Jailbreak iPhone(toate modelele) si iPod Touch(toate modelele), orice versiune de firmware – doar pentru Windows

Aceasta metoda de jailbreak foloseste programul creat de geohot denumit blackra1n si poate fi folosita pentru orice firmware chiar si pentru telefoanele care au venit cu 3.1 din cutie. Prin intermediul acestui programel puteti jailbreak-ui orice device insa ATENTIE, cei care folosesc telefonul cu alt operator decat cel de la care l-au cumparat si necesita hacktivare sau ultrasn0w trebuie sa foloseasca metoda de jailbreak prin intermediul unui custom ipsw detaliata aici, in acest fel NU VETI FACE update de baseband, baseband pentru care INCA NU EXISTA O SOLUTIE DE UNLOCK. Daca totusi ati facut update din greseala si baseband-ul este 05.11.xx si aveti cartela sim a operatorului de unde e cumparat atunci puteti folosi programul pentru a jailbreak-ui telefonul insa ati pierdut posibilitatea de a face unlock. Daca totusi nu depindeti de hacktivare sau de ultrasn0w, atunci aceasta este cea mai simpla metoda de jailbreak cunoscuta.

Pasul 1

Deschideti browserul, navigati catre www.blackra1n.com si apasati pe logo-ul Windows pentru a downloada programelul pe care il veti salva oriunde in calculatorul dumneavoastra.

Pasul 2

Deschideti executabilul blackra1n. Pentru utilizatorii de Windows Vista sau Windows 7 s-ar putea sa fie necesar sa il rulati in compatibility mode cu Windows XP si cu privilegii de administrator. Pentru mine nu a fost necesar, a mers din prima asa ca nu va sfatuiesc sa faceti asta decat daca nu va reuseste procesul din prima.

20327

Pasul 3

Asigurati-va ca telefonul e conectat la calculator si ca iTunes este inchis apoi apasati pe butonul “make it ra1n”

20328

Pasul 4

Acum iPhone-ul dumneavoastra va intra automat in Recovery Mode pentru a face jailbreak-ul. Pe ecranul telefonului va va aparea aceasta imagine, semn ca totul este in regula.

20340

Daca totusi cand telefonul intra in Recovery Mode iTunes se deschide automat si telefonul sta mai mult de 1 minut cu acea imagine pe ecran atunci inchideti iTunes, inchideti blackra1n, redeschideti blackra1n si dati click pe make it ra1n din nou.

Dupa terminarea procesului va va aparea acest mesaj pe ecran, dupa care telefonul se va reseta automat.

20339

Pasul 5

Dupa resetare pe ecranul telefonului veti vedea o iconita denumita blackra1n.

20341

Asigurati-va ca sunteti conectat la un Wireless sau ca aveti internetul activat si deschideti aplicatia. Va vor aparea 3 package-uri din care sa alegeti. Apasati pe package-ul dorit apoi pe butonul de install pentru a instala.

20343

Pasul 6

Dupa terminarea instalarii blackra1n va face un respring automat telefonului pentru a va afisa aplicatiile instalate. Daca doriti sa instlati si altele, puteti reintra in blackra1n si repeta procesul, iar daca doriti sa stergeti aplicatia, o redeschideti si dati click pe uninstall si delete.

20348

Daca aveti alte intrebari sau nelamuriri puteti sa intrebati aici.

95 COMENTARII

  1. am si eu o problema.am un iphone 3g.luat de la orange.soft 3.0.1.incerc sa fac jailbreak.dar nu reusesc.dupa ce dau make it rain gandeste putin.apoi se restarteaza apare marul…dupa care pe ecran apare cablul si itunes.iar in blackra1n scrie running…si ramane asa.ai vreo idee?ms

  2. Fa update la ultima varianta de soft si incearca blackra1n, din cate stiu ultima varianta de blackra1n functioneaza cu telefoane ce au firmware 3.1 minim.

