Google lanseaza propriul telefon

HTCPassiongooglephone De vreo cateva saptamani circula pe internet zvonuri care spuneau ca Google isi va lansa propriul telefon avand ca sistem de operare, ce altceva decat Android, insa nu orice versiune de Android ci versiunea 2.1 care inca nu a fost lansata oficial publicului larg. Noua jucarie va fi disponibila cel mai probabil la inceputul anului viitor, va fi distribuita sub brandul Google, dar asamblarea este facuta de o alta mare companie producatoare de terminale mobile (HTC – e cea mai logica optiune) si va fi disponibil deblocat. Da, ati auzit bine, se va vinde doar deblocat. Si asta nu e tot, telefonul nu va fi disponibil la vanzare la nici un operator de telefonie mobila, cel putin in SUA, ceea ce in fapt nu e un lucru chiar atat de bun pentru ca nu vor mai exista “oferte” prin intermediul carora sa-l puteti achizitiona la un pret redus in schimbul semnarii unui contract. Deci scoaterea la vanzare decodat si excluzand operatorii de telefonie mobila este, din punctul meu de vedere, o miscare gresita pentru ca va avea un pret destul de maricel si nu oricine si-l va permite.

Sa lasam decodarea deoparte decodarea 2 secunde si sa vorbim despre telefon. Tot ce se stie despre el este ca se va numi Google Phone, va avea Android 2.1, va fi vandut deblocat, are la baza un chip Snapdragon si are un ecran touchscreen OLED. Google l-a oferit deja catorva sute de angajati din lumea intreaga spre testare, si din tweet-urile lor a fost confirmat zvonul in legatura cu telefonul. Din spusele acestora telefonul este foarte rapid, mai subtire decat un iPhone, nu are tastatura fizica, insa are o camera de rezolutie destul de mare.Din punct de vedere estetic, mie cel putin nu imi place cum arata, ma asteptam la mult mai mult din partea Google.

Deocamdata totul e in ceata, din cate am vazut poza pusa de mine e printre singurele, daca nu singura cu telefonul asa ca asteptam anuntul oficial al celor de la Google sau review-urile angajatilor.