Un nou virus va lovi posesorii de iPhone

securitywarning Dupa ce posesorii de iPhone din Australia au avut de suferit in urma unui virus aproape inofensiv care a fost creat in scopul de a atentiona utilizatorii sa isi schimbe parola root a telefonului, acum vine randul europenilor, mai exact olandezilor sa fie targetati de un worm tintit spre iPhone OS. Worm-ul a fost detectat de compania de securitate F-Secure, a tinut headline-urile publicatiilor de stiri din Olanda si din raportul celor de la F-Secure avem de-aface cu un worm care tinteste clientii bancii ING, posesori de iPhone care folosesc serviciul Internet Banking al bancii. Virusul ataca doar telefoanele jailbreak-uite si redirectioneaza utilizatorii catre un site fantoma, identic cu cel al bancii, unde clientii isi introduc userul si parola, care mai apoi sunt folosite pentru a fura banii din conturile ghinionistilor. Nu se stie inca cate sute sau mii de telefoane sunt infectate insa protejarea este destul de simpla, trebuie doar sa va schimbati parola root a telefonului si virusul nu va poate infecta telefonul.Daca nu stiti cum sa faceti asta, urmariti tutorialul acesta.

Daca nici frica de a pierde toti banii de pe car nu convinge unii oameni sa isi schimbe parola root a telefonului, atunci nu stiu ce i-ar face. Tu ti-ai schimbat parola?

4 COMENTARII

  1. Cel mai probabil prin accesarea internetului. Virusul din australia scana IP-urile unui anumit operator de telefonie, si cand gasea un iPhone cu SSH deschis si parola neschimbata il infecta. Presupun ca virusul din Olanda functioneaza pe acelasi principiu.