  3. […] In concluzie nu cautati degeaba pe internet pentru ca nu veti gasi nimic care sa va jailbreak-uiasca telefonul permanent, indiferent de cine va promite marea cu sarea sau luna de pe cer, va asigur ca minte si din pacate nu va poate ajuta absolut deloc. Singura rezolvare este reconectarea telefonului la PC dupa restart si reluarea procesului de jailbreak, imi pare rau dar aceasta este situatia in momentul de fata si probabil unii ar fi trebuit sa se documenteze ceva mai bine inainte sa cumpere telefonul. Pentru cei care au nevoie, un tutorial pentru jailbreak folosind blackra1n gasiti aici. […]

  4. salutare… tocmai am incercat si eu acest programel, dupa ce am verificat mai multe pareri pe tot netul… se pare ca nu mi-a iesit…

    am luat programelul… am avut grija ca telefonul sa fie conectat si itunes sa nu fie pornit, am dat make it rain si imediat dupa a aparut acest ecran pe ipodul meu (touch 2G) … nu stiu daca este clar in poza dar arata iconita de la iTunes si un cablu usb cu o sageata…

    http://i48.tinypic.com/110x6wo.jpg

    va rog frumos ajutati-ma sunt putin panicat/dezorientat si nu cred sa fi gresit ceva… daca aveti vreo solutie scrieti-mi….

  5. Ce versiune de soft aveai? blackra1n functioneaza doar cu softul 3.1.2, daca nu ai 3.1.2 fa restore la versiunea asta si incearca din nou jailbreak-ul, daca aveai deja 3.1.2 incearca din nou metoda de jailbreak.
    Ceea ce vezi tu acolo e un iPod Touch in Recovery Mode.

  6. Merge pana la primu restart cand ma trimite in recovery mode. Am ultima versiune de soft ar trebui sa mearga sau mai astept? Am incercat de cateva ori si aceelasi rezultat.

  7. Mersi pentru raspunsul prompt, si sper sa ai dreaptate si sa avem parte de o surpriza de la dev team sau geohot. Cel putin acum stiu unde o sa gasesc informatia daca apare ceva 🙂

  8. @Nicolae: geohot nu se ocupa, zilele astea a spus raspicat ca nu a lucrat deloc la noul boot rom, poate Dev Team, dar nici ei nu se grabesc.
    Oricum ar fi cand apare aici va aparea informatia prima oara impreuna cu un tutorial de jailbreak complet.

  9. salut, revin cu intrebare, am resoftat cu ultimul firmare si mi spune ca nu pot activa fara sim-ul de la orange de unde am cumparat iphonul, pot oricum sa l deblochez ?! multumesc

  10. @latinthug: Daca te referi la iPhone-urile cu bootrom nou, cand dai restart trebuie sa-l conectezi la un calculator si sa refaci tutorialul asta. Nu iei nimic de la inceput pentru ca nu iti dispare nimic din telefon, doar ca trebuie sa repeti procesul de jailbreak pentru a il deschide.

  11. da la cel cu bootrom noi ma refer, ii fac jailbreak instalez aplicatii dar la restart mi se baga in recovery(imaginea aia cu connect to itunes). In acest punct trebuie sa il conectez la pc si sa rulez aplicatia blackrain si imi merge iar cu aplicatiile care le am instalat mai devreme inainte de restart?

  12. am probleme cu wi-fi ul, nu mi mai recunoaste reteau din casa de internet, l am inchis si deschis si l a recunoscut pt. 10 min. imi zicea un prieten ca e solutie si pt asta
    …………….!

  13. @doru: In primul rand, aplicatiile le instalezi cu iTunes sau Installous, cu Cydia instalezi alte lucruri. Pentru problema cu WiFi fie incerci un reset network settings, fie incerci restore si set as new iPhone, alta solutie nu am pentru ca problema asta e foarte delicata si Apple schimba toate telefoanele care au probleme cu WiFi. Practic o solutie software nu exista.

  14. Multumesc, se pare ca a mers cu reset network settings sau faptul ca mi am apropiat routerul, cert e ca nu mai merge la aceeaşi distanţă de dinainte.

  15. mda, spune mi te rog cum fac sa primesc in timp real mesaje de pe mess, skype, mail chiar daca nu sunt pe pagina, parca era o aplicatie……………….! mersi frumos

  16. in fetch new data am push ul pe on dar nici o optiune “notifications” doar la every 15, every 30, ………., eu ma gandeam la un programel care sa ma anunte tot timpul cand am un mesaj pe mess, skype, mail …………….chiar daca nu sunt pe pagina…………

  17. @doru: Nu exista nici un program care sa faca asta si nu stiu despre ce pagina vorbesti. Push notifications este serviciul Apple care face asta si trebuie instalate aplicatii capabile de PUSH in telefon ca sa fie activ serviciul.

