Sparge o parola WPA in 20 de minute

23241 Recent a fost lansat un site sub denumirea de WPA Cracker care promite sa sparga orice parola WPA in maxim 20 de minute pentru pretul de 17$. Cei din domeniu stiu ca retele de tip WPA-PSK sunt vulnerabile la atacurile de tip dictionar insa rularea unui astfel de atac impotriva unei retele poate dura zile sau chiar saptamani in lipsa echipamentului potrivit. Se pare ca baietii care ofera serviciul WPA Cracker au hardware-ul pe masura, un cluster de aproximativ 400 procesoare, si o baza de date ce contine aproximativ 135 milioane de intrari special introduse pentru a fi folosite in astfel de atacuri.

Desi la o prima citire pare a fi un nou site facut de cine stie ce crackeri pusi pe fapte mari, serviciul este defapt oferit de unu nume mare in domeniul securitatii online, Moxie Marlinspike care marketeaza acest serviciu ca un tool pentru a verifica securitatea retelelor, care in final va duce la imbunatatiri in domeniul criptarii datelor si a parolelor utilizatorilor.

Ideea in sine este foarte buna insa stim prea bine ca nu toti vor folosi acest serviciu doar pentru a-si verifica integritatea parolei, sunt totusi curios cat va dura pana o autoritate statala il va inchide.

3 COMENTARII

  1. ce zic ei e imposibil, si oricum nu au nevoie de 400 de CPU, o performantza de 15 min se poate obtine pe o simpla placa video HD 5970. care e mult mai ieftina decat 400 de procesoare. Oricum ei verifica un dictionar, daca la generarea cheii se foloseste un generator pseudoaletor atunci nu o sa sparga parola nici intr-o mie de ani. E doar un fake.

  2. Eu vreau sami gasesc parola de la Wpa Psk si nu stiu care deoarece nu mam folosit nici odata o necesit pentru tablet si no o gasesesc .puteti ceneva spue cum so gasesc ce metode nimic nu mergea am incerc o multimea si nimic nu se primeste si rorola si telefonul de casa tot nimic