Tutorial : Cum sa faci downgrade/restore de firmware cu SHSH salvat de TinyUmbrella

Procesul de downgrade/restore de firmware folosind un SHSH salvat cu TinyUmbrella in PC-ul vostru este cea mai simpla metoda de a face restore unui iPhone folosind un fisier SHSH. Pentru a folosi acest tutorial aveti nevoie de fisiere SHSH salvate in PC-ul vostru sau in Cydia, altfel tutorialul nu va functiona. Puteti verifica ce fisiere SHSH aveti in PC prin deschiderea programului TinyUmbrella si apasarea butonului “Display SHSHs”. Daca aveti fisire SHSH salvate doar in Cydia, atunci le puteti transfera in PC folosind acest tutorial.

Pasul 1

Descarcati ultima versiune de TinyUmbrella de pe site-ul oficial. La momentul scrierii acestui articol ultima versiune a TinyUmbrella era 4.02.04, si programul  il puteti descarca de aici : Windows/Linux/MacOSX.

Pasul 2

Descarcati versiunea de iOS la care vreti sa faceti restore : iPhone, iPod Touch.

Pasul 3

Conectati telefonul la PC si deschideti TinyUmbrella.

Pasul 4

Apasati butonul Start TSS, iar in consola programului ar trebui sa va apara scris :

08/22/2010 09:32:44.934 TSS Server Started!

08/22/2010 09:32:44.941 TSS Accepting connections…

Pasul 5

Daca va apare acel mesaj in consola atunci deschideti iTunes,  tineti apasat tasta shift in timp ce dati click pe butonul Restore si selectati versiunea de iOS dorita.

Pasul 6

Daca aproape de sfarsit primiti eroare 1015 atunci lasati telefonul sa intre inapoi in Recovery Mode(apar cablul si logo-ul iTunes pe ecran) si apasati butonul “Kick Device Out of Recovery“. Telefonul va intra in Emergency Mode unde il veti putea activa si face apoi jailbreak.

Dupa ce ati terminat operatiunea apasati butonul “Stop TSS Server“.

Asta e tot, foarte simplu si foarte usor de facut, acum nu mai trebuie sa schimbati nici un fisier prin Windows pentru ca TinyUmbrella face asta automat.