Cum sa faci Restore unui iPhone

Poate parea un procesl simplu dar unora le ridica mari probleme procedura de restore. Acest proces se aplica pentru iPhone 2G/3G/3GS

Acest tutorial se adreseaza utilizatorilor de iPhone care fie au telefonul deblocat din fabrica fie nu sunt interesati de unlock !

Inainte sa va apucati de restore salvati toate datele importante din telefon! Aveti un tutorial aici.

Pasul 1

Conectati telefonul la PC prin intermediul cablului USB si deschideti iTunes. De aici incepe paleta de optiuni: puteti face restore fara sa introduceti telefonul in DFU Mode sau Recovery mode (aveti tutoriale despre cum sa faceti asta : DFU , Recovery ).

Pasul 2

In functie de metoda aleasa pasul acesta este universal : daca doriti sa faceti update la o noua versiune de firmware tot ce trebuie sa faceti este sa dati click pe butonul de update, daca doriti insa sa restaurati un back-up este necesar sa apasati butonul Restore, iar daca doriti sa faceti restore folosind custom ipsw sau o alta varianta mai veche de firmware atunci trebuie sa tineti apasata tasta Shift si sa dati click pe Restore(pentru Windows) sau Alt+O+click(pentru Mac).

19369

Pasul 3

Avand in vedere metoda aleasa exista doua optiuni. Daca ati ales sa faceti restore unui custom ipsw sau dintr-un back-up atunci dupa terminarea procesului de instalare trebuie sa aveti introdusa cartela operatorului de telefonie de unde ati cumparat iPhone-ului(sau orice alta cartela pentru cei cu telefoane deblocate din fabrica/neverlocked) pentru activare, daca acel custom ipsw avea bifata optiunea de hacktivare atunci acest pas nu este necesar. Daca insa trebuie sa faceti jailbreak atunci trebuie sa aveti introdusa cartela in telefon(a operatorului pentru cei cu telefoane locked si orice cartela pentru cei cu telefoane neverlocked) pentru activare si sa urmati tutorialul de aici pentru jailbreak.

Pentru cei ce nu doresc sa faca jailbreak treaba s-a terminat aici, bucurati-va de telefonul vostru cu un OS proaspat instalat.

Articolul precedentCum sa introduci un iPhone in DFU Mode
Articolul următorWindows 7 is out!
Pasionat de tehnologie, sport si calatorii. Bun cunoscator al sistemului de operare iOS, iubitor de produse Apple, si specializat in rezolvarea diverselor probleme care sunt raportate de catre cititori. Co-fondator al iDevice.ro din pasiunea pentru terminale mobile, si tehnologie, actual editor sef, si dornic oricand de a avea parte de provocari noi in materie de tehnologie. Bun cunoscator al limbii engleze, si dornic sa descopere cele mai noi "secrete" ale gadget-urilor care ne fac viata de zi cu zi mai buna.