  18. @doru: Nu exista optiunea aia in Settings, aia e doar pentru Mail. Instaleaza Yahoo Messenger in iPhone dupa ce faci tutorialul pe care ti l-am dat si o sa-ti apara optiunea Notifications in Settings.

  19. ba da, am facut resoft pe itunes>blackra1n>sn0w, nu mi s au sters datele, pozele contactele…..nimic sau o fi pt ca am mobileme…..!?

  20. backup ul mi l face in automat pe itunes, cum se poate face fara si crezi ca mai pot face inca odata jailbreak pt a face wi fi ul sa functioneze ca inainte !? sau nu e bine sa ma joc cu wi fi ul ca risc sa mi se intample ca tine………!?

  21. asa ma gandeam si eu, multumesc ….. nu mai stiu cum se instaleaza install0us, cu asta se instaleaza si aplicatiile pe care mi le ai recomandat ?!

  22. hmmm! am un 2g 2.2.1 deci am incercat sa i fac un restore cu redsnow …3.1.2totul a decurs ok pana la urma ..a aparut pe ecran cablu sa l conectez la itunes si am incercat acum si blackra1n si nu ma lasa sa dau make it zice done wait to reboot…si apar zeci de iconitze
    your jailbreak is done once the device reboots!for tethered run again to boot!

  23. Iphone 3gs 16 gb orange jelb.si unlock cu blackra1n RC3.Stiu ca daca faci reboot intra in recovery mode si daca rulezi din nou blackr1n revine la normal.Azi insa am vrut sa fac la fel si merge pana la un moment dat cand intra din nou in recovery mode si iar porneste si tot asa fara sa-si revina.Am incercat si cu Mac si cu Pc dar nimic.Am hotarat sa-i fac restore cu itune la firmware 3.1.2 pe care il are telefonul dar nici o sansa.Ce sa fac????

  24. @cristian: Apple nu mai permite utilizatorilor de iPhone 3GS sa faca restore decat la firmware 3.1.3. Ai 2 solutii, daca vrei sa instalezi firmware 3.1.2 urmezi tutorialul asta : http://www.zaone.ro/2010/02/05/tutorial-cum-sa-faci-downgrade-de-la-firmware-3-1-3-la-3-1-2/ sau daca vrei sa treci pe firmware 3.1.3 fara sa pierzi posibilitatea de decodare urmezi tutorialul asta : http://www.zaone.ro/2010/02/05/tutorial-cum-sa-faci-un-custom-ipsw-cu-sn0wbreeze-pentru-firmware-3-1-3/

  25. Bun gasit
    Am un iphone 3G 16 GB model A1241, modem firmware 05.12.01. Acum 9 luni am reusit sa il resoftez si deblochez, tot cu ajutorul vostru. Acum insa chiar nu mai reusesc sa ii dau de cap.
    Am incarcat versiunea 2.0.2 insa nu am reusit sa il deblochez cu redsnow, deoarece redsnow nu este compatibil decit versiuni de la 3.0 in sus.
    Am instalat ultima versiune de iTunes (9.0.3. parca) si am incercat sa fac restore dupa urmatoarele versiuni:

    3.0 7A341 – not compatible
    2.2 5G77 eroare 1013 – dupa vreo 30 min
    3.1 7C144 eroare 1013 – dupa vreo 30 min
    3.0.1 7A400 eroare 1015 – la jumatea procesului
    2.2.1 5H11 eroare 20
    2.1 5F136 eroare 20
    2.0.1 5B108 eroare 20
    3.1.2 7D11 eroare 14
    3.0 descarcat din nou, dupa o perioada de timp imi da error 10

    Am incercat si cu alt cablu. Acum am instalat o versiune mai veche de itunes (8.2) si incerc sa reiau operatiunea.
    Deja la versiunea 3.0 mi-a dat eraore….
    am instalat versiunea 2.02. Exista posibilitatea sa deblochez iphone-ul pentru aceasta versiune? Multumesc

  26. @gaskoe: Deci, dezinstaleaza iTunes 9.0.3, da restart, cauta pe google, downloadeaza si instaleaza iTunes 9.0.2, apoi fa un restore la firmware 3.1.2 si faci jailbreak cu blackra1n dupa tutorialul de mai sus.
    Avand in vedere ca ai baseband 05.12.01 NU POTI decoda telefonul sub nici o forma pe nici un firmware si cu nici un soft. Tot ce poti sa faci este sa astepti(nu se stie cat) pana apare un alt program de decodare.

