Google Phone aka Nexus One lasa AT&T pe tusa

htc-nexus-one-red-arrow In cursul zilei de astazi, Google a trimis catre FCC – agentia federala statala care vegheaza la respectarea legislatiei din domeniu telecomunicatiilor in SUA – modelul Nexus One pentru teste si aprobarea licentei de distribuire pe teritoriul nord american. Nexus One, dupa cum deja am spus aici, este fabrica de catre HTC si pe langa detaliile legate de hardware enumerate de mine in post-urile anterioare, a fost confirmat ca telefonul are un slot pentru carduri MicroSD, beneficiaza de un chip WiFi 802.11b/g, bluetooth 2.1 + EDR si, aici vine partea interesanta, quad-band GSM/GPRS/EDGE with UMTS/HSUPA, care practic inseamna ca telefonul e capabil de viteze de download de pana la 7.2 mbps si viteze de upload de pana la 2 mbps. Practic din testele celor de la FCC rezulta ca telefonul suporta urmatoarele benzi : 900 / 1700 / 2100, ceea ce este ok pentru Europa si unele retele din SUA, spun unele pentru ca reteaua AT&T nu este compatibila cu acest telefon.

O lovitura grea pentru AT&T, se pare ca razboiul cu Verizon i-a adus mai mult rau decat bine, cel putin in relatia cu Google, si pe termen lung s-ar putea ca lucrurile sa devina si mai rele pentru singura companie americana care vinde iPhone-ul deoarece exclusivitatea pentru acesta se va termina in iulie 2010 si din cate se pare nu va mai exista o exclusivitate in SUA din acel punct, alti operatori de telefonie fiind anuntati ca distribuitori ai iPhone-ului.

Articolul precedentFirmware 3.1.3 si 4.0 in teste
Articolul următorProswitcher hands on
Pasionat de tehnologie, sport si calatorii. Bun cunoscator al sistemului de operare iOS, iubitor de produse Apple, si specializat in rezolvarea diverselor probleme care sunt raportate de catre cititori. Co-fondator al iDevice.ro din pasiunea pentru terminale mobile, si tehnologie, actual editor sef, si dornic oricand de a avea parte de provocari noi in materie de tehnologie. Bun cunoscator al limbii engleze, si dornic sa descopere cele mai noi "secrete" ale gadget-urilor care ne fac viata de zi cu zi mai buna.