

  9. Ca si utilizator de iPad Mini pot spune ca se observa foarte usor valoarea mica a dpi-ului.
    Eu unul abia astept iPad Mini cu retina. Sunt sigur ca se va vinde foarte bine.

  10. @slab
    am avut si eu tot aceasi eroare (-1) pe un ipad si am fost nevoit sa schimb produsul la garantie
    se pare ca eroare este de la procesor dar apare in general la telefoane jailbreakuite !

  11. @slab
    Incearca cu redsn0w 0.9.15 beta 3.
    Intruci iPhoneul in DFU mode,deschizi redsn0w si urmezi pașii: Extras->Even more->Restore->Selectezi IPSW-ul dorit si ar trebuie sa mearga.

  12. Ok. Tel asta nu a avut jailbreak. Ramane sa il trimit in garantie. Mai am un 3gs cu jail si un 4s cu jail dar asta fara jail e drac gol. O sa incerc si varianta cu redsn0w. Ms pt sugestii

  13. @deejay redsnow nu suporta nativ ios 6.1.3 ..trebuie sa descarci si ios 6.0 si sa il specifici la restore la extras …da redsnow poate ca va trece de eroarea de flash de baseband dar nu garanteaza ca dupa terminare tel nu va avea imei/wifi/bluetooth lipsa …:(