  27. Salut! Ajutati-ma va rog. Am conectat Iphonul la PC, am activat Blackra1n, dar nici o reactie, nu-mi gaseste Iphonul. Poate cineva sa ma ajute?

  28. salut am un iphone 3gs si am dat update 3.1.3 am incerkat toate variantele am schimbat itunes am dat restore am intrat in system 32 la drivers etc… am schimbat in fine…. am mai incerkat cu blackra1n cu redsn0w cu toate fratiilor!!! help mee nuj ce sa fakkk…………… imi da erroare 1603 parkaa la orice fakk blackra1n nu functioneaza la mine

  29. @chili: Daca tii apasat pe butonul Home si se deschide Voice Control atunci e iPod Touch 3G si daca e 3G nu poti face jailbreak pe firmware 3.1.3 si nici restore la 3.1.2 pentru ca probabil nu ai salvat SHSH-uri in Cydia.

  30. @zaone:
    Tin apasat pe Home si nu se intampla nimic.

    Later edit:
    Ba da intra voice control, doar trebuia sa pun castile, fara casti nu intra. Ce se aude, pe viitor se av putea face jailbreak si la Ipod 3g ?

    p.s.
    eu l-am castigat la un concurs scual asta.

  31. Re: am si eu o problema cand vreau sa deschid blackra1n imi da error … nu stiu dc si nu stiu ce sa fac e posibil sa fie din cauza la windows ? ma poate ajuta si pe mine cineva .. va rog .. 😐 help

  32. Zaone: ms .. folositor dar si acet program la fel imi face .. si eu am o problema mare cu iphone ca mi sa strikat butonu de power si nu am cum sa bag softu pe el ca nu pot sa fac sincronizarea de butoane ca sal bag in DFU mode … de acea strig Help Help Help!!!!! daca ma poti ajuta cumva … as fi dispus sa platesc :-s multumesc .. ast raspuns HELP!!!!!!

  33. salut sunt Alex si vreau sa va spun ca faceti treaba foarte tare ….adica ma refer ca ajutati pe oameni sa-si faca iphonurile …si dak nu era adresa asta …nush ce ma faceam …tot asa in continuare sunteti foarte tari merci inca o data .

    PS:si eu am reusit sa-mi deblochez iphone3g ….o intrebare ,de ce uneori imi merge wifi si alteori ma lasa balta adica nu se conecteaza poate sa ma ajute cineva????

  34. am instalat software-ul 3.1.3 si imi apare chestia asta,,The sim card iserted in this iphone does not appear to be supported.

    Only compatible SIM cards from a supported carrier may be used to activate iPhone. Please insert the sim card that came with your iPhone or visit a supported Carrier's store to receive a replacement SIM card'' ce sa fac acuma ???dak va rog ma ajuta cineva :(?

    ms ares28 dar cu ruterul totu e in regula .

  35. sal am si eu un iphone 3g mi la dat cineva faza carei: a mers f bine in reteaua orange

    am inst apps de pe itunes wireles totu bine si ok pana cand la un moment dat telu era conectat la itunessi ala zica ca are pt iphonul meu un nou soft eu nu eram la calc era fratemiu si ia dat ok de atunci incerc toate progr si nu merge

    red snow snowrbreze .faza ii ca nus ce vesiune defirmware are telefonul

  36. am avut pe un 2g 3.0 am facut upgrate la 3.1.2 am facut jailbreak cu blackra1n si nu merge cydia de nici o culoare … unde gresesc?:(

  37. am mai avut o discutie,probleme cu wi fi-ul,daca mai tii minte…am facut restore, am setat ca nou telefonul dar degeba,net am de la router.Problema e ca de multe ori gaseste reteaua se conecteaza la router intru pe net pe telefon dar mai apoi se deconecteaza si tot asa… ai idee de ce?am dat reset de mii de ori,am incercat tot ce am gasit pe net in cazul asta..ms!Ma inclin!

  38. salut,am o problema cu un 3g, i am facut update acum 3 luni iar acum brusc mi sa stins dintr o data intr o zi si cand il pornesc imi apare logo apple iar de acolo se face display ul alb si nu mai schiteza nimic,ceva sfaturi?cei de la service au zis k e de la soft,nici decum problema tehnica,e posibil asta?