Google Nexus 7 si marea problema a iPad Mini

  Ieri Google a lansat oficial tableta Google Nexus 7 si din start toata lumea a fost uimita de ecranul sau de 7 inch care are rezolutia 1920 x 1200 si putin peste 320 pixeli per inch. Facand o comparatie cu iPad Mini, care are ecran de 7.9 inch, vorbim despre o rezolutie de 1024 x 768 si de doar 163 pixeli per inch. Practic Google Nexus 7 are o rezolutie mult mai buna, insa are si de doua ori mai multi pixeli per inch decat tableta celor de la Apple si aici este marea problema a celor din Cupertino, dar si a utilizatorilor.

  Deci Apple are pe piata un produs net inferior Google Nexus 7, din punct de vedere al specificatiilor, insa il vinde la un pret superior si va pierde extrem de multi bani din cauza acestui lucru. Apple nu poate lansa iPad Mini 2 cu Retina Display deoarece partenerii sai n-au reusit sa dezvolte un proces de productie suficient de bun pentru a satisface, cerintele Apple, un domeniu in care Google nu are probleme. Cei de la Google nu vand la fel de multe tablete si nu au nevoie de milioane de ecrane in fiecare luna, insa in cazul Apple lucrurile sunt diferite.

  Google Nexus 7 va afecta serios vanzarile de tablete iPad Mini, iar ecranul va fi unul dintre principalele motive pentru a nu cumpara tableta celor de la Apple.