N.O.V.A. hands on si gameplay video

nova-iphone-screen-4 Spuneam acum cateva zile despre noul joc al celor de la Gameloft, NOVA, un Sci-Fi FPS care se anunta a fi the next best thing in lumea jocurilor. Jocul combina elemente din seria Halo si Metroid Prime, actiunea desfasurandu-se intr`un viitor indepartat cand lumea a fost colonizata de o civilizatie extraterestra care incearca sa o extermine. Storyline-ul il are in prim-plan pe fostul puscas marin Karl Wardin care traieste intr-o colonie umana undeva departe de Terra si care este chemat la datorie pentru a-i ajuta pe oameni sa inlature amenintarea extraterestra de pe Pamant.

Actiunea se desfasoara de-alungul a 10 nivele, constand in 5 environment-uri diferite in care veti utiliza un arsenal format din 6 arme diferite care acopera cam toata gama de arme ce le poate folosi un personaj intr-un FPS : pistol, pusca cu luneta, plasma gun, lansator de rachete, etc. De-a lungul jocului veti avea de doborat 2 bossi, unul este un paianjen gigantic, celalat este o surpriza, insa daca veti apuca sa jucati veti avea mult de lucru in a-i dovedi.

Damage-ul jocului este asemanator celui folosit in halo, personajul este protejat de un energy shield care se reincarca odata cu trecerea timpului, iar pe parcursul jocului veti dobandi anumite puteri, cum ar fi, abilitatea de a ingheta inamicii, viteza sporita, etc, iar prin utilizarea acestora va va scadea energia din shield, practic e un sistem asemanator celui din Crysis de exemplu.

Jocul este destul de interesant, dar fiind FPS, e greu de jucat pe touchscreen, iar pana de sarbatori va fi disponibil si in AppStore. Acum, cateva screen-uri si un gameplay video :

NOVA_iPhone_screen_03 NOVA_iPhone_screen_04NOVA_iPhone_screen_06

1 COMENTARIU