Tutorial : Cum sa transferi in PC un SHSH salvat in Cydia

Tutorial : Cum sa transferi in PC un SHSH salvat in Cydia

46
LIKE

Cu ajutorul programului TinyUmbrella puteti salva fisiere SHSH in PC-ul vostru pentru versiunile de firmware la care Apple semneaza fisiere SHSH. In general Apple semneaza fisiere SHSH numai pentru utilma versiune de iOS lansata. Pe langa semnarea de fisiere SHSH prin Apple, TinyUmbrella permite salvarea unui SHSH de pe serverul Cydia, prin acelasi proces ca si in cazul semnarii unui SHSH prin Apple. Serverul Cydia reproduce in totalitate functionalitatea serverului Apple, insa spre deosebire de cel al Apple Cydia semneaza SHSH-uri pentru orice versiune de firmware la care exista deja un fisier SHSH salvat. So, iata cum puteti transfera un SHSH din Cydia in PC-ul vostru :

Pasul 1

Descarcati ultima versiune de TinyUmbrella de aici.

Pasul 2

Conectati terminalul la PC si deschideti TinyUmbrella. Veti avea un ecran asemanator cu cel din poza de la inceputul articolului.

Pasul 3

Dupa ce ati deschis programul veti observa in partea stanga sus o categorie mare denumita Show all SHSHs. Sub aceasta categorie veti vedea alte 2 subcategorii : Connected Devices si Recent Devices. In tab-ul Connected devices aveti terminalul conectat acum la TinyUmbrella, iar in Recent Devices aveti terminalele conectate in trecut, plus SHSH-urile salvate pentru ele(in mijlocul ecranului aveti o casuta goala si deasupra ei scrie Saved SHSHs for …).

Pentru acest tutorial va rog sa dati click pe numele terminalului vostru din categoria Connected devices, apoi in partea dreapta a programului dati click pe Save SHSH iar programul va salva in PC-ul vostru toate SHSH-urile disponibile din Cydia pentru iOS 4.x.

Pasul 4

Pentru a verifica daca TinyUmbrella a salvat SHSH-urile corespunzatoare dati click pe butonul Log din meniul central al programului si verificati in consola daca SHSH-urile voastre au fost salvate. Daca totul a decurs ok atunci ar trebui sa aveti doar mesaje scrise cu verde in consola. Daca un SHSH nu a fost salvat atunci programul va va spune acest lucru si va afisa un mesaj scris cu rosu.

Metoda e simpla si functioneaza, iar cu ajutorul ei puteti simplifica procesul de restore de firmware.

TABLETE, LAPTOP-URI, TELEFOANE MOBILE LA REDUCERE!

46 COMENTARII

 1. zaone am si eu o mica nelamurire… eu cand aveam 3.1.3 am salvat SHSH in cydia si dupa aprox o luna mia aratat in cydia ca e salvat… dar nu 3.1.3 ci 4.0 pot sa extrag in PC si 3.1.3 sau doar 4.0? sorry daca iti pare aiurea intrebarea mea…

 2. Ok! Atunci,daca am in PC salvat cu TinyUmbrella shsh ptr 3.1.3(deci in PC,mai reet o data),cum pot face downgrade de firmware de la 4.0 la 3.1.3.,folosind shsh salvat in pc si nu in cydia?Tnx Man!

 3. In Cydia imi spune ca am salvat pt. 3.1.3, 4.0,4.0.1 iar in "Display SHSH" numai 4.0 si 4.0.2

  Am ales sa-mi salveze si pt. 4.0.1 si-mi spune ca e prea tarziu

 4. Am incercat sa salvez shsh 4.1 3gs si imi apare exact ca in imaginea de mai sus ce trebuie sa fac ca sal pot salva .

 5. Buna seara.Mai devreme am incercat sa trec la ios 4.1 . Am un 3g de 16 g codat pe orange si tot pe orage il folosesc. Am avut 3.0 , am salvat shsh ul in umbrela si pe cydia. Acuma nu mai porneste sta cu marul pe ecran si nici din itunes nu il vede . Am incercat sa fac downgrade dar nu ma lasa ca nu il vede in itunes . M am blocat .

  • Tii apasate butoanele home + sleep pana se inchide ecranul, dupa asta tii apasat butonul home in timp ce bagi cablul usb in telefon si va intra in recovery mode. dupa asta poti face update la 4.1 daca nu ai nevoie de decodare.

 6. eu de la 3.0 , am urmat pasii pentru 4.1 , inainte de asta am salvat shsh . Nu ar fi trebuit sa mearga din prima fara sa se buseasca ? am incercat acuma sa il pun in recovery mode dar nu se intampla nimic , tot asa ramane marul pe ecran .

 7. am reusit sa il aduc la versiunea 4.0.1 si merge ok. Imi puteti spune ce utilitare esentiale mai trebuiesc instalate acuma va rog ?

 8. dupa ce am am pus 4.0.1 , nu ma mai lasa sa ma conectez cu itunnel , winscp nici putty , ca sa imi pot muta contactele pozele si ce aveam inainte , stiti cumva ?

 9. inainte de ce ? pai am pus firmware ul 4.0.1 dupa care am facut jailbreak imediat dupa , am cydia , am instalat openssh , sbsettings iar bossprefs nu merge iese . Si totusi nu ma lasa sa ma conectez cu itunnel se pare ca nu e compatibil cu ios 4.0 iar alta solutie nu am gasit :(

 10. o intrebare. am ios 4.1 custom , daca fac downgrade la 4.0 cu snowbreeze si folosesc ipsw care l-am downloadat din pe link-ul din tabelul cu jailbreack si unlock, am vreo sansa sa fac upgrade la baseband?

 11. NU, DACA IAU IPSW DE PE FORUM, DIN LINK-UL DE LA TUTORIAL , MI SE MODIFICA SI BASEBAND-UL SAU RAMANE ACELASI CARE IL AM ACUM.
  IDEEA E SA NU FACA EL UPDATE LA BASEBAND AUTOMAT.

 12. salut sunt mircea am si eu o intrebare pt zaone sau pt cine se pricepe deci am un windows 7 64 de bit .am un iphone 4 cu ios 4.2.1 si am zis sa fac downgrade la ios 4.1 am downloadat ultima versiune de tiny umbrella si cand dau sa il deschi nu merge ce trebuie sa fac va rog frumos sa ma ajutati cu un raspuns all the best mircea

 13. Salut, am si eu o intrebare pot sa salvez un ssh la iphone 4 am deja 4.1 pus de un prieten cu tiny umbrella, pot sa-i salvez ssh-ul just in case.Multumesc

 14. salut am si eu nevoie de un ajutor, am un iphone 3g si i am dat un “erase all settings and content” ca sa sterg tot ce era in el si acuma telefonu nu mai porneste, imi apare marul pe ecran si nimic….butonu de inchidere nu functioneaza oricat il apas, in itunes nu il mai recunoaste.
  Va rog, ajutati ma cu niste sfaturi. Multumesc mult

 15. imi poti spune te rog cum sa ii dau restore? problema ii ca nici Pc-ul nu il vede, telefonu practic ii inchis.
  Multumesc

 16. am reusit sa ii dau restore si acuma imi apare pe tel cablul Usb si iTunes ,emergency call si NO SIM card ce trebuie sa fac? Telefonu era decodat in orice retea.
  Multumesc

Pagina 1 din 11

COMENTEAZA!