Apple incearca securizarea suplimentara a iPhone OS

1118_ChainsOpener_380 S-ar zice ca Apple doreste sa puna capat pirateriei aplicatiilor si jailbreaking-ului. Desigur ca Apple nu e la prima incercare, initial dorea sa ilegalizeze jailbreaking-ul in SUA, dar desigur ca a esuat(thank God), iar acum incearca sa pe alte cai, de ceva timp compania cauta experti in domeniul securitatii pentru a forma o echipa ce se va axa exclusiv pe intarirea securitatii iPhone OS, in special in aria booting-ului cat si a instalarii sistemului.

Daca stam sa ne gandim ca Apple are mai mult de castigat decat de pierdut de pe seama jailbreaking-ului, luand in considerare faptul ca foarte foarte multi oameni nu si-ar mai cumpara telefonul stiind ca nu exista nici o posibilitate de a il jailbreak-ui, stau si ma intreb, ce vrea defapt sa faca Apple? Sa fie oare un raspuns la presiunile constante venite din partea operatorilor de telefonie care-si vad profiturile scazand datorila deblocarii telefoanelor vandute sau poate Apple incearca sa mascheze nepasarea cu astfel de actiuni?

Parerea mea este ca oricat ar incerca Apple sa arate o “fata” careia ii pasa, defapt ei lasa in mod intentionat dechise unele portite, sau poate de ce nu informeaza lumea de existenta lor prin diferite metode.

Oricum ar fi, cert e ca vin vremuri grele pentru viitorii posesori de iPhone, asa ca atentie la ce cumparati, sa nu va treziti ca nu va veti putea bucura de telefon decat in limitele impuse de Apple.