Costul conexiunilor broadband

raw Aveti alaturat un grafic ce reprezinta costul mediu al unui megabit de conexiune broadband raportat la 1 $ pentru primele 20 de tari din clasamentul ITIF(Inovation Technology & Inovation Foundation). Europa de Est e fruntasa cu cel mai ridicat pret per megabit din tot clasamentu, polonezii platind aproximativ 14$ pentru 1 megabit de conexiune broadband pe luna. Nu foarte departe se situeaza portughezii cu 10$ pe luna si la jumatatea distantei se afla canadienii cu 6.50$. Cea mai puternica natiune din lume, SUA se afla pe locul 15 cu 3.33$ per megabit. Deloc surprinzator este faptul ca Suedia, Korea si Japonia se afla pe podium, cetatenii acestor tari platind sub 1$ per megabit de conexiune broadband.

Facand o mica comparatie cu ceea ce ofera RDS, adica 50 mbits la 9 euro, as spune ca daca Romania s-ar fi aflat in acel clasament, doar pe baza serviciilor oferite de RDS ar fi ocupat un loc fruntas.

Articolul precedentiBluetooth lives again
Articolul următoriPhone pentru toata lumea
Pasionat de tehnologie, sport si calatorii. Bun cunoscator al sistemului de operare iOS, iubitor de produse Apple, si specializat in rezolvarea diverselor probleme care sunt raportate de catre cititori. Co-fondator al iDevice.ro din pasiunea pentru terminale mobile, si tehnologie, actual editor sef, si dornic oricand de a avea parte de provocari noi in materie de tehnologie. Bun cunoscator al limbii engleze, si dornic sa descopere cele mai noi "secrete" ale gadget-urilor care ne fac viata de zi cu zi mai buna.