Sparge o parola WPA in 20 de minute

23241 Recent a fost lansat un site sub denumirea de WPA Cracker care promite sa sparga orice parola WPA in maxim 20 de minute pentru pretul de 17$. Cei din domeniu stiu ca retele de tip WPA-PSK sunt vulnerabile la atacurile de tip dictionar insa rularea unui astfel de atac impotriva unei retele poate dura zile sau chiar saptamani in lipsa echipamentului potrivit. Se pare ca baietii care ofera serviciul WPA Cracker au hardware-ul pe masura, un cluster de aproximativ 400 procesoare, si o baza de date ce contine aproximativ 135 milioane de intrari special introduse pentru a fi folosite in astfel de atacuri.

Desi la o prima citire pare a fi un nou site facut de cine stie ce crackeri pusi pe fapte mari, serviciul este defapt oferit de unu nume mare in domeniul securitatii online, Moxie Marlinspike care marketeaza acest serviciu ca un tool pentru a verifica securitatea retelelor, care in final va duce la imbunatatiri in domeniul criptarii datelor si a parolelor utilizatorilor.

Ideea in sine este foarte buna insa stim prea bine ca nu toti vor folosi acest serviciu doar pentru a-si verifica integritatea parolei, sunt totusi curios cat va dura pana o autoritate statala il va inchide.