Tutorial : Cum sa transferi in PC un SHSH salvat in Cydia

Cu ajutorul programului TinyUmbrella puteti salva fisiere SHSH in PC-ul vostru pentru versiunile de firmware la care Apple semneaza fisiere SHSH. In general Apple semneaza fisiere SHSH numai pentru utilma versiune de iOS lansata. Pe langa semnarea de fisiere SHSH prin Apple, TinyUmbrella permite salvarea unui SHSH de pe serverul Cydia, prin acelasi proces ca si in cazul semnarii unui SHSH prin Apple. Serverul Cydia reproduce in totalitate functionalitatea serverului Apple, insa spre deosebire de cel al Apple Cydia semneaza SHSH-uri pentru orice versiune de firmware la care exista deja un fisier SHSH salvat. So, iata cum puteti transfera un SHSH din Cydia in PC-ul vostru :

Pasul 1

Descarcati ultima versiune de TinyUmbrella de aici.

Pasul 2

Conectati terminalul la PC si deschideti TinyUmbrella. Veti avea un ecran asemanator cu cel din poza de la inceputul articolului.

Pasul 3

Dupa ce ati deschis programul veti observa in partea stanga sus o categorie mare denumita Show all SHSHs. Sub aceasta categorie veti vedea alte 2 subcategorii : Connected Devices si Recent Devices. In tab-ul Connected devices aveti terminalul conectat acum la TinyUmbrella, iar in Recent Devices aveti terminalele conectate in trecut, plus SHSH-urile salvate pentru ele(in mijlocul ecranului aveti o casuta goala si deasupra ei scrie Saved SHSHs for …).

Pentru acest tutorial va rog sa dati click pe numele terminalului vostru din categoria Connected devices, apoi in partea dreapta a programului dati click pe Save SHSH iar programul va salva in PC-ul vostru toate SHSH-urile disponibile din Cydia pentru iOS 4.x.

Pasul 4

Pentru a verifica daca TinyUmbrella a salvat SHSH-urile corespunzatoare dati click pe butonul Log din meniul central al programului si verificati in consola daca SHSH-urile voastre au fost salvate. Daca totul a decurs ok atunci ar trebui sa aveti doar mesaje scrise cu verde in consola. Daca un SHSH nu a fost salvat atunci programul va va spune acest lucru si va afisa un mesaj scris cu rosu.

Metoda e simpla si functioneaza, iar cu ajutorul ei puteti simplifica procesul de restore de firmware.