Streaming audio si video de pe iPhone

ustream12-09 La inceputul saptamanii prezentam prima aplicatie care face streaming video intre iPhone-uri, iata ca acum vine randul alteia, care de data aceasta face streaming iPhone to iPhone dar si direct catre web. Aplicatia se numeste Ustream Live Broadcaster, a fost creeata de oamenii din spatele site-ului ustream.tv si la fel ca precedenta, poate fi downloadata gratuit din AppStore. Este oarecum surprinzatoare aparitia acestei aplicatii, avand in vedere ca acum cateva saptamani Apple refuza cu vehementa sa acorde dreptul cuiva de a face streaming de pe iPhone.

Acum sa trecem la detaliile picante : aplicatia este compatibila cu iPhone 3G/3GS, permite streaming prin intermediul 3G si WiFi, oferind utilizatorilor posibilitatea de a inregistra streaming-ul pentru a-l reviziona sau uploada altundeva. Nu stiu daca v-ati dat seama, dar am mentionat iPhone 3G ca fiind compatibil cu aceasta aplicatie, desi aceasta versiune nu este recunoscuta de Apple ca “avand hardware-ul necesar” pentru a face inregistrari video. Nu-mi dau seama ce i-a apucat pe cei de la Apple dar incep sa faci pasi mari catre satisfacerea utilizatorilor de iPhone si asta este un lucru foarte bun din punctul meu de vedere.

Aplicatia permite uploadarea inregistrarilor direct catre Facebook, Youtube, Twitter si catre site-ul ustream.tv, dand utilizatorilor posibilitatea de a adauga si locatia utilizandu-se de GPS-ul intergrat al telefonului. Pentru a beneficia de serviciu trebuie sa va faceti un cont pe site-ul Ustream, calitatea video este de 320×240 px si poate fi setata pana la 176×144 si sunetul are un mic lag de 2-3 secunde. Am incercat-o si eu, prin WiFi upload-ul a mers absolut excelent, fara nici  cea mai mica problema, desigur cu lag-ul specificat, insa m-a uimit cat de bine a mers stremaing-ul.

Din reactiile utilizatorilor, un toata lumea a reusit sa porneasca aplicatia pe iPhone 3G asa ca daca aveti un asemenea terminal pregatiti-va pentru aceasta posibilitate. Daca va intereseaza aplicatia, o puteti downloada din US AppStore de aici si din RO AppStore de aici.