Cum sa activezi optiunea Cellular Data Network

Acest tutorial nu functioneaza cu iOS 4.0!

Acest tutorial se adreseaza celor care au un telefon jailbreak-uit si folosesc telefonul cu un Carrier Oficial, caz in care aceasta optiune va fi blocata. Este foarte utila aceasta optiune in cazul in care nu aveti un plan de date inclus abonamentului sau cartelei, optiunea dandu-va posibilitatea de a scoate setarile pentru internet si astfel a bloca telefon din a face trafic de capul lui.

Pasul 1

Deschideti ifunbox(daca ati facut jailbreak cu blackra1n urmati intai tutorialul acesta pentru a rezolva problema de compatibilitate), winscp sau programul favorit pentru a vedea fisierele de sistem ale telefonului.

Pasul 2

Navigati catre System>Library>Carrier Bundles>22610. 22610 este numarul de identificare pentru Orange Romania, daca folositi telefonul in alta tara trebuie sa cautati in lista pentru operatorul dumneavoastra.

Pasul 3

Intrati in fisier si downloadati in telefon fisierul carriers.plist pe care trebuie sa il deschideti cu un editor pentru fisiere .plist de aici.

Pasul 4

Dupa ce ati deschis fisierul, chiar la inceput veti gasi urmatorul text :

<?xml version=”1.0″ encoding=”UTF-8″?>
<!DOCTYPE plist PUBLIC “-//Apple Computer//DTD PLIST 1.0//EN” “http://www.apple.com/DTDs/PropertyList-1.0.dtd”>
<plist version=”1.0″>
<dict>

Imediat dupa aceste randuri introduceti urmatorul text :

<key>AllowEDGEEditing</key>
<true/>

Pasul 5

Dupa ce ati introdus acel text, salvati fisierul si copiati-l inapoi in folderul din care l-ati downloadat.

Acum navigati catre Settings>General>Network unde veti avea optiunea Cellular Data Network.

Daca intampini alte probleme care nu sunt acoperite de acest tutorial te rog sa ma intrebi folosind pagina de suport aflata aici.