Un nou virus va lovi posesorii de iPhone

securitywarning Dupa ce posesorii de iPhone din Australia au avut de suferit in urma unui virus aproape inofensiv care a fost creat in scopul de a atentiona utilizatorii sa isi schimbe parola root a telefonului, acum vine randul europenilor, mai exact olandezilor sa fie targetati de un worm tintit spre iPhone OS. Worm-ul a fost detectat de compania de securitate F-Secure, a tinut headline-urile publicatiilor de stiri din Olanda si din raportul celor de la F-Secure avem de-aface cu un worm care tinteste clientii bancii ING, posesori de iPhone care folosesc serviciul Internet Banking al bancii. Virusul ataca doar telefoanele jailbreak-uite si redirectioneaza utilizatorii catre un site fantoma, identic cu cel al bancii, unde clientii isi introduc userul si parola, care mai apoi sunt folosite pentru a fura banii din conturile ghinionistilor. Nu se stie inca cate sute sau mii de telefoane sunt infectate insa protejarea este destul de simpla, trebuie doar sa va schimbati parola root a telefonului si virusul nu va poate infecta telefonul.Daca nu stiti cum sa faceti asta, urmariti tutorialul acesta.

Daca nici frica de a pierde toti banii de pe car nu convinge unii oameni sa isi schimbe parola root a telefonului, atunci nu stiu ce i-ar face. Tu ti-ai schimbat parola?

Articolul precedentJocul Driver in curand si pe iPhone
Articolul următorRazboiul Apple – Verizon continua
Pasionat de tehnologie, sport si calatorii. Bun cunoscator al sistemului de operare iOS, iubitor de produse Apple, si specializat in rezolvarea diverselor probleme care sunt raportate de catre cititori. Co-fondator al iDevice.ro din pasiunea pentru terminale mobile, si tehnologie, actual editor sef, si dornic oricand de a avea parte de provocari noi in materie de tehnologie. Bun cunoscator al limbii engleze, si dornic sa descopere cele mai noi "secrete" ale gadget-urilor care ne fac viata de zi cu zi mai buna.